open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Гусятинський районний суд Тернопільської області

Справа № 596/1029/17

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"10" жовтня 2017 р.

Гусятинський районний суд Тернопільської області

в складі : головуючого суду Лисюк І.О.

при секретарі Федорів О.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Гусятин справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА _2 звернулася в суд із позовом до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу посилаючись на те, що 20.10.2011 року вони зареєстрували шлюб в Підгайчицькій сільській раді Теребовлянського району Тернопільської області, про що свідчить актовий запис № 7. Від цього шлюбу у подружжя народився син ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, який знаходиться на її утриманні. Сімейне життя у них не склалося, відповідач пиячить, влаштовує скандали, погрожує розправою, в присутності дитини наносив їй побої. Подальше спільне життя з відповідачем стало неможливим, тому вона його залишила і проживає окремо вже більше трьох років. Сім'я вже розпалась і зберегти її неможливо. Щодо примирення категорично заперечує.

Позивач ОСОБА_2 в судове засідання не з'явилась, попередньо подала до суду заяву про розгляд справи у її відсутності, позовні вимоги підтримує повністю, просить позов задовольнити.

Відповідач ОСОБА_3 в судове засідання не зявився, попередньо подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутності, позовні вимоги визнає, не заперечує щодо задоволення позову.

Перевіривши матеріали справи суд прийшов до висновку про задоволення позовних вимог.

Сторони перебувають у зареєстрованому шлюбі з 20.10.2011 року, що підтверджується свідоцтвом про одруження серії НОМЕР_2, виданого 20.10.2011 року Підгайчицькою сільською радою Теребовлянського району Тернопільської області, про що зроблено відповідний актовий запис за № 7 (а.с.3).

Судом встановлено, що у сторін по справі від шлюбу є син ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, що стверджується копією свідоцтва про народження серії серії НОМЕР_1 від 18.04.2013 року (а.с.5).

Відповідно до ст. 112 Сімейного кодексу України, суд з'ясовує фактичні взаємини подружжя, дійсні причини позову про розірвання шлюбу, бере до уваги інші обставини життя подружжя. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Таким чином судом встановлено, що позивач ОСОБА_2 наполягає на розірванні шлюбу, сімейні відносини, що склались, суперечать інтересам позивача, відносно примирення сторони заперечують.

Враховуючи вищевикладене суд приходить до висновку, що подальше спільне життя подружжя і збереження їх шлюбу суперечать інтересам позивача, а тому позов підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 10,11,209,212,214-215,218 ЦПК, ст. ст. 56, 110, 112 Сімейного кодексу України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позовну заяву ОСОБА_2 про розірвання шлюбу задовольнити.

Розірвати шлюб, укладений між ОСОБА_3 та ОСОБА_2, який зареєстрований 20 жовтня 2011 року Підгайчицькою сільською радою Теребовлянського району Тернопільської області, про що зроблено відповідний актовий запис за № 7.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку на його оскарження.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів до апеляційного суду Тернопільської області через Гусятинський районний суд з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів до апеляційного суду Тернопільської області через Гусятинський районний суд з дня отримання копії цього рішення.

Суддя:підпис

З оригіналом вірно

Суддя Гусятинського районного суду І.О. Лисюк

Джерело: ЄДРСР 69515231
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку