open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
465/4729/17

2-о/465/428/17

РІШЕННЯ

Іменем України

06.10.2017 року м. Львів

Франківський районний суд м. Львова,

в складі:

головуючого-судді Ванівського Ю.М.

при секретарі Школьнікової К.В.

розлянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові цивільну справу за заявою ОСОБА_1 з участю заінтересованої особи: Франківський районний відділ ДМС України у м. Львів про встановлення юридичних фактів, що мають значення,-

в с т а н о в и в:

Представник заявника звернувся до суду з заявою про встановлення юридичних фактів, що мають значення.

Свою заяву мотивує тим, що Відповідно до ч.1 ст.8 Закону України «Про громадянство» визначено, що набуття громадянства України за територіальним походженням має місце коли особа, яка сама або хоча б один з її батьків, дід чи баба, повнорідні брат чи сестра народилися або постійно проживали до 16 липня 1990 року на території, яка стала територією України відповідно до статті 5 Закону України "Про правонаступництво України", а також на інших територіях, що входили до складу Української Народної Республіки, Західно-Української Народної Республіки, Української Держави, Української Соціалістичної Радянської Республіки, Закарпатської України, Української Радянської Соціалістичної Республіки (УРСР), і є особою без громадянства або іноземцем, що взяв зобов’язання припинити іноземне громадянство та подала заяву про набуття громадянства України, а також її діти реєструються громадянами України. Дід ОСОБА_1 - ОСОБА_2 народився 04 березня 1901 року в с. Глибоцьке Гомельського повіту Могильовської губернії. Відповідно до історичної довідки історичного факультету Львівського національного університету імені ОСОБА_3 с. Глибоцьке у 1918 році було адміністративно- територіальною одиницею Української Народної Республіки. З метою набуття громадянства України заявниця виявила невідповідність у документах свого ОСОБА_2. На прохання заявниці про внесення виправлень в записи актів складених на діда, заявниця отримала висновок Хорошеєвського відділу РАЦС Управління РАЦС Москви від 07 липня 2016 року по справі №92, в якому її було повідомлено про відмову задоволенні її заяви та рекомендовано звернутися з цим питанням до суду. Встановлення факту родинних відносин, а також того, що її рідний дід народився та проживав на території, що входила до складу Української Народної Республіки, необхідно заявниці для звернення в міграційну службу для набуття громадянства України. просить заяву задоволити.

В судовому засіданні представник заявника підтримав заяву та просить її задоволити з підстав викладених у заяві.

Представник Франківського районного відділу ДМС України у м.Львові у судове засідання не з’явився та про причини своєї неявки суд не повідомив, хоча належним чином був повідомлений про час та місце судового розгляду.

Дослідившиматеріали справи у їх сукупності, суд приходить до переконання, що заяву слід задовольнити.

Згідно із ст.256 ЦПК України судом можуть бути встановлені родинні відносини між фізичними особами, факти, що мають юридичне значення, зокрема, факт встановлення належності документу, а також інші факти від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб.

Відповідно до правової позиції викладеної у п.7 постанови Пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року №5 «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» суд вправі розглядати справи про встановлення родинних відносин, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки, наприклад, якщо твердження такого факту необхідне заявникові для одержання в органах, що вчиняють нотаріальні дії, свідоцтва про право на спадщину, для оформлення права на пенсію у зв'язку із втратою годувальника.

Судом встановлено, що згідно копії довідки про смерть за №195 від 21.06.2012 року, виданої відділом по Койтунському району управління ЗАГС Іркутської області, ОСОБА_4 помер 26.01.1969р.

Згідно копії довідки про укладення шлюбу №198 від 21.06.2012 року виданої відділом по Койтунському району управління ЗАГС Іркутської області вбачається що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 уклали шлюб 17.08.1960р. про що зроблений запис за №84.

Згідно копії довідки про укладення шлюбу №56 від 13.02.2013 року виданої відділом по Койтунському району управління ЗАГС Іркутської області вбачається що ОСОБА_7 Іннокентій Іннокентійович та ОСОБА_8 уклали шлюб 06.04.1950р. про що зроблений запис за №46.

В судовому засіданні встановлено, що в свідоцтві про народження матері ОСОБА_1 - ОСОБА_8 (прізвище після укладення шлюбу «Сізих») Раіси Герасимівни, в графі «Батько» вказано ОСОБА_5 по-батькові «Емпифорович», у свідоцтві про смерть діда заявниці вказано ОСОБА_5 по-батькові «Епифанович», у свідоцтві про укладення шлюбу дід заявниці вказаний ОСОБА_5 по-батькові «Епифанович», в архівній копії метрики у записі про народження діда заявниці, той вказаний як «ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, отец ОСОБА_9 Агеенков»..

Згідно висновку Хорошеєвського відділу РАЦС Управління РАЦС Москви від 07 липня 2016 року по справі №92, заявницю було повідомлено про відмову задоволенні її заяви та рекомендовано звернутися з цим питанням до суду.

Крім того судом встановлено, що ОСОБА_7 (прізвище після укладення шлюбу та після розірванні шлюбу «Романова») є рідною донькою ОСОБА_10 (прізвище після укладення шлюбу «Сізих» Раіси Герасимівни, яка померла 18.02.2014 року. Дані обставини підтверджуються свідоцтвом про народження, свідоцтвами про укладення шлюбу, свідоцтвом про розірваню шлюбу, свідоцтвом про смерть.

Батьками ОСОБА_10, згідно з свідоцтвом про народження є «Агеенко Матрена Архиповна» та «Агєєнко Герасим Емпифорович».

Відповідно до історичної довідки історичного факультету Львівського національного університету імені ОСОБА_3 від 16.05.2017р. за №708 вбачається, що населений пункт с. Глибоцьке у 1918 році було адміністративно- територіальною одиницею Української Народної Республіки.

Відповідно до експертної довідки історичного факультету Львівського національного університету імені ОСОБА_3 від 16.05.2017р. за №709 вбачається, що станом на 1918р. ОСОБА_2 проживав у рідному селі і набув громадянство УНР, згідно "Закону про громадянство", ухваленого Українською ОСОБА_11 2 березня 1918р.

Так, враховуючи наведене, суд приходить переконання, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_3 повіту Могильовської губернії є рідним дідом ОСОБА_1, 22 березня1950 року народження та те, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_3 повіту Могильовської народився та проживав на території, що входила до складу Української Народної Республіки, а тому заяву слід задовільнити.

Керуючись ст.ст.208, 210, 234, 256-259 ЦПК України, суд, -

в и р і ш и в :

заяву задовольнити.

Встановити факт родинних відносин, а саме факт, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_3 повіту Могильовської губернії є рідним дідом ОСОБА_1, 22 березня1950 року народження.

Встановити факт того, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_3 повіту Могильовської народився та проживав на території, що входила до складу Української Народної Республіки.

Рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Львівської області через Франківський районний суд м. Львова шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення рішення, або протягом того ж строку, з дня отримання його копії.

Суддя Ванівський Ю.М.

Джерело: ЄДРСР 69514278
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку