open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 653/3403/16-к

Провадження № 1-в/653/74/17

У Х В А Л А

іменем України

28 вересня 2017 року Генічеський районний суд Херсонської області у складі:

головуючого судді Венглєвської Н.Б.,

секретаря Копєйко Д.В.,

за участю прокурора Остапчука В.М.,

інспектора Генічеського районного відділу пробації ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому засіданні в залі суду в м. Генічеськ подання Генічеського районного підрозділу пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженим ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, засудженого 15.06.2017 року вироком Генічеського районного суду Херсонської області за ст.286 ч. 1 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 засуджений 15.06.2017 року вироком Генічеського районного суду Херсонської області за ст.286 ч. 1 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Інспектор Генічеського районного підрозділу пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції звернувся до суду з поданням про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженим ОСОБА_2, посилаючись на те, що після набрання вироком законної сили, засуджений квитанції про сплату штрафу не надав, відомостей щодо матеріального стану засудженого до відділу пробації також не надходило. Разом з тим, вимогами ст.. 26 КВК України визначено, що в разі несплати штрафу у місячний строк з дня набрання вироком законної сили, несплачена сума штрафу має бути розстрочена або замінена іншим покаранням. Враховуючи, що засудженим частково сплачено штраф за вироком суду в розмірі 800 грн., то є підстави для розстрочення несплаченої суми штрафу.

В судовому засідання представник Генічеського районного підрозділу пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції повністю підтримав подане клопотання. Вказує, що є всі підстави для розстрочення несплаченої суми штрафу, оскільки засуджений ОСОБА_2 сплатив частину штрафу у розмірі 800 грн. та зобов’язується сплатити також іншу суму.

Засуджений ОСОБА_2 в судовому засіданні також підтримав подання інспектора Генічеського районного підрозділу пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, та просив суд розстрочити йому суму штрафу, несплачену за вироком суду від 15.05.2017 року, оскільки в силу свого матеріального становища він не має змоги сплатити суму штрафу у повному розмірі.

Суд, заслухавши думку прокурора, який не заперечував проти задоволення подання, дослідивши матеріали особової справи, вважає, що подання підлягає задоволенню, оскільки дійсно судом встановлено, що ОСОБА_2 в силу свого матеріального становища не має можливості сплатити штраф у повному обсязі у встановлений строк.

Стаття 26 КВК України встановлює порядок виконання покарання у виді штрафу, зокрема, відповідно до частини 1 цієї статті засуджений зобов'язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це відповідний суд шляхом представлення документа про сплату штрафу.

Вирок Генічеського районного суду Херсонської області набрав законної сили 18.07.2017 р., у місячний строк після набрання вироком суду законної сили засуджений штраф у повному розмірі не сплатив. Судом встановлено, що 08.08.2017 року засуджений ОСОБА_2 сплатив 800 гривень в рахунок оплати штрафу. Несплачена сума штрафу становить 2600 грн.

Як передбачено ч.3 ст. 36 КВК України, у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

При таких обставинах, враховуючи що засуджений частково сплатив штраф за вироком суду та від свого обов’язку щодо його оплати не відмовляється, суд вважає за можливе задовольнити подання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженому ОСОБА_2.

Керуючись ст. 26 КВК України, ст. 539 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Подання Генічеського районного підрозділу пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції від 21.08.2017 року № 11-1433 - задовольнити.

Розстрочити ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 виплату несплаченої суми штрафу, за вироком Генічеського районного суду Херсонської області від 15.06.2017 року, яка становить 2400 грн., рівними частинами на три місяці.

На ухвалу може бути подана апеляція до апеляційного суду Херсонської області протягом 7 діб з часу її проголошення, шляхом подання апеляції до Генічеського районного суду.

Суддя: Н.Б. Венглєвська

Джерело: ЄДРСР 69510033
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку