open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/6427/17

У Х В А Л А

іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

11 жовтня 2017 року м. Полтава

Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Полтавської місцевої прокуратури юриста 1 класу ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Полтавської місцевої прокуратури юрист 1 класу ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні навчального закладу.

В клопотанні вказував, що відділенням поліції № 1 Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12017130460000235 внесеного до ЄРДР 18.03.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

Зазначав, що дане кримінальне провадження відкрите по факту того, що 17.03.2017 р. близько 14 год. 00 хв., перебуваючи в м. Кремінна Луганської області, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , знайшов в мережі Інтернет на веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_2 оголошення про продаж за ціною в 7500 грн. автомобільних дисків Kyowa КК230 PW r15 4x98 230 PW r15 4x98, розміщене згідно даних облікового запису продавцем ОСОБА_5 з м. Генічеськ Херсонської області із абонентським номером мобільного зв`язку НОМЕР_1 . Зателефонувавши за вказаним номером із продавцем, який представився ОСОБА_5 , ОСОБА_4 досягнув з ним домовленості про придбання даних дисків, приставши на умову продавця щодо здійснення до відправлення поштовим зв`язком товару передоплати на його рахунок в розмірі 2000 грн. Отримавши близько 14 год 05 хв. із номеру НОМЕР_1 на повідомлений ним продавцю свій абонентський номер мобільного зв`язку НОМЕР_2 SMSповідомлення із відомостями щодо розрахункового рахунку в Публічне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_3 , ОСОБА_4 на виконання досягнутої домовленості через встановлений у відділенні даного банку в м. Кремінна термінал самообслуговування того ж дня о 15 год. 21 хв. здійснив грошовий переказ коштів в розмірі 1990 грн. на вказаний рахунок. Одразу після цього ОСОБА_4 зателефонував ОСОБА_5 , який підтвердив зарахування перерахованих коштів на свій рахунок та запевнив, що відправить замовлений товар у цей же день. Однак у подальшому ОСОБА_5 без повідомлення про причини замовлений товар ОСОБА_4 не надіслав, відповідати на дзвінки із номеру НОМЕР_1 припинив, отримані грошові кошти не повернув та видалив свій обліковий запис на веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Таким чином вказував, що дані відомості свідчать про можливе вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, а саме заволодіння невстановленою особою шляхом обману грошовими коштами ОСОБА_4 в розмірі 1990 грн.

Також зазначав, що досудовим розслідуванням встановлено, що до вказаного кримінального правопорушення може бути причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженець с. Литвяки Полтавського району, в якому і зареєстрований, і який 17.03.2017 р. перебував в м. Полтаві. Вказана особа є студентом ІНФОРМАЦІЯ_5 , і, не маючи згідно даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власного житла в м. Полтаві, може проживати в одному з гуртожитків даного вищого навчального закладу. Крім того відповідно до нормативних документів ІНФОРМАЦІЯ_6 (наказів від 05.07.2016 за № 782 та від 06.06.2017 за № 794) даний вищий навчальний заклад має у своєму володінні ряд відомостей, які можуть мати доказове значення в розслідуваному кримінальному провадженні.

Тому, з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, повного кола осіб, причетних до його вчинення, просив надати тимчасовий доступ до документів, які містять відомості, що стосуються ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 (ідентифікаційний код НОМЕР_4 ) та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши думку учасників судового провадження, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В поданому до суду слідчим клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, інформація про яке внесена до ЄРДР за №12017130460000235 від 18.03.2017 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за ч.1 ст.190 КК України.

Також зібраними органами досудового розслідування матеріалами підтверджено, що вказана в клопотанні інформація має суттєве значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, знаходиться саме у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_5 .

При цьому отримати зазначену інформацію у інший спосіб неможливо.

Тому, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.160,163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення належним чином завірених копій документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 (ідентифікаційний код НОМЕР_4 ) , а саме: заяви ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 про допуск до участі в конкурсному відборі на навчання та матеріалів особової справи студента ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , а також документів, які містять відомості про конкретну адресу фактичного місця проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Тимчасовий доступ до вищевказаних документів та можливість їх вилучення надати: слідчому відділення поліції № 1 Полтавського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_7 , прокурору Полтавської місцевої прокуратури ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя (підпис) ОСОБА_1

Слідчий суддя ОСОБА_1

11.10.2017

Джерело: ЄДРСР 69469709
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку