open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 187/489/17
Моніторити
Ухвала суду /05.10.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /05.10.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /05.10.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /21.09.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /13.06.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Вирок /13.06.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /31.05.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області
emblem
Справа № 187/489/17
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Ухвала суду /05.10.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /05.10.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /05.10.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /21.09.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /13.06.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Вирок /13.06.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /31.05.2017/ Петриківський районний суд Дніпропетровської областіПетриківський районний суд Дніпропетровської області

ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 187/489/17

1-в/0187/72/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" жовтня 2017 р. смт Петриківка

Петриківський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3

представника Петриківського районного

сектору з питань пробації ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судусмт. Петриківкаподання Петриківського районного сектору з питань пробації про звільнення від подальшого відбування покарання у зв`язку із застосуванням Закону України ''Про амністію у 2016 році'', відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ; засудженого за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України,

Встановив:

20.09.2017 року до Петриківського районного суду Дніпропетровської області надійшло подання начальника Петриківського РС з питань пробації про звільнення від покарання на основі ст. 1 п. ''В'' Закону України ''Про амністію у 2016 році'' ОСОБА_5 , якого засуджено вироком Петриківського районного суду Дніпропетровської області від 13.06.2017 року за ч. 1 ст. 309 КК України до 2 років обмеження волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування призначеного покарання з випробуванням із встановленим іспитовим строком тривалістю в 1 рік.

Статтею 85 КК України визначено, на підставі закону про амністію або акта про помилування засуджений може бути повністю або частково звільнений від основного і додаткового покарань.

Згідно ст. 86 КК України амністія оголошується законом України стосовно певної категорії осіб. Законом про амністію особи, визнані винними у вчиненні злочину обвинувальним вироком суду, або кримінальні справи стосовно яких розглянуті судами, але вироки стосовно цих осіб не набрали законної сили, можуть бути повністю або частково звільнені від відбування покарання.

Згідно ст. 10 Закону України ''Про амністію у 2016 році'' виконання цього Закону покладається на суди.

У судове засідання засуджений, будучи належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи в судове засідання не з`явився. Причини неявки суду не повідомив. Проте в матеріалах справи наявна його заява від 13.09.2017 про застосування до нього амністії, як до такого, що має на утриманні малолітню дитину якій не виповнилося 18 років. Батьківських прав не позбавлявся.

Прокурор, представник сектору пробації просили задовольнити подання та застосувати до засудженого Закон України ''Про амністію у 2016 році''.

Вивчивши матеріали справи, вислухавши думку учасників судового засідання, суд доходить висновку про задоволення подання з наступних підстав.

Судом встановлено, що вироком Петриківського районного суду Дніпропетровської області від 13.06.2017 року за ч. 1 ст. 309 КК України до 2 років обмеження волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування призначеного покарання з випробуванням із встановленим іспитовим строком тривалістю в 1 рік.

Вимогами пункту ''В'' статті 1 Закону України ''Про амністію у 2016 році'' передбачено: «Звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, осіб, визнаних винними у вчиненні умисного злочину, який не є тяжким або особливо тяжким відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, осіб, визнаних винними у вчиненні необережного злочину, який не є особливо тяжким відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, а також осіб, кримінальні справи стосовно яких за зазначеними злочинами розглянуті судами, але вироки стосовно них не набрали законної сили: не позбавлених батьківських прав, які на день набрання чинності цим Законом мають дітей, яким не виповнилося 18 років, дітей-інвалідів та/або повнолітніх сина, дочку, визнаних інвалідами;

Згідно із ст. 15 Закону України "Про амністію у 2016 році", особи, на яких поширюється дія цього Закону, можуть бути звільнені від відбування основного і додаткового покарання, призначеного судом, крім конфіскації майна, у частині вироку, що не була виконана на день набрання чинності цим Законом.

Крім того, судом встановлено, що засуджений ОСОБА_5 на день набрання чинності Закону України ''Про амністію у 2016 році'' має на утриманні малолітню дитину якій не виповнилося 18 років, що підтверджується копією свідоцтва про народження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , де батьком зазначено '' ОСОБА_5 '' (а.с. 5); батьківських прав не позбавлений, що підтверджується копією листа від 14.09.2017 Служби у справах дітей Петриківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області (а.с.7); За час іспитового строку засуджений ОСОБА_5 нового злочину не вчинив, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався.

З огляду на це, ОСОБА_5 підпадає під дію п. "В" ст.1 Закону України "Про амністію у 2016 році", оскільки засуджений має на утриманні малолітню дитину якій не виповнилося 18 років, не вчинив нового злочину в період іспитового строку, а тому підлягає звільненню від відбування основного покарання.

Обставин, передбачених ст. 4 Закону України "Про застосування амністії в Україні"та ст. 9 Закону України "Про амністію у 2016 році", які виключають можливість застосування даного закону відносно ОСОБА_5 судом не встановлено.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що подання підлягає задоволенню.

Керуючись п. "В" ст.1 Закону України "Про амністію у 2016 році",Законом України "Про застосування амністії в Україні",ст. 539 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Звільнити ОСОБА_5 , засудженого вироком Петриківського районного суду Дніпропетровської області від 13.06.2017 року за ч. 1 ст. 309 КК України до 2 років обмеження волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування призначеного покарання з випробуванням із встановленим іспитовим строком тривалістю в 1 рік, від призначеного покарання - у звязку із застосуванням п. "В"ст. 1 Закону України "Про амністію у 2016 році".

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків на апеляційне оскарження та може бути оскаржена до апеляційного суду Дніпропетровської області протягом семи днів з дня її винесення, шляхом подання апеляційної скарги через суд, який ухвалив судове рішення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 69457992
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку