open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

09.10.2017 Справа № 756/11449/17

Унікальний № 756/11449/17

Порядковий № 1-кп/756/870/17

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 жовтня 2017 року Оболонський районний суд м. Києва

у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засідання в залі суду в м. Києві кримінальне провадження № 12017100050007387 від 07.08.2017рокуза обвинувальним актом відносно

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки Республіки Молдова, яка народилася в м. Кам`янка Республіки Молдова, з середньою освітою, офіційно не працевлаштованої, незаміжньої, не маючої утриманців, зареєстрованої і проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358КК України,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

обвинуваченої ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В :

На початку липня 2017 року ОСОБА_3 , перебуваючи за адресою: м. Київ, проспект Оболонський, 49, придбала за 200 гривень у невстановленої особи незаповнений бланк особистої медичної книжки серії 12ААА № 7700607, в якому була відсутня фотографія і не вказані дані особи. У цей момент у ОСОБА_3 виник злочинний умисел спрямований на підробку особистої медичної книжки серії 12ААА №7700607 способом вклеювання в неї своєї фотографії і внесення своїх анкетних даних.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на підробку особистої медичної книжки серії 12ААА № 7700607 способом вклеювання в неї своєї фотографії та внесення своїх анкетних даних, ОСОБА_3 , перебуваючи в невстановленому місці, в невстановлений час вклеїла в місце для фотографії на лицьовій стороні особистої медичної книжки серії 12ААА № 7700607 свою фотографію, після чого в графах про особисті дані власноруч вписала ручкою свої анкетні дані, а саме прізвище, ім`я, по батькові.

Таким чином, ОСОБА_3 своїми умисними діями, які виразились у підроблені офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством і який надає права, з метою його використання його підроблювачем, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 358 КК України.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи при собі завідомо підроблений документ, а саме особисту медичну книжку серії 12ААА № 7700607 на своє ім`я, передбачену наказом МОЗ України №150 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров`я України від 23 липня 2002 року № 280 «Щодо організації проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов`язана з обслуговування населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», на підставі ст. 21 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 № 559 «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов`язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок» перебувала в приміщенні закладу швидкого харчування «Шаурма», розташованого за адресою: м Київ, просп. Оболонський, 49, при цьому виконувала функції продавця і кухара.

У зв`язку з тим, що згідно із законодавством України, виконуючи вище зазначені функції особа повинна мати при собі особисту медичну книжку, в невстановлений час, у ОСОБА_3 виник злочинний умисел, спрямований на використання раніше підробленої медичної книжки серії 12ААА № 7700607.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на використання раніше підробленої медичної книжки серії 12ААА № 7700607, ОСОБА_3 в невстановлений час принесла вказаний документ в приміщення закладу швидкого харчування «Шаурма», який знаходиться за адресою: м Київ, просп. Оболонський, 49, на випадок перевірки і при цьому виконувала функції продавця і кухара.

07.08.2017 року приблизно о 12 годині 00 хвилин при перевірці зазначеного закладу швидкого харчування працівники поліції в приміщенні кіоску «Шаурма», розташованого за адресою: м Київ, просп. Оболонський, 49, виявили ОСОБА_3 , яка виконувала функції продавця і кухара. Після чого ОСОБА_3 на прохання працівників поліції пред`явила останнім завідомо підроблену особисту медичну книжку серії 12ААА № 7700607 на своє ім`я, тим самим використала раніше підроблений нею документ.

Таким чином, ОСОБА_3 своїми умисними діями, які виразились у використання завідомо підробленого документа, вчинила ще й кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 358 КК України.

У судовому засіданні прокурор повідомив про те, що 23 серпня 2017 року між прокурором Київської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 та ОСОБА_3 , на той час підозрюваною, укладено угоду про визнання винуватості відповідно до вимогст. 472 КПК України. Прокурор просив зазначену угоду затвердити та ухвалити вирок на підставі угоди.

Обвинувачена ОСОБА_3 пояснила, що вона згодна з умовами угоди, їй відомі наслідки укладення угоди, вона визнає себе винуватою у скоєнні інкримінованих їй злочинів, згодна і в змозі виконати визначене в угоді покарання.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 5ст. 469 КПК України, укладення угоди про примирення або про визнання винуватості може ініціюватися в будь - який момент після повідомлення особи про підозру до виходу суду до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Відповідно дост. 468 КПК Україниу кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідност. 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 вчинила кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, які згідност. 12 КК України, є злочинами невеликої тяжкості.

Згідно угоди про визнання винуватості прокурор та обвинувачена дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченої за ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358КК України, істотних для даного кримінального провадження обставин, обвинувачена беззастережно визнала свою винуватість у зазначених діяннях.

Також, вказаною угодою визначено покарання, яке повинна понести ОСОБА_3 . В угоді передбачені наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, встановленістаттею 473 КПК України, та наслідки її невиконання.

При цьому судом з`ясовано, що обвинувачена цілком розуміє права визначені ч. 4ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч. 2ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання за ч. 1 ст. 358 КК України у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень, за ч. 4 ст. 358 КК України у вигляді штрафу в розмірі 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень, відповідно до ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим визначено остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 850 гривень.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді, що умови угоди відповідають вимогамКримінального процесуального кодексу України та Кримінального Кодексу України.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості, укладеної 23.08.2017 року між прокурором Київської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 та на той час підозрюваною ОСОБА_3 за участю її захисника ОСОБА_5 , і призначення останній узгодженого сторонами покарання.

Керуючись ст. ст.373,374,475 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

Затвердити угоду від 23 серпня 2017 року про визнання винуватості, укладену між прокурором Київської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 , з одного боку, та ОСОБА_3 за участю її захисника ОСОБА_5 , з другого боку.

ОСОБА_3 визнати винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК Українита призначити їй узгоджене сторонами покарання:

- за ч. 1 ст. 358 КК України у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень;

- за ч. 4 ст. 358 КК України у виді штрафу в розмірі 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим визначити ОСОБА_3 остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченій та прокурору.

Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва через Оболонський районний суд м. Києва протягом тридцяти днів з моменту його проголошення, з підстав, передбачених ч. 4ст. 394 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 69412194
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку