open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Троїцький районний суд Луганської області

Справа № 433/1596/17

Провадження №2/433/854/17

УХВАЛА

про витребування доказів

05.10.2017 року

Троїцький районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Певної О.С.,

при секретарі судового засідання Нехаєві В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Троїцьке цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1, інтереси якої представляє ОСОБА_2 до Розсипненського старостинського округу Троїцького району Луганської області про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Троїцького районного суду Луганської області перебуває зазначена вище цивільна справа.

Представник позивача суду надав клопотання про витребування доказів у Головного управління Держгеокадастру у Луганській області, а саме відомостей про належність ОСОБА_3 земельної ділянки № 123 площею 14,95 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Розсипненської сільської ради Троїцького району Луганської області, право власності на яку посвідчене державним актом на право власності на земельну ділянку серії ЛГ № 080592 (кадастровий № 4425486000:05:003:0059).

Суд, перевіривши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Обов'язком суду на підставі ч. 4 ст. 10 ЦПК є роз'яснення наслідків вчинення або не вчинення сторонами процесуальних дій, а саме: сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості; кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

У випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази (ч. 1 ст. 137 ЦПК).

Таким чином, для повного та всебічного з'ясування обставин справи, суд вважає, що заявлене клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 137, ч. 2 ст. 208 та ст. 210 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача – задовольнити.

Витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Луганській області, а саме відомостей про належність ОСОБА_3 земельної ділянки № 123 площею 14,95 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Розсипненської сільської ради Троїцького району Луганської області, право власності на яку посвідчене державним актом на право власності на земельну ділянку серії ЛГ № 080592 (кадастровий № 4425486000:05:003:0059).

Зазначені вище докази необхідно надати суду у строк до 18 жовтня 2017 року.

Роз'яснити, що докази які вимагає суд направляються до суду безпосередньо.

Особи, які не мають можливості подати доказ, якій вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.С.Певна

Джерело: ЄДРСР 69369616
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку