open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 500/3614/17

Провадження № 2-а/500/107/17

УХВАЛА

(витяг із журналу судового засідання)

27 вересня 2017 року

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Адамова А.С.,

за участю секретаря – Хачатрян А.Т.,

за участю: позивача – ОСОБА_1, представника позивача – ОСОБА_2, представника заявника ОСОБА_3 – ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника ОСОБА_3 – ОСОБА_4 про залучення в якості третьої особи до участі у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області про визнання протиправною та скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області про визнання протиправною та скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

27.09.2017 року суду надана заява представника ОСОБА_3 – ОСОБА_4 про залучення її – ОСОБА_3, Відділ архітектури і градобудівництва виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Одеської області, Громадське об’єднання автомобілістів «Ротор» в якості третіх осіб до участі у справі, посилаючись на те, що ОСОБА_1 побудував на території кооперативу два гаража, зайняв і перебудував комору, яка належить Громадському об’єднанню автомобілістів «Ротор», закрив аварійний вихід в кооперативі, та склав перешкоди гаражу, який належить ОСОБА_3

В судовому засіданні суд поставив на обговорення питання щодо залучення до справи в якості третьої особи ОСОБА_3, з огляду на те, що рішення по справі може вплинути на її права, свободи, інтереси або обов'язки.

У судовому засіданні позивач та його представник заперечували проти залучення вказаної особи до участі у справи, оскільки вважають, що рішення по даній справі ніяк не може вплинути на її інтереси.

Відповідно до ч. 2 ст. 53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи вищенаведене та заслухавши думку позивача та його представника та оскільки рішення по справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки ОСОБА_3, Відділ архітектури і градобудівництва виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Одеської області, Громадське об’єднання автомобілістів «Ротор», суд вважає за доцільне залучити їх до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, на стороні відповідача.

Керуючись ст. 53 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області про визнання протиправною та скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, ОСОБА_3, Відділ архітектури і градобудівництва виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Одеської області, Громадське об’єднання автомобілістів «Ротор».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

ОСОБА_5

Джерело: ЄДРСР 69130206
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку