open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 431/3234/13-ц

Провадження № 22ц/782/630/17

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28 липня 2017 року м. Сєвєродонецьк

Суддя судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Луганської області Назарова М.В., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження

за апеляційною скаргою ОСОБА_1

на рішення Старобільського районного суду Луганської області від 17 грудня 2013 року

у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Комфорт» про витребування майна із чужого незаконного володіння та визнання права власності,

в с т а н о в и л а:

ОСОБА_1 звернувся до апеляційного суду Луганської області з апеляційною скаргою на рішення Старобільського районного суду Луганської області від 17 грудня 2013 року.

Апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

До пред’явленої апеляційної скарги апелянтом додане платіжне доручення № 33 від 26.07.2017 року про сплату судового збору в сумі 130,00 грн.

Порядок сплати, розмір судового збору визначається у відповідності з Законом України “Про судовий збір”.

Згідно з ч. 3 ст. 2 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України “Про судовий збір”(в редакції, чинній на момент подачі заяви)судовий збір із позовної заяви майнового характеру сплачується у розмірі 1 відсотку від ціни позову, але не менше 0,2 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 3 розмірів мінімальної заробітної плати.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України “Про судовий збір” судовий збір за подання апеляційної скарги на рішення суду становить 110 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

В ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» зазначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду.

Згідно ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» мінімальна заробітна плата становила 1147 грн.

Таким чином під час звернення до суду до сплати належало 229,40 грн. судового збору.

До сплати належить 252 грн. 34 коп. судового збору при поданні апеляційної скарги, а апелянт сплатив лише 130 грн. 00 коп., тому йому необхідно доплатити судовий збір в сумі 122 грн.34 коп ( 252,34 грн. – 130,00 грн.), для приєднання до матеріалів справи надати до апеляційного суду Луганської областідокумент про оплату вказаних витрат, які перерахувати за наступними банківськими реквізитами:

Отримувач коштів: УК у м.Сєвєродонецьку/Апеляційний суд Луганської області/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37944909

Банк отримувача: ГУ ДКСУ у Луганській області

Код банку отримувача (МФО): 804013

Рахунок отримувача: 31211206780080

Код класифікації доходів бюджету: Судовий збір

Призначення платежу: Судовий збір, за позовом ___________ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Апеляційний суд Луганської області (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 02890564 (суду, де розглядається справа).

Крім того, в прохальній частині апеляційної скарги позивачем вказано ОСОБА_3, який не є особою, що бере участь у справі.

Таким чином апеляційна скарга не відповідає вимогам п. 3, 7 ч. 2 ст. 295 ЦПК України, що також слід усунути.

Згідно з ч. 2 ст. 297 ЦПК України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 295 цього Кодексу, застосовуються положення ст. 121 ЦПК України. Тобто така апеляційна скарга залишається без руху, а апелянтові надається строк для усунення недоліків апеляційної скарги, який не може перевищувати п’яти днів з дня отримання апелянтом копії ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 121, ч. 2 ст. 297 ЦПК України,

у х в а л и л а:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Старобільського районного суду Луганської області від 17 грудня 2013 року залишити без руху, надавши апелянту строк для усунення недоліків протягом п’яти днів з моменту отримання ухвали.

У разі невиконання ухвали апеляційна скарга буде вважатися неподаною і повернута апелянту.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 69102615
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку