open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 752/10377/17

Провадження №: 1-кп/752/748/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.06.2017 року м. Київ

Голосіївський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинуваченої ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Києві кримінальне провадження по обвинуваченню

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки міста Біла Церква Київської області, громадянки України, освіта вища, одруженої, працює завідувачем аптеки №40 Товариства з обмеженою відповідальністю «Сіріус-95», зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 320 ч. 1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

23.05.2017 року до Голосіївського районного суду міста Києва надійшов обвинувальний акт відносно ОСОБА_5 , обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 320 ч. 1 КК України.

В ході підготовчого судового засідання захисник обвинуваченої ОСОБА_5 адвокат ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про звільнення іі підзахисної від кримінальної відповідальності за ст. 320 ч. 1 КК України, на підставі ст. 47 КК України з передачею її на поруки трудовому колективу аптеки №9 Товариства з обмеженою відповідальністю «Сіріус-95».

Представник публічного обвинувачення прокурор ОСОБА_3 не заперечувала проти задоволення клопотання захисника.

Обвинувачена ОСОБА_5 підтримала клопотання захисника.

Заслухавши клопотання захисника, з`ясувавши думки сторін кримінального провадження, суд надходить до наступних висновків.

Так, ОСОБА_5 обвинувачується в тому, що вона, працюючи на посаді завідувача аптеки №40 Товариства з обмеженою відповідальністю «Сіріус-95», до обов`язків якої входить прийом рецептів та відпуску ліків, 17.01.2017 року приблизно о 12 год. 30 хв., перебуваючи за місцем роботи, а саме за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, порушила встановлені Наказами №360 від 19.07.2005 року та №685 від 07.07.2016 року Міністерства охорони здоров`я України правила відпуску комбінованих наркотичних засобів та психотропних речовин, а саме - без рецепту здійснила реалізацію 30 таблеток комбінованого наркотичного (психотропного) лікарського засобу - «Пенталгін ІС», який містить психотропну речовину - фенобарбітал, загальною масою 0,300 г., та наркотичний засіб - кодеїн фосфату гімігідрату, загальною масою 0,210 г.

Дії ОСОБА_5 кваліфіковані органом досудового розслідування за ст. 320 ч. 1 КК України як порушення встановлених правил відпуску наркотичного засобу кодеїну та психотропної речовини фенобарбіталу.

Як було встановлено в підготовчому судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_5 щиро розкаялась у вчиненому кримінальному правопорушенні, яке кримінальним законом віднесене до категорії злочинів середньої тяжкості, за місцем роботи, реєстрації та проживання характеризується позитивно, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, раніше до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягалась.

Згідно ст. 288 ч. 3 КПК України суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Відповідно до ст. 47 КК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості та щиро покаялася, може бути звільнена від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу підприємства, установи чи організації за їхнім клопотанням за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

На підставі викладеного суд надходить до висновку про те, що провадження у справі підлягає закриттю, а обвинувачена ОСОБА_5 звільненню від кримінальної відповідальності за суспільно-небезпечне діяння, передбачене ст. 320 ч. 1 КК України, у зв`язку із передачею останньої на поруки трудовому колективу аптеки №9 Товариства з обмеженою відповідальністю «Сіріус-95».

Долю речового доказу слід вирішити відповідно до вимог ст. 100 КПК України.

Керуючись ст. 47 КК України, ст. ст. 286, 288 ч. 3 КПК України, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_5 звільнити від кримінальної відповідальності за ст. 320 ч. 1 КК України у зв`язку із передачею її на поруки трудовому колективу аптеки №9 Товариства з обмеженою відповідальністю «Сіріус-95», якщо вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру і не порушуватиме громадського порядку.

Кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 320 ч. 1 КК України, закрити.

Речовий доказ у даному кримінальному провадженні фіскальний чек №0000027745, який зберігається в матеріалах даного кримінального провадження, залишити там же.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду міста Києва через Голосіївський районний суд міста Києва протягом 7 днів з дня проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 69080556
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку