open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа

№ 459/2119/17

Провадження № 4-с/459/37/2017

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 вересня 2017 р. Червоноградський міський суд Львівської області

в складі: головуючого - судді Новосада М.Д.

при секретарі судового засідання Марковець Т.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Червонограді цивільну справу за скаргою ОСОБА_1 на дії державного виконавця Червоноградського МВ ДВС ГТУЮ у Львівській області,

ВСТАНОВИВ:

Скаржник звернулася у суд зі скаргою, у якій просить визнати протиправними дії в.о. начальника Червоноградського МВ ДВС ГТУЮ у Львівській області ОСОБА_2 про відмову у скасуванні обмеження у праві виїзду за кордон та зобов’язати останнього винести постанову, якою скасувати дані обмеження її права на виїзд за межі України.

В обґрунтування скарги вказала, що вона має статус боржника у виконавчому провадженні про стягнення з неї у користь ПАТ "Універсалбанк" 295173,79 грн. 31.10.2016 р. виконавчий лист повернуто стягувачу. 10.07.2017 р. вона звернулася до Червоноградського МВ ДВС з клопотанням про скасування обмеження праві виїзду за кордон, однак їй було відмовлено. Таку відмову вважає незаконною.

Сторони у судове засідання не з'явилися, про час і місце розгляду справи були повідомлені.

Державний виконавець через канцелярію суду подав заперечення на скаргу, просить відмовити у її задоволенні з підстав законності дій, оскільки боржником судове рішення про стягнення заборгованості не виконане, а 20.09.2017 р. за даним виконавчим листом знову відкрито виконавче провадження.

З’ясувавши обставини справи, оцінивши наявні докази, суд дійшов наступного висновку.

Встановлено, що ухвалою Червоноградського міського суду Львівської області було тимчасово обмежено право ОСОБА_1 на виїзд за межі України до виконання зобов’язань щодо повної сплати заборгованості, стягнутої рішенням цього ж суду на підставі якого 29.08.2012 р. були видані виконавчі листи.

25.10.2016 р. постановою державного виконавця виконавчий документ повернуто стягувачеві на підставі п. 1 ч. 1 ст. 37 ЗУ "Про виконавче провадження".

Як видно з копії листа Червоноградського МВ ДВС ГТУЮ у Львівській області від 17.07.2017 р., за підписом в.о. начальна ОСОБА_2, заявниці відмовлено у скасуванні тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон, оскільки зобов'язання за рішенням суду про стягнення заборгованості не були виконані і таке скасування не передбачалося у випадку повернення виконавчого листа на підставі п. 1 ч. 1 ст. 37 ЗУ "Про виконавче провадження".

Згідно постанови державного виконавця від 20.09.2017 року, за даними виконавчими документами знову відкрито виконавче провадження № 54746611.

Відповідно до п. 5 розділу 13 Інструкції з організації примусового виконання рішень, затв. наказом Міністерства юстиції України 02.04.2012 № 512/5, тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України особи знімається у разі винесення виконавцем постанови про: повернення виконавчого документа до суду, який його видав, на підставі частини першої статті 38 Закону; закінчення виконавчого провадження на підставі пунктів 1 - 3, 5 - 7, 9 - 12, 14, 15 частини першої статті 39 Закону; скасування тимчасового обмеження у праві виїзду особи з України - у разі належного виконання особою зобов’язань щодо сплати періодичних платежів.

Обставини справи свідчать, що державний виконавець не мав правових підстав зняти тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України як при винесенні постанови від 31.10.2016 р. про повернення виконавчого документа стягувачу, так і за зверненням боржника від 13.07.2017 р., а заборгованість не була погашена. Ознак протиправності дій державного виконавця суд не вбачає. Відтак скарга є не обґрунтованою та не підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 210, 212, 383-389 ЦПК, суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні скарги відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п’яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: М. Д. Новосад

Джерело: ЄДРСР 69056185
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку