open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 455/1067/17

Провадження № 2-о/455/41/2017

РІШЕННЯ

Іменем України

22 вересня 2017 року м.Старий Самбір

Старосамбірський районний суд Львівської області

в складі головуючої - судді Ніточко Л.Й.,

при секретарі - Гавриляк О.Б.,

розглянувши заяву ОСОБА_1, заінтересовані особи – ОСОБА_2, ОСОБА_3, орган опіки та піклування Терлівської сільської ради Старосамбірського району Львівської області, про надання права на шлюб,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 07.09.2017 року звернулася до суду з заявою про надання права на шлюб, в якій зазначає, що вона народилася 29.02.2000 року в с.Лозянське Міжгірського району Закарпатської області, проживає в ІНФОРМАЦІЯ_1. Хоче вступити в шлюб із ОСОБА_3, мешканцем с.Проців Бориспільського району Київської області, з яким фактично проживає з квітня 2017 року. Оскільки вона не досягла шлюбного віку, змушена звернутися до суду з даною заявою. На даний час вона є вагітною 18-19 тижнів. Реєстрація шлюбу відповідає її інтересам та вони двоє зацікавлені в реєстрації шлюбу. Її батько – ОСОБА_4 та мати – ОСОБА_2 не заперечують проти надання їй права на шлюб.

Просить надати їй право на шлюб з ОСОБА_3, мешканцем с.Проців Бориспільського району Київської області.

Заявниця в судове засідання не з»явилася, про час та місце слухання справи повідомлялася належним чином. Однак, 22.09.2017 року від неї в канцелярію суду поступила заява про розгляд її заяви про надання дозволу на шлюб розглядати у її відсутності, вимоги заяви підтримує в повному об»ємі, а також просить вважати, оскільки нею допущена помилка в написанні правильної назви заінтересованої особи, – «орган опіки та піклування Страшевицької сільської ради», замість «виконавчий комітет Страшевицької сільської ради Старосамбірського району Львівської області як орган опіки та піклування» (а.с.16).

Заінтересована особа – ОСОБА_3 в судове засідання не з»явився, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином. Проте, 22.09.2017 року від нього в канцелярію суду поступила заява, в якій він просить розглядати заяву ОСОБА_4 про надання їй дозволу на шлюб у його відсутності, проти вимоги заявниці не заперечує, навпаки, просить задовольнити таку її заяву, так як бажає з нею одружитися (а.с.19).

Заінтересована особа - ОСОБА_2, мати заявниці, також в судове засідання не з»явилася, 22.09.2017 року нею до суду була подана заява про розгляд заяви ОСОБА_4 у її відсутності, проти заяви не заперечує, просить дати дозвіл на шлюб її дочки з ОСОБА_3Ю.(а.с.18).

Представник заінтересованої особи - виконкому Терлівської сільської ради Старосамбірського району Львівської області як органу опіки та піклування ОСОБА_5 в судове засідання не з’явився, про час та місце слухання справи був належно повідомлений, причини неявки суду невідомі. Однак, 22.09.2017 року від нього також поступила заява про розгляд справи у його відсутності, вимоги заявниці підтримує, просила дати дозвіл на шлюб ОСОБА_4 та ОСОБА_3 (а.с.17).

У зв»язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, розгляд справи здійснюється у їх відсутності, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, в межах заявлених вимог та доведених обставин, суд приходить до переконання, що заява підлягає задоволенню повністю з наступних підстав.

Неповнолітня ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с.3), отже, на день розгляду справи їй виповнилося 17 років.

Згідно довідки від 06.09.2017 року №885, виданої Комунальним закладом Старосамбірської районної ради «Старосамбірська центральна районна лікарня» ОСОБА_4 є вагітна 18-19 тижнів (а.с.5).

Відповідно до ч. 2 ст. 22 СК України особи, які бажають зареєструвати шлюб, мають досягти шлюбного віку на день реєстрації шлюбу.

Згідно зі ст. 23 СК України право на шлюб мають особи, які досягли шлюбного віку.

За заявою особи, яка досягла шістнадцятирічного віку, рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Відповідно до абзацу третього пункту 2 постанови Пленуму Верховного Суду України від 21.12.2007 року №11 «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про право на шлюб, розірвання шлюбу, визнання його недійсним та поділ спільного майна подружжя» головним критерієм для задоволення заяви про надання права на шлюб є встановлення судом факту про відповідність такого права інтересам заявника.

Заінтересовані особи не заперечують проти надання заявниці права на шлюб.

Із заяв ОСОБА_4(а.с.7) та ОСОБА_2(а.с.6), батьків заявниці, відомо, що вони дають згоду на скорочення шлюбного віку та не заперечують про надання ОСОБА_4 права на шлюб.

За встановлених обставин, що заявниця не досягла шлюбного віку, перебуває в стані вагітності, має намір зареєструвати шлюб, чого не заперечує її батьки, а тому в її інтересах та інтересах сім’ї, суд вважає, що заяву слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22, 23 СК України, ст. ст. 10, 11, 60, ч.2 ст. 197, 209, 212, 213-215, 218 , суд -

В И Р І Ш И В:

ОСОБА_6 Василівни про надання права на шлюб задовольнити.

ОСОБА_7 Василівні, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_3, жительки с.Терло Старосамбірського району Львівської області право на шлюб з ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_4.

Рішення суду може бути оскаржено до Апеляційного суду Львівської області через Старосамбірський районний суд протягом 10 днів з дня проголошення рішення, а особами, які брали участь у справі, але не були присутніми у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, - протягом 10 днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Л.Й. Ніточко

Джерело: ЄДРСР 69055129
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку