open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 162/808/17

Номер провадження 3/162/247/2017

20.09.2017 року суддя Любешівського районного суду Волинської області Гладіч Н.І., розглянувши адміністративну справу, яка надійшла від НПП "Прип"ять-Стохід", про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, працівника Любешівського управління водного господарства, до адміністративної відповідальності не притягувався,

за частиною 4 статті 85 КУпАП,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 29 серпня 2017 року о 13 годині 00 хвилин в урочищі "Друга Лядина" на озері Люб"язь поблизу с. Люб"язь Любешівського району, що на території НПП "Прип"ять-Стохід", не маючи дозволу на промисел, здійснював вилов риби промисловим знаряддям лову - риболовецькими сітками, зловивши при цьому рибу в кількості 2 карасі сріблястих, чим порушив вимоги ст. 63 Закону України "Про тваринний світ", ст. 68 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", п. 4.3 Положення про НПП "Прип"ять-Стохід" та п. 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства.

ОСОБА_1 в суді свою вину визнав, у вчиненому розкаявся.

Крім визнання вини самим правопорушником, винність його у вчиненні проступку підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, описом-оцінки знарядь лову та об"єктів лову, вилучених у порушника, розрахунком завданих збитків та картосхемою місця скоєння правопорушення.

Його дії містять склад проступку, передбаченого частиною 4 статті 85 КУпАП.

Вирішуючи питання про розмір стягнення, відповідно до статті 33 КУпАП враховую характер вчиненого правопорушення, майновий стан ОСОБА_1, обставини, що пом’якшують та обтяжують відповідальність.

До обставин, що пом’якшують відповідальність, слід віднести щире розкаяння ОСОБА_1

Обставин, що обтяжують відповідальність, не встановлено.

Вивчивши матеріали справи, врахувавши обставини вчиненого правопорушення, яке не становить великої суспільної шкідливості, особу порушника, який за місцем проживання характеризується позитивно, вперше притягується до адміністративної відповідальності, має на утриманні троє неповнолітніх дітей, суддя дійшов до переконання за можливе визнати дане правопорушення малозначимим, а ОСОБА_1 звільнити від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

Вилучені риболовецькі сітки в ОСОБА_1 - знищити.

Вилучені незаконно добуті водні живі ресурси підлягають конфіскації.

Згідно частини 1 статті 40 КУпАП слід стягнути з ОСОБА_1 завдані адміністративним правопорушенням збитки, розмір яких відповідно до встановлених постановою Кабінету Міністрів України № 541 від 24.07.2013 року такс становитить 60 гривень.

Керуючись пунктом 1 частини 1 статті 284 КУпАП, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати винним ОСОБА_1 в правопорушенні, передбаченому ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за молозначимістю вчиненого правопорушення і обмежитись усним зауваженням.

Вилучені риболовецькі сітки в ОСОБА_1 l-30м, h-1,5м, в-25мм, l-50м, h-1,5м, в-40мм - знищити.

Вилучені незаконно добуті водні живі ресурси, а саме: рибу в кількості 2 (два) карасі сріблясті - конфіскувати.

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід бюджету Любешівського району Люб"язівської сільської ради на р/р 33116331700255 банк ГУДКСУ у Волинській області, МФО 803014 завдані державі збитки в сумі 60 (шістдесят) гривень.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги чи протесту прокурора, а у разі подання таких –після розгляду справи апеляційним судом.

На постанову протягом десяти днів з дня її винесення може бути подано апеляційну скаргу або внесено протест прокурора до апеляційного суду Волинської області через Любешівський районний суд.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 69046128
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку