open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 462/3123/17

У Х В А Л А

08 вересня 2017 року Слідчий суддя Залізничного районного суду міста Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Залізничного відділу Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

22.06.2016 року внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016141080000023 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Прокурор Залізничного відділу Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів покликаючись на те, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 неналежно виконали свої службові обов`язки, що призвело до порушення умов договору купівлі-продажу паливно-мастильних матеріалів, який було укладено із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». В результаті несвоєчасного проведення розрахунків за ПММ комунальному підприємству заподіяно шкоду на суму на суму 1,3 млн. грн.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_3 уклало із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » мирову угоду від 06.05.2015 про стягнення 2 651 728,02 гривень по договору купівлі-продажу паливно-мастильних матеріалів, з яких основний борг в сумі 1470837,25 гривень, пеня - 143674,74 гривень, штраф - 147083,73 гривень, процентні річні відсотки від простроченої суми - 168895,00 гривень, збитки спричиненні несвоєчасним проведенням розрахунків за ПММ та зміною курсу долара США до гривні - 721237,31 гривень і судовий збір 53034,00 гривень.

Враховуючи вказане, редактор правозахисного інтернет-видання « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_4 вважає, що директор ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 неналежно виконував свої службові повноваження, що призвело до порушення умов договору купівлі-продажу ПММ, та відповідно до несвоєчасного проведення розрахунків за паливно-мастильні матеріали, а в результаті до взяття ІНФОРМАЦІЯ_5 на себе зобов`язання щодо сплати всієї суми основного боргу та сплати пені, штрафу, процентів від річних від простроченої суми, збитків спричинених несвоєчасним проведенням розрахунків за ПММ, суми судового збору.

ОСОБА_5 з даного приводу повідомив, що у зв`язку із не покриттям державою збитків від перевезення пільговиків ІНФОРМАЦІЯ_6 як і будь-яке підприємство перевізник є збитковим, тому придбання палива завжди, у всі часи і в усі періоди існувала на умовах після оплати, що утворювали так званий товарний кредити, а тому з`явилася кредиторська заборгованість. Основною із підстав недотримання умов купівлі-продажу ПММ являлося те, що держава на той час на 92% не покривала витратив на пільговиків і якби він не підписав вищевказаної мирової угоди, то це призвело б до банкрутства ІНФОРМАЦІЯ_6 та зупинки міських перевезень.

Однак, в подальшому, на підставі отриманих від ЛК АТП-1 документів (подорожні листи службового легкового автомобіля, табеля обліку робочого часу, накази про закріплення транспортного засобу та ін.) встановлено, що директор ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_5 протягом 2013-2015р.р. використовував у службових цілях власний транспортний засіб Land Rover Discoveryry, 2000 року випуску, реєстраційний номер НОМЕР_1 , відповідно до договору найму транспортного засобу №01/14 від 20.01.2014 року, укладеного між фізичною особою ОСОБА_5 та заступником директора з економічних питань та фінансів ЛК АТП 1 ОСОБА_6 , який не був нотаріально посвідчений. Також директор ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_5 протягом 2013-2015р.р. для користування зазначеним транспортним засобом в службових цілях використовував паливно-мастильні матеріали дизельне паливо ЛК АТП-1. Також у нього було два працівники, які були закріплені наказами № 272 від 17.09.2014 року та №9 від 29.01.2014 року за вказаним транспортним засобом ОСОБА_7 та ОСОБА_8 відповідно.

ІНФОРМАЦІЯ_7 (підрозділ ІНФОРМАЦІЯ_8 ) було отримано інформацію (належним чином завірені копії документів) про перетин кордону автомобіля Land Rover Discoveryry, 2000 року випуску, реєстраційний номер НОМЕР_1 , а також копії документів, які засвідчують факти перебування транспортного засобу з іноземною реєстрацією у ремонті на території України, а саме: довідки, акти, квитанції, письмові пояснення ОСОБА_9 , довідки з СТО та інші документи, надані у відповідності до правил митного оформлення транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України в разі їх несправності.

Відповідно до цих документів, в тому числі і наданих письмових пояснень ОСОБА_5 , автомобіль Land Rover Discoveryry, 2000 року випуску, реєстраційний номер НОМЕР_1 у 2013-2015 роках неодноразово, протягом тривалого періоду часу перебував на різних станціях технічного обслуговування м. Львова та Львівської області у ремонті, тобто не міг фактично використовуватись, що суперечить подорожнім листам службового легкового автомобіля Land Rover Discoveryry, які були отримані з ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Встановлено, що відповідальною за видачу, оформлення, перевірку, зберігання подорожніх листів службового легкового автомобіля на ІНФОРМАЦІЯ_6 була протягом 2013-2015 р.р. та є в даний час бухгалтер ОСОБА_10 , а відповідальною за ведення табелів обліку робочого часу на підприємстві інспектор ІНФОРМАЦІЯ_9 ОСОБА_11 .

Враховуючи вищевикладене, в досудового слідства виникла необхідність в отриманні у ІНФОРМАЦІЯ_1 оригіналів особових справ водіїв: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , бухгалтера ОСОБА_10 , інспектора ІНФОРМАЦІЯ_9 ОСОБА_11 , а також оригіналів посадових інструкцій вказаних працівників, наказів/заяв про прийняття/звільнення/ переміщення по посадах.

У випадку отримання тимчасового доступу до вказаних документів, інформація, котра в них міститься, може бути використана як доказ вчинення конкретною особою даного кримінального правопорушення, надасть можливість встановити обставини та спосіб привласнення бюджетних коштів, дозволить проводити подальші слідчі дії, в тому числі призначати почеркознавчі експертизи, з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у вказаному кримінальному провадженні.

Враховуючи наведенне, заслухавши думку прокурора, який в судовому засіданні клопотання підтримав, вважаю, що клопотання слід задовольнити, прокурору Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 слід надати дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів особових справ водіїв: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , бухгалтера ОСОБА_10 , інспектора ІНФОРМАЦІЯ_9 ОСОБА_11 , а також оригіналів посадових інструкцій вказаних працівників, наказів/заяв про прийняття/звільнення/ переміщення по посадах та провести їх вилучення в ІНФОРМАЦІЯ_10 , що у АДРЕСА_1 .

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

клопотання задовольнити.

Надати згоду прокурору Залізничного відділу Львівської місцевої прокуратури №2 юристу 2 класу ОСОБА_3 та/або старшому оперуповноваженому в ОВС Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України майору поліції ОСОБА_12 (за відповідним дорученням прокурора Залізничного відділу Львівської місцевої прокуратури №2) на тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів особових справ водіїв: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , бухгалтера ОСОБА_10 , інспектора ІНФОРМАЦІЯ_9 ОСОБА_11 , а також оригіналів посадових інструкцій вказаних працівників, наказів/заяв про прийняття/звільнення/ переміщення по посадах та провести їх вилучення в ІНФОРМАЦІЯ_10 , що у АДРЕСА_1 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Оригінал ухвали.

Джерело: ЄДРСР 68843044
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку