open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-в/641/398/2014 Справа №641/5588/14-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2014 року

Комінтернівський районний суд м. Харкова

у складі: головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

представник Комінтернівського

МРВ КВІ УДПтС України

В Харківській області ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання Комінтернівського МРВ КВІ УДПтС України в Харківській області про застосування амністії щодо засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,-

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло клопотання Комінтернівського МРВ КВІ УДПтС України в Харківській області про застосування амністії щодо засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 п. «в» ст.1 Закону України «Про амністію в 2014 році».

В обґрунтування клопотання Комінтернівський МРВ КВІ УДПтС України в Харківській області посилається на те, що відповідно до п. «в» ст.1 Закону України від 08.04.2014 року «Про амністію у 2014 році» , із змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування амністії в Україні» від 6.05.2014 року засуджений ОСОБА_5 підпадає під дію акту амністії, оскільки він засуджений за злочин середньої тяжкості , має на вихованні неповнолітню доньку ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У судовому засіданні представник Комінтернівського МРВ КВІ УДПтС України в Харківській області підтримав клопотання.

Засуджений в судовому засідання наполягав про застосування до нього п. «в» ст.1 Закону України від 08.04.2014 року «Про амністію у 2014 році» .

Суд, заслухавши представника Комінтернівського МРВ КВІ УДПтС України в Харківській області, думку прокурора, який не заперечував проти задоволення клопотання, дослідивши матеріали особової справи засудженої та клопотання, приходить до наступного.

Судом встановлено, що згідно з вироком Золочівського районного суду Харківської області від 13.03.2014 року ОСОБА_5 засуджено за ч.3 ст. 321 КК України до трьох років позбавлення волі, із застосуванням ст. 75 КК України строком на один рік.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про застосування амністії в Україні» амністія є повне або часткове звільнення від відбування покарання осіб, визнаних винними у вчиненні злочину, або кримінальні справи стосовно яких розглянуті судами, але вироки стосовно цих осіб не набрали законної сили.

Амністія оголошується законом про амністію, який приймається відповідно до положень Конституції України, Кримінального кодексу України та цього Закону .

19 квітня 2014 року набув чинності Закон України № 1185-УІІ від 08.04.2014 року «Про амністію у 2014 році», зі змінами, внесеними Законом України « Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування амністії в Україні» від 6 травня 2014 року.

Пунктом « в» статті 1 Закону України «Про амністію в 2014 році» передбачено звільнення від відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов,язаних з позбавленнями волі, засуджених за умисні злочини,які не є тяжкими або особливо тяжкими відповідно до ст.12 КК України, та за злочини, вчинені з необережності, які не є особливо тяжкими відповідно до статті 12 КК України осіб, не позбавлених батьківських прав, які на день набрання чинності цим законом мають дітей, яким не виповнилось 18 років, дітей інвалідів та або повнолітній сина, дочку, визнаних інвалідами.

Як встановлено судом, ОСОБА_5 відповідно до ст..12 КК України, засуджений за вчинення злочину середньої тяжкості. В період випробувального строку до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку не притягувався, за даними УІАС ГУ МВСУ в Харківській області до кримінальної відповідальності не притягувався.

Як вбачається із свідоцтва про народження НОМЕР_1 , виданого відділом реєстрації актів цивільного стану по м. Харкову Харківського міського управління юстиції, актовий запис № 93 від 12.012010 року батьком ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 є ОСОБА_5 .

Законом України «Про амністію в 2014 році» передбачено застосування амністії і для осіб, які вчинили й деякі злочини, за виключенням осіб, наведених у ст.8 цього Закону.

Під дію ст. 8 Закону України «Про амністію в 2014 році» ОСОБА_5 не підпадає.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання та застосування до засудженого ОСОБА_5 ст.1 Закону України «Про амністію у 2014 році»

На підставі викладеного та керуючись Законом України «Про амністію у 2014 році», Законом України « Про застосування амністії в Україні», ст..ст.74,85,86 КК України, ст.ст.371,372,376,537,539 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від призначеного покарання за вироком Золочівського районного суду Харківської області від 13.03.2014 року на підстав п. «в» ст.1 Закону України « Про амністію у 2014 році».

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Харківської області через районний суд протягом 7 днів з дня її оголошення.

Суддя- ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 68707352
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку