open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" вересня 2017 р.

Справа № 916/2050/17

Господарський суд Одеської області

У складі судді Желєзної С.П.,

Секретаря судових засідань Курка Д.В.

За участю представників сторін:

Від позивача: ОСОБА_2 за довіреністю № б/н від 17.08.2017р.

Від відповідача: не з'явився;

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом обслуговуючого кооперативу „Житлово-будівельний кооператив „Чорноморська рів'єра" до фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 про розірвання договору, скасування записів про державну реєстрацію прав на нерухоме майно, -

ВСТАНОВИВ:

Обслуговуючий кооператив „Житлово-будівельний кооператив „Чорноморська рів'єра" (далі по тексту - ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра") звернувся до господарського суду Одеської області з позовом до фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 (далі по тексту - ОСОБА_3) про розірвання персонального меморандуму асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р., укладеного між ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" та ОСОБА_3; про скасування запису №21776682 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1, що був внесений до реєстру на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36521825 від 08.08.2017р., вчинений державним реєстратором Лиманської районної державної адміністрації Одеської області Гриб М.П.; про скасування запису №21776423 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_2, що був внесений до реєстру на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36521492 від 08.08.2017р., вчинений державним реєстратором Лиманської районної державної адміністрації Одеської області Гриб М.П.; про скасування запису №21775928 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_3, що був внесений до реєстру на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36521007 від 08.08.2017р., вчинений державним реєстратором Лиманської районної державної адміністрації Одеської області Гриб М.П.

Позовні вимоги ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" обґрунтовані фактом неналежного виконання відповідачем зобов'язань, прийнятих на себе за персональним меморандумом асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р., в частині внесення на користь позивача вартості паю.

01.09.2017р. до господарського суду надійшло клопотання (вх. №18813/170) від ОСОБА_3 про розгляд справи без участі останньої та про визнання заявлених ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" позовних вимог.

Відповідно до приписів ч. 5 ст. 78 ГПК України у разі визнання відповідачем позову господарський суд приймає рішення про задоволення позову за умови, що дії відповідача не суперечать законодавству або не порушують прав і охоронюваних законом інтересів інших осіб.

У судовому засіданні, яке відбулось 04.09.2017р., представник ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" підтримав заявлені позовні вимоги та просив їх задовольнити у повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи та пояснення представника позивача, суд встановив наступне.

04.07.2013р. відбулось засідання установчих зборів засновників ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра", за результатами проведення якого було прийнято рішення, оформлене протоколом №1, про створення обслуговуючого кооперативу, затвердження його статуту та обрання голови правління.

Відповідно до п. п. 2.1, 2.2 статуту ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра", затвердженого рішенням загальних зборів та оформленого протоколом №09/11 від 09.11.2016р., метою діяльності кооперативу є задоволення економічних, соціальних та інших потреб його членів та асоційованих членів на основі поєднання їх особистих та колективних інтересів, поділу між ними ризиків та витрат, розвитку їх самоорганізації, самоуправління та контролю. Метою діяльності кооперативу не є отримання прибутку. Кооператив здійснює виключно некомерційну господарську діяльність.

Приписами ст. 85 ЦК України встановлено, що непідприємницькими товариствами є товариства, які не мають на меті одержання прибутку для його наступного розподілу між учасниками. Особливості правового статусу окремих видів непідприємницьких товариств встановлюються законом.

Згідно з ч. 1 ст. 6 Закону України „Про кооперацію" від 10 липня 2003 року N 1087-IV кооператив є первинною ланкою системи кооперації і створюється внаслідок об'єднання фізичних та/або юридичних осіб на основі членства для спільної господарської та іншої діяльності з метою поліпшення свого економічного стану.

З матеріалів справи вбачається, що 31.07.2017р. між ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" (Кооператив) та ОСОБА_3 (Асоційований член) було укладено персональний меморандум асоційованого члена кооперативу №2/676-3, відповідно до п. п. 3.1, 3.2 якого у порядку, передбаченому цим меморандумом, Асоційований член зобов'язується внести пай у розмірі, визначеному меморандумом, а Кооператив зобов'язується передати майнове право після завершення будівництва об'єкта і прийняття його в експлуатацію, у порядку, визначеному цим меморандумом. З моменту укладання цього меморандуму та після завершення будівництва об'єкта і прийняття його в експлуатацію Асоційований член має право зареєструвати право власності у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, у порядку визначеному чинним законодавством.

Відповідно до п. п. 5.1, 5.2, 5.7 персонального меморандуму асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р. остаточний розмір паю Асоційованого члена встановлюється у державні валюті та складає 954 294,00 грн. Асоційований член перераховує (вносить) пай у наступному порядку: 90 % паю, що складає 858 864,00 грн., сплачуються до 09.08.2017р.; 10 %, що складає 95 430,00 грн., сплачуються до 14.08.2017р. Розрахунки за цим меморандумом здійснюються в безготівковій формі Асоційованим членом з власного поточного рахунку або через касу банку.

Згідно з умовами п. п. 6.2, 6.3 персонального меморандуму асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р. майнове право передається Асоційованому члену в момент підписання акту приймання-передачі. Після підписання акту приймання-передачі Асоційований член має право зареєструвати право власності на новозбудоване майно. Кооператив надає право Асоційованому члену оформити право власності з моменту підписання акту приймання-передачі майна без повної оплати паю Асоційованим членом Кооперативу.

Положеннями п. 7.3 персонального меморандуму асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р. визначено, що у разі несплати, неповної сплати Асоційованим членом паю за меморандумом та/або за умови наявності інших обставин, що свідчать про небажання Асоційованого члена продовжувати стосунки з кооперативом, Кооператив вправі розірвати цей меморандум у односторонньому порядку. При цьому, майнове право на новозбудоване майно Кооперативу повертається.

01.08.2017р. між ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" та ОСОБА_3 було підписано акти приймання передачі до персонального меморандуму про передання Кооперативом та прийняття Асоційованим членом безумовного майнового права на новозбудоване майно, а саме на квартиру АДРЕСА_2 загальною площею 143,0 кв. м., на квартиру АДРЕСА_3 загальною площею 654,6 кв. м., на квартиру АДРЕСА_1 загальною площею 539,1 кв. м., розташованих на 5 та 3 поверхах багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1

04.08.2017р. ОСОБА_3 звернулась до Лиманської районної державної адміністрації Одеської області із заявами про проведення державної реєстрації права власності на квартири АДРЕСА_3, АДРЕСА_1 АДРЕСА_2 які розташовані у будинку за адресою: АДРЕСА_1, за результатами розгляду яких державним реєстратором було прийнято рішення про державну реєстрацію речових прав та їх обтяжень на нерухоме майно та внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про право власності.

При зверненні до господарського суду із позовною заявою до ОСОБА_3, ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" наголошувало, що відповідачем у порушення прийнятих на себе зобов'язань за персональним меморандумом асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р. не було сплачено вартості паю, що свідчить про наявність правових підстав для розірвання договірних відносин у порядку, встановленому ст. 651 ЦК України, оскільки позивач значною мірою позбавляється того, на що він розраховував при укладанні вказаного договору.

Вирішуючи питання про обґрунтованість заявлених в межах даної справи позовних вимог, суд виходить з наступного.

В силу положень ст.ст. 15, 16 Цивільного кодексу України кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства. Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 509 Цивільного кодексу України зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитор) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послуги, платити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку. Зобов'язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.

Згідно з ч. 2 ст. 628 Цивільного кодексу України сторони мають право укласти договір, в якому містяться елементи різних договорів (змішаний договір). До відносин сторін у змішаному договорі застосовуються у відповідних частинах положення актів цивільного законодавства про договори, елементи яких містяться у змішаному договорі, якщо інше не встановлено договором або не випливає із суті змішаного договору.

Статтею 193 ГК України встановлено, що суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

У відповідності до ст. 611 ЦК України у разі порушення зобов'язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема припинення зобов'язання внаслідок односторонньої відмови від зобов'язання, якщо це встановлено договором або законом, або розірвання договору.

В силу положень ч. 1 ст. 651 ЦК України зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом.

В той же час, згідно з положеннями ч. 2 ст. 651 Цивільного кодексу України договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом. Як вбачається із змісту ч. 2 ст. 651 ЦК України, чинним законодавством України під істотним розуміється таке порушення стороною договору, коли внаслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вона розраховувала при укладені договору.

Як зазначено у постанові судових палат у цивільних та у господарських справах Верховного Суду України від 18 вересня 2013 р. у справі N 6-75цс13, оцінка порушення договору як істотного здійснюється судом відповідно до критеріїв, що встановлені вказаною нормою. Оціночне поняття істотності порушення договору законодавець розкриває за допомогою іншого оціночного поняття - "значної міри" позбавлення сторони того, на що вона розраховувала при укладенні договору. Це (друге) оціночне поняття значно звужує сферу огляду суду. Істотність порушення визначається виключно за об'єктивними обставинами, що склалися у сторони, яка вимагає розірвання договору. В такому випадку вина (як суб'єктивний чинник) сторони, що припустилася порушення договору, не має будь-якого значення і для оцінки порушення як істотного, і для виникнення права вимагати розірвання договору на підставі частини другої статті 651 ЦК України.

Іншим критерієм істотного порушення договору закон визнає розмір завданої порушенням шкоди, який не дозволяє потерпілій стороні отримати очікуване при укладенні договору. При цьому йдеться не лише про грошовий вираз завданої шкоди, прямі збитки, а й випадки, коли потерпіла сторона не зможе використати результати договору.

Вирішальне значення для застосування зазначеного положення закону має співвідношення шкоди з тим, що могла очікувати від виконання договору сторона.

Господарський суд зауважує, що у спірних правовідносинах відповідач не виконав взятих на себе зобов'язань з перерахування на користь ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" вартості паю в обмін на отримане майнове право на новозбудоване майно, що було передано відповідачеві, який, в свою чергу, здійснив державну реєстрацію права власності на нерухоме майно. За переконанням суду, така протиправна поведінка відповідача значною мірою позбавила ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" того, на що позивач розраховував при укладенні договору, у зв'язку з чим, суд визнає допущене ОСОБА_3 порушення власних зобов'язань у спірних правовідносинах істотним та таким, що дозволяє суду зробити висновок про правомірність розірвання персонального меморандуму асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р., укладеного між ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" та ОСОБА_3, з передбачених ч. 2 ст. 651 ЦК України підстав.

Оскільки ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" було заявлено позовну вимогу про скасування записів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності ОСОБА_3 на квартири АДРЕСА_3, АДРЕСА_1 АДРЕСА_2 які розташовані у будинку за адресою: АДРЕСА_1, господарський зазначає наступне.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 2, ч. 2, ст. 3 Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" від 1 липня 2004 року N 1952-IV державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (далі - державна реєстрація прав) - офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Речові права на нерухоме майно та їх обтяження, що підлягають державній реєстрації відповідно до цього Закону, виникають з моменту такої реєстрації.

Приписами ч. 1 ст. 382 ЦК України визначено, що квартирою є ізольоване помешкання в житловому будинку, призначене та придатне для постійного у ньому проживання.

Згідно зі ст. 4 Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" державній реєстрації прав підлягають: 1) право власності; 2) речові права, похідні від права власності: право користування (сервітут); право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського відання; право оперативного управління; право постійного користування та право оренди (суборенди) земельної ділянки; право користування (найму, оренди) будівлею або іншою капітальною спорудою (їх окремою частиною), що виникає на підставі договору найму (оренди) будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремої частини), укладеного на строк не менш як три роки; іпотека; право довірчої власності; інші речові права відповідно до закону; 3) право власності на об'єкт незавершеного будівництва; 4) заборона відчуження та арешт нерухомого майна, податкова застава, предметом якої є нерухоме майно, та інші обтяження.

Положеннями ст. 5 Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" встановлено, що у Державному реєстрі прав реєструються речові права та їх обтяження на земельні ділянки, а також на об'єкти нерухомого майна, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких неможливе без їх знецінення та зміни призначення, а саме: підприємства як єдині майнові комплекси, житлові будинки, будівлі, споруди, а також їх окремі частини, квартири, житлові та нежитлові приміщення.

Згідно зі ч. 1 ст. 27 Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться на підставі, зокрема, укладеного в установленому законом порядку договору, предметом якого є нерухоме майно, речові права на яке підлягають державній реєстрації, чи його дубліката.

Приписами п. п. 40, 77, 78 Постанови Кабінету Міністрів України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" від 25 грудня 2015 р. N 1127 передбачено, що державна реєстрація прав проводиться на підставі документів, необхідних для відповідної реєстрації, передбачених статтею 27 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та Порядком державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Державна реєстрація права власності на об'єкт нерухомого майна, будівництво якого здійснювалося із залученням коштів фізичних та юридичних осіб або у результаті діяльності житлового, житлово-будівельного, дачного, гаражного чи іншого кооперативу, проводиться за заявою власника такого майна або за умови уповноваження власником такого майна на підставі договору - за заявою особи, що залучала кошти фізичних та юридичних осіб, у порядку, передбаченому пунктами 30 - 34 цього Порядку. Для державної реєстрації права власності на окреме індивідуально визначене нерухоме майно (квартира, житлове, нежитлове приміщення тощо), розміщене в об'єкті нерухомого майна, будівництво якого здійснювалося із залученням коштів фізичних та юридичних осіб, власником такого майна подається, зокрема, документ, що підтверджує набуття у власність особою закріпленого за особою об'єкта інвестування, передбачений законодавством (інвестиційний договір, договір про пайову участь, договір купівлі-продажу майнових прав тощо).

Викладені вище приписи чинного законодавства дозволяють суду дійти висновку, що майнові права на нерухомість, які були передані ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" в обмін на одержання паю від ОСОБА_3 не підлягають державній реєстрації, а, отже, ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" не могло здійснити державну реєстрацію таких прав до моменту укладання персонального меморандуму асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р.

При цьому, згідно положень п. 67 Постанови Кабінету Міністрів України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" для державної реєстрації права власності у разі розірвання договору, за яким відбувся перехід права власності на нерухоме майно, на підставі рішення суду подаються документи, необхідні для відповідної реєстрації, передбачені статтею 27 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та цим Порядком, що підтверджують право власності на нерухоме майно відчужувача до укладення такого договору.

З огляду на викладене вище, господарський суд зазначає, після розірвання персонального меморандуму асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р., укладеного між сторонами по справі, ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" позбавлене можливості у повному обсязі відновити порушені права шляхом внесення відповідних записів до державного реєстру прав не нерухомість, оскільки за позивачем право власності на квартири до моменту укладання спірного договору зареєстровано не було, а майнові права на нерухоме майно, як зазначалось вище по тексту рішення, державній реєстрації не підлягають.

Відповідно до ч. 2 ст. 26 Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" у разі скасування на підставі рішення суду рішення про державну реєстрацію прав, документів, на підставі яких проведено державну реєстрацію прав, скасування записів про проведену державну реєстрацію прав, а також у випадку, передбаченому підпунктом "а" пункту 2 частини шостої статті 37 цього Закону, до Державного реєстру прав вноситься запис про скасування державної реєстрації прав.

Підсумовуючи вище викладене, господарський суд доходить висновку щодо наявності правових підстав для скасування записів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності на квартири АДРЕСА_3, АДРЕСА_1 АДРЕСА_2 право власності на які було зареєстровано ОСОБА_3 на підстав укладеного з позивачем договору. Задоволення позовних вимог ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" у названій частині матиме наслідком відновлення прав ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" у повному обсязі як сторони за персональним меморандумом асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р.

Згідно вимог ст.ст. 32, 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. При цьому, докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу. В свою чергу, доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Разом з тим, ст. 43 ГПК України передбачено, що господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом. Ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили. Визнання однією стороною фактичних даних і обставин, якими інша сторона обґрунтовує свої вимоги або заперечення, для господарського суду не є обов'язковим.

Підсумовуючи вищезазначене, господарський суд доходить висновку щодо необхідності задоволення заявлених позовних вимог у повному обсязі шляхом розірвання персонального меморандуму асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р., укладеного між ОК „ЖБК Чорноморська рів'єра" та ОСОБА_3, та скасування записів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності на квартири АДРЕСА_3, АДРЕСА_1 АДРЕСА_2 розташовані за адресою: АДРЕСА_1, відповідно до ст. ст. 15, 16, 85, 509, 611, 628, 632, 651 Цивільного кодексу України, ст. 193 Господарського кодексу України, ст. 6 Закону України „Про кооперацію", ст. ст. 2, 3, 4, 5, 26, 27 Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", п. п. 40, 67, 77, 78 Постанови Кабінету Міністрів України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

Судові витрати зі сплати судового збору судом покладаються на відповідача згідно зі ст.ст. 44, 49 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 32, 33,35, 44, 49, 82-85 ГПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

1. Позов задовольнити.

2. Розірвати персональний меморандум асоційованого члена кооперативу №2/676-3 від 31.07.2017р., укладений між обслуговуючим кооперативом „Житлово-будівельний кооператив „Чорноморська рів'єра" /67571, Одеська область, Лиманський район, с.Фонтанка, вул. Гоголя, буд.23-А, ідентифікаційний код 38184230/ та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_3 /67571, АДРЕСА_4, ідентифікаційний код НОМЕР_1/.

3. Скасувати запис №21776682 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1, що був внесений до реєстру на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36521825 від 08.08.2017р., вчинений державним реєстратором Лиманської районної державної адміністрації Одеської області Гриб М.П.

4. Скасувати запис №21776423 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_2, що був внесений до реєстру на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36521492 від 08.08.2017р., вчинений державним реєстратором Лиманської районної державної адміністрації Одеської області Гриб М.П.

5. Скасувати запис №21775928 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_3, що був внесений до реєстру на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36521007 від 08.08.2017р., вчинений державним реєстратором Лиманської районної державної адміністрації Одеської області Гриб М.П.

6. Стягнути з фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 /67571, АДРЕСА_4, ідентифікаційний код НОМЕР_1/ на користь обслуговуючого кооперативу „Житлово-будівельний кооператив „Чорноморська рів'єра" /67571, Одеська область, Лиманський район, с.Фонтанка, вул.Гоголя,буд.23-А, ідентифікаційний код 38184230/ судовий збір у розмірі 6 400 грн. 00 коп. /шість тисяч чотириста грн. 00 коп./. Наказ видати.

Рішення набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 85 ГПК України.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Відповідно до ст. ст. 91, 93 ГПК України сторони у справі, прокурор, треті особи, особи, які не брали участь у справі, якщо господарський суд вирішив питання про їх права та обов'язки, мають право подати апеляційну скаргу на рішення місцевого господарського суду, яке не набрало законної сили. Апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів з дня його оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Повне рішення складено 05 вересня 2017 р.

Суддя С.П. Желєзна

Джерело: ЄДРСР 68665850
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку