open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар`їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

31.08.2017 р. № 820/1569/17

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мар`єнко Л.М., розглянувши в місті Харкові в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Харківського обласного військового комісаріату Міністерства оборони України в особі військового комісара ОСОБА_2 про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1 , звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Харківського обласного військового комісаріату Міністерства оборони України в особі військового комісара ОСОБА_2 , в якому просить суд:

- визнати противоправною відмову Харківського обласного військового комісаріату Міністерства оборони України в особі військового комісару ОСОБА_2 скласти висновок щодо виплати одноразової допомоги ОСОБА_1 і не направлення висновку і документів у 15 денний строк з дня реєстрації документів розпоряднику коштів - Міністерству оборони України;

- зобов`язати Харківський обласний військовий комісаріат Міністерства оборони України в особі військового комісаріату Калгушіна Юрія Леонідовича протягом 15 днів з набрання чинності постанови по справі подати висновок і документи ОСОБА_1 розпоряднику коштів - Міністерству оборони України для виплати ОСОБА_1 одноразової грошової допомоги згідно 1 закону і порядку;

- зобов`язати Харківський обласний військовий комісаріат Міністерства оборони України в особі військового комісаріату ОСОБА_2 протягом 15 днів з набрання чинності постанови по справі надати суду звіт про виконання.

Представником відповідача через канцелярію суду надано клопотання, в якому останній просить суд закрити провадження у справі на підставі п. 4 ч. 1 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України.

Позивач у судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду подання повідомлений своєчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи. Разом з позовними вимогами просив суд розглядати справу за його відсутності.

Представник позивача судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду подання повідомлений своєчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду подання повідомлений своєчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

На підставі вищевикладеного, відповідно до положень ст. 41, ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглянути клопотання без участі представників сторін в порядку письмового провадження на підставі наявних в матеріалах справи доказів.

Суд дослідивши подане клопотання та матеріали адміністративної справи, приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що позивач звернувся до Ленінського районного суду м. Харкова з позовом до ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому просив суд:

- визнати протиправною бездіяльність відповідача, щодо неподання у 15-деннийстрок з дня реєстрації всіх документів розпорядникові бюджетних коштів висновку, щодо виплати позивачу одноразової грошової допомоги, передбаченої Законом України;

- зобов`язати відповідача подати розпорядникові бюджетних коштів висновок щодо виплати позивачу одноразової грошової допомоги, передбаченої Законом України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей";

- зобов`язати відповідача подати звіт про виконання судового рішення.

Постановою Ленінського районного суду м. Харкова від 17.05.2017 року по справі №642/1882/17а адміністративний позов ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії - задоволено в повному обсязі.

Визнано протиправною бездіяльність ІНФОРМАЦІЯ_1 , щодо неподання у 15-деннийстрок з дня реєстрації всіх документів розпорядникові бюджетних коштів висновку, щодо виплати ОСОБА_1 одноразової грошової допомоги, передбаченої Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей».

Зобов`язано ІНФОРМАЦІЯ_2 подати розпорядникові бюджетних коштів висновок щодо виплати ОСОБА_1 одноразової грошової допомоги, передбаченої Законом України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей".

Зобов`язано ІНФОРМАЦІЯ_2 подати у 15-денний строк після набрання чинності рішення, звіт про його виконання.

Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 12.07.2017 року апеляційну скаргу ІНФОРМАЦІЯ_1 залишено без задоволення.

Постанову Ленінського районного суду м. Харкова від 17.05.2017 р. по справі №642/1882/17 залишено без змін.

Таким чином, судами надано правову оцінку діям Харківського обласного військового комісаріату Міністерства оборони України в особі військового комісара ОСОБА_2 за результатами яких прийняті рішення, що набрали законної сили.

Згідно пунктом 4 частини першої статті 157 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі якщо є такі, що набрали законної сили , постанова чи ухвала суду з того самого спору і між тими самими сторонами.

Приймаючи до уваги вказане вище, суд дійшов до висновку про закриття провадження у справі №820/1569/17 на підставі п. 4 ч. 1 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв`язку із наявністю постанови суду, що набрала законної сили, з того самого спору і між тими самими сторонами.

Відповідно до ч. 3 ст. 157 КАС України, повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

Керуючись ст. ст. 157, 160, 165, 185, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Харківського обласного військового комісаріату Міністерства оборони України в особі військового комісара ОСОБА_2 про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії закрити.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Мар`єнко Л.М.

Джерело: ЄДРСР 68588002
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку