open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

№ 336/1809/17

Пр. 3/336/1467/2017

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 липня 2017 року м. Запоріжжя

Суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Голубкова Марина Анатоліївна розглянувши адміністративний матеріал у відношенні ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, працюючої барменом Нічного Клубу «Леомакс», який мешкає за адресою: Запорізька область, Василівський район, вул. Чекістів, 53, про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

13.07.2017 року до суду повторно надійшов адміністративний матеріал відносно ОСОБА_1 за ознаками адміністративного правопорушення передбаченого ст.. 173 КУпАП.

Відповідно протоколу про адміністративне правопорушення серії АА № 339746 від 28.01.2017 року, громадянка ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, 28.01.2017 року знаходячись по вул. Чарівній 59, у кафе «Щасливий Кіт» у м.Запоріжжя перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння висловлювалась нецензурною лайкою на адресу перехожих, чим порушувала громадський порядок і спокій громадян, , вказаними діями скоїла адміністративне правопорушення передбачене ст.. 173 КУпАП.

В судове засідання особа, що притягається до адміністративної відповідальності з’явилась за викликом суду. ОСОБА_1О в судовому засіданні не визнала себе винуватою в скоєнні правопорушення передбаченого ст.. 173 КпАП України, та пояснила, що 28.01.2017 року у кафе вела себе спокійно та стримано.

Як встановлено з матеріалів адміністративної справи, громадянка ОСОБА_1 28.01.2017 року близько 22-50 знаходячись по вул. Чарівній 59, у кафе «Щасливий Кіт» у м.Запоріжжя перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння висловлювалась нецензурною лайкою на адресу перехожих, чим порушувала громадський порядок і спокій громадян, , вказаними діями скоїла адміністративне правопорушення передбачене ст.. 173 КУпАП

Ст. 173 КУпАП передбачено, що дрібним хуліганством є нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян.

Вказані обставини підтверджуються протоколом про адміністративне затримання, заявою, рапортом лейтенанта поліції ОСОБА_2, протоколом про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч. 185 КУпАП, поясненнями ОСОБА_3

Відповідно до ст.. 25 Закону України «Про національну поліцію» поліцейський здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню правопорушень; вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров’ю фізичних осіб і публічній безпеці, що виникли внаслідок учинення кримінального, адміністративного правопорушення;

Як визначено ст. 62 того ж закону , поліцейський під час виконання покладених на поліцію повноважень є представником держави. Законні вимоги поліцейського є обов’язковими для виконання всіма фізичними та юридичними особами.

Відповідно до ст.. 255 КУпАП У справах про адміністративні правопорушення передбачених ст. 173 КУпАП протоколи про правопорушення мають право складати уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ.

Протокол від 19.03.2017 року складено уповноваженою на те особою – молодшим лейтенантом поліції ОСОБА_2.

На підставі вищевикладеного, суддя вважає, що провина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення визначеного ст.. 173 КпАП України повністю підтверджується зібраними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 КУпАП якщо справи про адміністративне правопорушення підвідомчі суду ( судді ) , стягнення може бути накладене не пізніше як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніше як через три місяці з моменту його виявлення. Дане правопорушення не є триваючим.

У відповідності до п. 7 ст. 247 КпАП України провадження по справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочате, а таке, що було розпочате підлягає припиненню у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків для притягнення до адміністративної відповідальності, передбачених ст.. 38 КпАП України.

Вирішуючи питання про притягнення ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності, суд дійшов висновку, що адміністративну справу припинити, оскільки до моменту її розгляду, закінчився термін притягнення особи до адміністративної відповідальності, передбачений ч.2 ст. 38 КУпАП.

На підставі викладеного, керуючись ст. 173, 279, 280, 283, 285, 294 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В:

Провадження в адміністративній справі відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 про скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КпАП України, закрити в зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Постанову може бути оскаржено або опротестовано прокурором протягом 10 днів з моменту її винесення, шляхом подачі апеляційної скарги, протесту прокурора в апеляційний суд Запорізької області через Шевченківський районний суд м. Запоріжжя.

Суддя Голубкова М.А.

Строк пред‘явлення виконавчого документу « »_________________20__рік.

Постанова набрала законної чинності « »________________20__рік.

Дата видачі « »________________20___рік.

Джерело: ЄДРСР 68476292
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку