open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний унікальний номер 725/3509/17

Номер провадження 3/725/2214/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.08.2017 року м.Чернівці

Суддя Першотравневого районного суду м.Чернівці Галичанський О.І., розглянувши адміністративну справу, яка надiйшла вiд Чернівецької митницi ДФС, про притягнення до адмiнiстративної вiдповiдальностi за ст. 471 Митного Кодексу України громадянину України ОСОБА_1 Михаєлу Марчелівну, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканку вул. Лісової, 41, с. Байраки, Герцаївського району, Чернівецької області, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з протоколу про порушення митних правил, 28.07.2017 року об 11 год. 45 хв. на територію п/п «Порубне» в зону митного контролю в’їхав автомобіль марки «VW Passat» державний номер А6020МР під керуванням громадянина України ОСОБА_1 У вказаному автомобілі також слідувала громадянка України ОСОБА_2, яка прямувала з Румунії до України у приватних справах. Дані громадяни до митного контролю надали контрольний талон для проходження митного контролю по зеленому коридору, чим своїми діями заявили про те, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України. При візуальному огляді громадянка України ОСОБА_2 заявила про наявність товару, а саме: пили дискові до бензинових кіс. Згідно рішення митного органу даний транспортний засіб та громадяни були виведені з зеленого коридору в червоний.

При проведення митного контролю громадянка України ОСОБА_2 пред’явила до митного контролю пили дискові до бензинових кіс вагою 184 кг.

Згідно ст. 374 МК України товари, що ввозяться на митну територію України, сумарна вага яких не перевищує 50 кг, не є об’єктами оподаткування митними платежами. В даному випадку вага товару перевищує дозволену норму на 134 кг.

Таким чином, громадянка України ОСОБА_2 порушила порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, а саме: встановлено наявність товару, який перевищує дозволену норму на 134 кг.

Отже, своїми діями громадянка України ОСОБА_2 вчинила правопорушення передбачене ст. 471 МК України.

ОСОБА_2 в судове засідання не з’явилась, хоча повідомлялась про час та місце розгляду справи, про причини своєї неявки суд не повідомив.

У відповідності до ч. 4 ст. 526 МК України справа про порушення митних правил може бути розглянута за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності за це правопорушення, лише у випадках, якщо є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про перенесення розгляду справи.

Так, вина ОСОБА_2 у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 471 МК України підтверджується протоколом про порушення митних правил, актом про проведення огляду (переогляду) товарів, контрольним талоном про проходження митного контролю по зеленому коридору, іншими матеріалами справи.

При накладенні на ОСОБА_2 адміністративного стягнення враховується характер вчиненого правопорушення та особа правопорушника.

Обставин, які б пом’якшували або обтяжували відповідальність ОСОБА_2 в судовому засіданні не встановлено.

На пiдставi ст.471 та керуючись ст.ст. 525 - 529 Митного Кодексу України, ст.288 КУпАП, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА _2 Михаєлу Марчелівну визнати винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.471 МК України і накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 грн. (одна тис. сімсот грн.) в дохід держави.

Стягнути з ОСОБА_2 Михаєли Марчелівни в дохід держави судовий збір в розмірі 320 грн.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга може бути подана протягом десяти діб з дня винесення постанови до Апеляційного суду Чернівецької області через Першотравневий районний суд м. Чернівці.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці ОСОБА_3 О. І.

Джерело: ЄДРСР 68422117
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку