open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 1806/1-73/12

Провадження № 1-в/592/251/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 серпня 2017 року м.Суми

Ковпаківський районний суд м.Суми у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3 ,

представника Сумської виправної колонії № 116 - ОСОБА_4

засудженого ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Ковпаківського районного суду м.Суми заяву про умовно-дострокове звільнення від покарання засудженого

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Суми, гр-на України, українця, з неповною середньою освітою, працював вантажником в ТОВ «ЕКО», не одруженого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , не військовозобов`язаного, раніше не судимого. Засудженого вироком Ковпаківського районного суду м.Суми від 26.04.2012 року за ст. 121 ч.2 КК України до 7 років позбавлення волі. Ухвалою Балаклійського районного суду Харківської області від 02.02.2016 року зараховано строк попереднього ув`язнення, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі, а саме: з 18.12.2011 року і по день приведення вироку до виконання,

В С Т А Н О В И В:

Засуджений ОСОБА_5 повторно звернувся до суду з вказаною заявою, в якій зазначив, що 26.04.2012 року його було засуджено вироком Ковпаківського районного суду м.Суми від 26.04.2012 року за ст. 121 ч.2 КК України до 7 років позбавлення волі. Відбуває покарання в Сумській виправній колонії № 116. Просить умовно-дострокове звільнити від відбуття покарання призначеного вищевказаним вироком.

У судовому засіданні ОСОБА_5 та його захисник ОСОБА_6 заяву про умовно-дострокове звільнення підтримали та просили її задовольнити.

Представник Сумської виправної колонії управління №116 ДПтС України у Сумській області ОСОБА_4 проти задоволення заяви заперечував. Пояснив, що засуджений ОСОБА_5 вже звертався до суду з аналогічною заявою в листопаді 2016 року і йому було відмовлено в умовно-достроковому звільненні. Згідно ч.7 ст.154 Кримінально-виконавчого кодексу України, повторне звернення дозволяється через рік, а в даному випадку рік ще не пройшов. Тому вважає, що заява задоволенню не підлягає. Крім того зазначив, що засуджений на шлях виправлення ще не став.

Прокурор ОСОБА_3 у судовому засіданні проти задоволення заяви заперечив, вважає, що ОСОБА_5 не можна умовно-достроково звільнити, так як в листопаді 2016 року ухвалою Ковпаківського районного суду м.Суми йому було відмовлено в умовно-достроковому звільненні. А тому дана заява може бути подана не раніше як через один рік з дня винесення ухвали про відмову.

Суд, заслухавши думку сторін кримінального провадження, дослідивши матеріали особової справи засудженого, вважає, що заява задоволенню не підлягає, з наступних підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_5 засуджений вироком Ковпаківського районного суду м.Суми від 26.04.2012 року за ст. 121 ч.2 КК України до 7 років позбавлення волі.

Ухвалою Балаклійського районного суду Харківської області від 02.02.2016 року зараховано строк попереднього ув`язнення, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі, а саме: з 18.12.2011 року і по день приведення вироку до виконання.

У листопаді 2016 року засуджений ОСОБА_5 звернувся до суду із заявою про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання на підставі ст. 81 КК України.

Ухвалою Ковпаківського районного суду м.Суми від 08.11.2016 року в задоволенні заяви ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання на підставі ст. 81 КК України, призначеного за вироком Ковпаківського районного суду м.Суми від 26.04.2012 року відмовлено (а.124 особової справи).

Відповідно до ч.7 ст. 154 Кримінально-виконавчого кодексу України у разі відмови суду щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання або заміни невідбутої частини покарання більш м`яким повторне подання в цьому питанні щодо осіб, засуджених за тяжкі і особливо тяжкі злочини до позбавлення волі на строк не менше п`яти років, може бути внесено не раніше як через один рік з дня винесення постанови про відмову, а щодо засуджених за інші злочини та неповнолітніх засуджених - не раніше як через шість місяців.

ОСОБА_5 вироком Ковпаківського районного суду м.Суми від 26.04.2012 року був засуджений за тяжкий злочин, передбачений ч.2 ст. 121 КК України до 7 років позбавлення волі. А повторну заяву про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання подав до суду 22.06.2017 року, тобто до спливу одного року у зв`язку з чим його заява задоволенню не підлягає.

Враховуючи, що засуджений ОСОБА_5 подав повторну заяву про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, на підставі ст. 81 КК України, раніше ніж через рік, тому в задоволенні його заяви слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 537 ч.1 п.2, 539 КПК України, ст. 81 КК України, ст. 154 ч.7 КВК України,

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні заяви ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання призначеного вироком Ковпаківського районного суду м.Суми від 26.04.2012 року за ст. 121 ч.2 КК України відмовити за необгрунтованістю.

На ухвалу може бути подана апеляція до апеляційного суду Сумської області через Ковпаківський районний суд м. Суми протягом семи днів з дня її оголошення, а засудженим з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 68414587
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку