open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
125/1271/17

3/125/438/2017

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 серпня 2017 року суддя Барського районного суду Вінницької області Єрмічова В.В., перевіривши матеріали, які надійшли від Барського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області щодо ОСОБА_1, який народився 10 липня 1967 року в с. Лука-Баська Барського району Вінницької області, зареєстрований ІНФОРМАЦІЯ_1 та проживаючий ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, не працюючий, за ч. 1 ст. 130 КпАП України,

ВСТАНОВИВ:

До Барського районного суду Вінницької області надійшов протокол про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КпАП України, відповідно до якого ОСОБА_1 5 липня 2017 року біля 14 години 00 хвилин по вул. Центральна в с. Лука-Баська Барського району Вінницької області керував транспортним засобом марки "М-2140", державний номерний знак 69-08ВИТ, в стані алкогольного сп'яніння.

Дослідивши вищевказані матеріали суддя дійшов до такого висновку.

Відповідно до п. 4 розділу VII Інструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі, яка затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ України № 1395 від 7 листопада 2015 року, зареєстрована в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2015 року за № 1408/27853 (далі – Інструкція), поліцейський, який подає матеріали до розгляду, готує довідку про наявність повторності вчинення адміністративного правопорушення, отримання (неотримання) особою за місцем її проживання посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії. Однак відповідних документів, а саме довідки про отримання (неотримання) особою за місцем її проживання посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії до матеріалів про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 не долучено, що є порушенням вимог п. 4 розділу VII Інструкції.

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції" № 1446-19 від 7 липня 2016 року, який набрав чинності 27 липня 2016 року, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, передбачено стягнення у виді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Таким чином, оскільки санкція ч. 1 ст. 130 КУпАП містить обов’язкове додаткове стягнення у виді позбавлення права керування транспортними засобами, то невиконання вказаних вище положень Інструкції унеможливлює розгляд справи про адміністративне правопорушення.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 278 КУпАП орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

За таких підстав, вважаю за необхідне повернути вищевказаний протокол зі всіма доданими до нього матеріалами до Барського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області для доопрацювання та належного оформлення.

Керуючись ст. 278 КпАП України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Протокол про адміністративне правопорушення серії БР № 046032 від 5 липня 2017 року про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КпАП України зі всіма доданими до нього матеріалами повернути до Барського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області для доопрацювання та належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 68408488
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку