open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 33/796/1811/2017 Головуючий у першій інстанції - Мєшєлак О.В..

П О С Т А Н О В А

12 липня 2017 року Суддя Апеляційного суду міста Києва Ковальська В.В., розглянувши апеляційну скаргу від імені ОСОБА_2 та його представника ОСОБА_3 на постанову судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 червня 2017 року про закриття провадження по справі відносно ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, у зв'язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення,-

В С Т А Н О В И В:

Постановою судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 червня 2017 року закрито провадження по справі відносно ОСОБА_4 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, у зв'язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

07 липня 2017 року на вказану постанову судді надійшла апеляційна скарга, у якій зазначено, що вона подана ОСОБА_2 та його представником ОСОБА_3.

Перевіривши апеляційну скаргу, вважаю, що вона не може бути розглянута суддею апеляційного суду, виходячи з такого.

Як вбачається з матеріалів справи, апеляційна скарга на постанову судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 червня 2017 року подана ОСОБА_2 та представником скаржника ОСОБА_3, проте дана скарга не підписана потерпілим - ОСОБА_2, а підписана лише ОСОБА_3

Частиною другою статті 294 КУпАП передбачено те, що постанова у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена як потерпілим, так і його представником, тобто вказані особи є самостійними суб'єктами оскарження судового рішення у справі про адміністративне правопорушення.

Таким чином, апеляційна скарга від імені ОСОБА_2, що не підписана апелянтом, не може бути предметом розгляду суддею апеляційного суду та підлягає поверненню особі, яка її подала, тобто ОСОБА_2

Щодо розгляду скарги, яка подана адвокатом ОСОБА_3 за його підписом, то в цій частині скарга не може бути прийнята до розгляду суддею апеляційного суду, оскільки ОСОБА_3 не надав документи на підтвердження повноважень у даному провадженні.

Відповідно до ч.1 ст. 271 КУпАП захисником у справі про адміністративне правопорушення може бути адвокат, інший фахівець у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи.

Згідно з ч. 2 ст. 271 КУпАП визначено, що повноваження адвоката на участь у розгляді справи підтверджуються довіреністю на ведення справи, посвідченою нотаріусом або посадовою особою, якій відповідно до закону надано право посвідчувати довіреності, або ордером чи дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги, або договором про надання правової допомоги. До ордера обов'язково додається витяг з договору, в якому зазначаються повноваження адвоката або обмеження його прав на вчинення окремих дій як захисника. Витяг засвідчується підписами сторін.

Долучена до апеляційної скарги копія довіреності ( а.с. 35) не надає права представнику ОСОБА_3 на апеляційне оскарження постанови судді місцевого суду, оскільки довіреність ОСОБА_2 видана ОСОБА_3 на право розпоряджатися та користуватися автомобілем та не передбачає можливості представляти інтереси у справах про адміністративні правопорушення.

Отже і з таких підстав апеляційна скарга підлягає поверненню особі, яка її подала.

Враховуючи те, що апеляційна скарга від імені ОСОБА_2 та його представника ОСОБА_3 подана у виді одного документу вважаю, що апеляційну скаргу слід повернути потерпілому, тобто ОСОБА_2

Керуючись ст. 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

П О С Т А Н О В И В :

Апеляційну скаргу від імені ОСОБА_2 та його представника ОСОБА_3 на постанову судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 червня 2017 року про закриття провадження по справі відносно ОСОБА_4 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, у зв'язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення повернути особі, яка її подала, - ОСОБА_2.

Постанова судді апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Суддя Апеляційного

суду міста Києва В.В. Ковальська

Джерело: ЄДРСР 68188642
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку