open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Кримінальне провадження № 1-в/428/113/2017

Справа № 428/5024/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 червня 2017 року м. Сєвєродонецьк

Сєвєродонецький міський суд Луганської області у складі: головуючого – судді Олійник В.М., за участі секретаря – Гетьманцевої Ю.Ю., за участю прокурора Сєвєродонецької місцевої прокуратури – ОСОБА_1, представника Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області – ОСОБА_2, особи відносно якої подано подання – ОСОБА_3,

розглянувши подання начальника Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області полковника поліції ОСОБА_4 про встановлення адміністративного нагляду відносно:

ОСОБА _3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, раніше засудженого:

- 24.02.2005 року - Кремінським районним судом Луганської області за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України до 8 років позбавлення волі, звільненого з Перевальської ВК № 15 Луганської області на підставі ухвали Перевальського районного суду від 18.01.2011 відповідно до ст. 81 КК України умовно-достроково на невідбутий строк 11 місяців 5 днів.

- 04.12.2013 року - Сєвєродонецьким міським судом Луганської області за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України до 3 років позбавлення волі, на підстав ст.ст. 75, 76 ч.1 п. 3 КК України від відбуття покарання звільненого з іспитовим строком 2 роки, -

ВСТАНОВИВ:

Начальник Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області полковник поліції ОСОБА_4 звернувся до суду з поданням про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3, посилаючись на те, що після відбуття покарання ОСОБА_3 систематично порушував громадський порядок та вчинив такі правопорушення: 24.11.2016 о 01-30 ОСОБА_3 у громадському місці, на зупинці громадського транспорту, справляв природні потреби, чим порушив громадський порядок та спокій громадян. 24.11.2016 співробітниками Сєвєродонецького ВП ГУНП за скоєння вказаного правопорушення відносно ОСОБА_3 складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.173 КУпАП та 02.12.2016 постановою Сєвєродонецького міського суду на ОСОБА_3 накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 51 грн. 25.11.2016 року ОСОБА_3 винесено попередження про можливість встановлення адміністративного нагляду у разі подальшого порушення громадського порядку; 13.05.2017 року о 09-00 ОСОБА_3 розпивав спиртні напої у забороненому законом місці, біля будинку № 29 по вул. Менделєєва. За скоєння вказаного правопорушення відносно нього співробітниками Сєвєродонецького ВП ГУНП 13.05.2017 складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст.178 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження. 13.05.2017 року за скоєння вказаного правопорушення ОСОБА_3 винесено попередження про можливість встановлення адміністративного нагляду у разі подальшого порушення громадського порядку. Не зважаючи на попередження органів поліції про можливість встановлення адміністративного нагляду за порушення громадського порядку та антигромадську поведінку, 17.05.2017 ОСОБА_3 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 177 КУпАП, придбав на території ринку «Центральний» пляшку самогону 0,5 л. За скоєння вказаного правопорушення відносно ОСОБА_3 співробітниками Сєвєродонецького ВП ГУНП складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 177 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 17 грн. За місцем мешкання ОСОБА_3 характеризується негативно, ніде не працює, зловживає спиртними напоями, схильний до вчинення правопорушень, потребує контролю. На підставі викладеного, начальник Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області ОСОБА_4 звернувся з даним поданням до суду.

В судовому засіданні представник Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області ОСОБА_2 підтримав подання, підтвердив доводи, що викладені в ньому та просив встановити відносно ОСОБА_3 адміністративний нагляд строком на 1 рік.

ОСОБА_3 в судовому засіданні не заперечував проти встановлення у відношенні нього адміністративного нагляду, зобов'язався виконувати встановлені обмеження.

Вислухавши представника Сєвєродонецкого відділу поліції ГУНП в Луганській області, прокурора, який підтримав подання, ОСОБА_3, думку прокурора, який не заперечував проти задоволення подання, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що подання начальника Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області полковника поліції ОСОБА_4 про встановлення адміністративного нагляду у відношенні ОСОБА_3 підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд встановлюється у визначеному статтею 5 цього Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

Згідно абзацу 3 частини 6 Закону України «Про встановлення адміністративного нагляду за особами, звільненими з місць позбавлення волі» термін адміністративного нагляду починається з дня оголошення особі постанови судді про встановлення адміністративного нагляду.

Згідно п. «а» ч.3 ст.8 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд автоматично припиняється після закінчення строку, на який він був встановлений, якщо органом внутрішніх справ не подано клопотання про продовження нагляду або суддя відмовив у продовженні нагляду.

На підставі вищевикладеного, враховуючи, що ОСОБА_3 на шлях виправлення не став, неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, тобто залишається небезпечним для суспільства, суд приходить до висновку, що відповідно до ст. 6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місця позбавлення волі» є підстави для встановлення адміністративного нагляду у відношенні ОСОБА_3 на один рік.

На підставі викладеного, керуючись ст. 6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місця позбавлення волі», ст. 539 КПК України, суд, –

УХВАЛИВ:

Подання начальника Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області полковника поліції ОСОБА_4 про встановлення адміністративного нагляду у відношенні ОСОБА_3 – задовольнити.

Встановити адміністративний нагляд у відношенні ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_4, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_5, строком на 1 рік, з обмеженнями у вигляді:

- заборони виходу з будинку з 21-00 годин до 05-00 годин;

- заборони перебування у розважальних закладах відпочинку (кафе, барах, ресторанах) з метою розпивання спиртних напоїв;

- заборони виїзду в особистих справах за межі місця постійного проживання без дозволу органів внутрішніх справ;

- реєстрації в поліції два рази на місяць, кожну 1 та 3 п'ятницю місяця.

На ухвалу може бути подана апеляція до Апеляційного суду Луганської області через Сєвєродонецький міський суд Луганської області протягом 7 днів з дня її оголошення.

Суддя В. М. Олійник

Джерело: ЄДРСР 68062488
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку