open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 758/6183/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 липня 2017 року суддя Подільського районного суду м.Києва Супрун Г. Б. , розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Головного територіального управління юстиції у м. Києві про визнання бездіяльності протиправною та зобов»язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулась до Подільського районного суду м. Києва як до адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить визнати протиправною бездіяльність державного виконавця ВПВР УДВС ГТУЮ у м. Києві Григорян О.Г. при примусовому виконанні виконавчого документу №758/12375/16-а, виданого Подільським районним судом м. Києва про зобов»язання Центрального об»єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві поновити виплату раніше призначеної пенсії, починаючи з 07.10.2009 року з урахуванням усіх перерахунків та індексацій відповідно до ст. 42 Закону України «Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування», а також зобов»язати вжити заходи для примусового виконання рішення суду шляхом накладення штрафу на боржника.

Дана заява не може бути прийнята судом до розгляду, оскільки подана без додержання вимог, передбачених КАС України.

Згідно ст. 6 КАС України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб'єкта владних повноважень порушені її права, свободи або інтереси.

Згідно вимог ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначаються: найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява; ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі; зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

При зверненні до суду позивачем заявлено клопотання про звільнення від сплати судового збору або відстрочення сплати судового збору.

На підставі ст. 8 Закону України «Про судовий збір» враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Аналогічні положення містить частина перша статті 88 КАС України.

Перевіривши доводи клопотання, вважаю, що відсутні підстави для його задоволення, оскільки позивачем не доведено та не підтверджено доказами факт відсутності відповідних коштів для сплати судового збору за подання адміністративного позову немайногово характеру.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання адміністративного позову немайнового характеру, який подано фізичною особою ставка судового збору становить 0,4 розміру мінімальної заробітної плати (судовий збір по зазначеним вимогам сплачується за такими реквізитами: отримувач коштів - УДКСУ у Подільському районі, ЄДРПОУ - 37975298, банк одержувача - ГУ ДКСУ у м. Києві, МФО - 820019, розрахунковий рахунок: 31213206700008, код платежу: 22030101).

Тому позивачу необхідно надати строк на усунення недоліків.

Згідно вимог ст. 108 КАС України - суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 88, 105, 106, 108 КАС України,-

У Х В А Л И В :

Відмовити позивачу ОСОБА_1 в задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору.

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Головного територіального управління юстиції у м. Києві про визнання бездіяльності протиправною та зобов»язання вчинити певні дії - залишити без руху та надати строк 5 днів на усунення її недоліків.

Копію ухвали направити позивачу.

Апеляційна скарга на ухвалу подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Подільський районний суд міста Києва протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до апеляційної інстанції.

Суддя

Г. Б. Супрун

Джерело: ЄДРСР 68044719
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку