open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

У Х В А Л А

29.03.2010р. № 2а-5514/08

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Зінченко А.В.,

При секретарі Король Д.О.

за участі представників сторін:

заявника – ОСОБА_1

інші представники не прибули

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації про роз’яснення порядку виконання постанови суду по адміністративній справі за позовом ОСОБА_2 до Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної державної адміністрації, з участю третьої особи відділу соціальних виплат та допомог управління праці та соціального захисту населення Фрунзенської районної ради м.Харкова, про зобов’язання вчинити певні дії, –

В С Т А Н О В И В:

Головне управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації в порядку, передбаченому ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України, звернулося до суду із заявою про роз’яснення порядку виконання судового рішення –Постанови від 17.09.08, в частині визначення ОСОБА_2 відповідної категорії учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС (учасника інших ядерних аварій).

В судовому засіданні представник Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації підтримав подану заяву та прохав суд роз’яснити постанову.

Представники позивача, Харківської обласної державної адміністрації та відділу соціальних виплат та допомог управління праці та соціального захисту населення Фрунзенської районної ради м.Харкова в судове засідання не прибули, про час та місце судового засідання були повідомлені належним чином та завчасно, а тому суд вважав за можливе розглядати заяву за їх відсутності.

Суд, дослідивши обставини справи, дійшов висновку про необхідність часткового задоволення заяви стосовно роз’яснення порядку виконання судового рішення.

Відповідно до ч.1 ст.263 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення, сторона виконавчого провадження має право звернутися із заявою Про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу І порядку виконання судового рішення.

Згідно ст.124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України.

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 17.09.2008 року адміністративний позов ОСОБА_2 до Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної державної адміністрації, з участю третьої особи відділу соціальних виплат та допомог управління праці та соціального захисту населення Фрунзенської районної ради м.Харкова, про зобов’язання вчинити певні дії було задоволено.

Та даною постановою було визнано нечинним Протокол №8 від 27.06.2007 року обласної комісії Харківської обласної державної адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в частині відмови ОСОБА_2 статусу учасника інших ядерних аварій та зобов'язано обласну комісію Харківської обласної державної адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи присвоїти ОСОБА_2 статус учасника інших ядерних аварій і зобов'язано Головне управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації видати ОСОБА_2 посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановленого зразка.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 26.01.2006р. № 29 затверджено Положення „Про обласну комісію з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (надалі –Комісія).

Згідно п.1.2 Положення про Комісію, Комісія зобов’язана при визначенні статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС керуватися критеріями, визначеними «Порядком віднесення деяких категорій громадян до відповідних категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.92 N 674.

Відповідно до пункту 6 Порядку віднесення деяких категорій громадян до відповідних категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України "Про порядок віднесення деяких категорій громадян до відповідних категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" від 02.12.92 N 674 видача посвідчень указаним в цьому порядку особам проводиться Радою Міністрів Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями за поданням районних державних адміністрацій за місцем проживання.

Тобто посвідчення ОСОБА_2 може бути видано Головним управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації лише після винесення рішення обласною комісією з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В іншій частині постанова суду не підлягає роз’ясненню так як вона є чіткою та зрозумілою.

Враховуючи викладене вище, керуючись вимогами ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації про роз’яснення порядку виконання постанови суду по адміністративній справі за позовом ОСОБА_2 до Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної державної адміністрації про зобов’язання вчинити певні дії –задовольнити частково.

Роз’яснити що, Головне управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації зобов’язано видати ОСОБА_2 посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановленого зразка лише після винесення обласною комісією Харківської обласної державної адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи рішення про присвоєння ОСОБА_2 статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (учасника інших ядерних аварій).

В іншій частині в задоволенні заяви відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження в п’ятиденний строк з дня винесення ухвали і поданням після цього протягом десяти днів апеляційної скарги, з одночасною подачею її копії до суду апеляційної інстанції, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя А.В. Зінченко

Джерело: ЄДРСР 67963281
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку