open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження № 1-в/537/462/2017

Справа № 537/2913/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.07.2017 року Крюківський районний суд міста Кременчука Полтавської області в складі: головуючої судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кременчуці подання адміністрації Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 , -

ВСТАНОВИВ:

Адміністрація Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» звернулась до суду з даним поданням, де просить встановити адміністративний нагляд відносно засудженого ОСОБА_3 .

В поданні вказує, що 21 серпня 2017 року з Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» звільняється ОСОБА_3 , який будучи раніше судимим, засуджений вироком Гребінківського районного суду Полтавської області від 17 листопада 2016 року за частиною 1 статті 309 КК України до покарання у виді 9 місяців 4 днів позбавлення волі. За час відбування покарання ОСОБА_3 характеризується посередньо, дотримується встановлених вимог відбування покарання та правил внутрішнього розпорядку дня. ОСОБА_3 стягнення та заохочень не має.

В судове засідання представник Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» не з`явився, згідно наданої заяви, просив розглянути подання без його участі та зазначив, що подання щодо встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого просить задовольнити в повному обсязі.

Засуджений ОСОБА_3 надав заяву, згідно якої просив суд розглянути справу без його участі та вказав, що з поданням згоден.

Вивчивши матеріали справи, приймаючи до уваги думку представника Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» та засудженого, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

ОСОБА_3 засуджений вироком Гребінківського районного суду Полтавської області від 17 листопада 2016 року за частиною 1 статті 309 КК України до покарання у виді 9 місяців 4 днів позбавлення волі. З 03 січня 2017 року відбуває покарання у Державній установі «Кременчуцька виправна колонія №69».

Як вбачається з характеристики, затвердженої 06 липня 2017 року в.о. начальника Державної установі «Кременчуцька виправна колонія №69» ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за час відбування покарання характеризується посередньо, режиму відбування покарання не порушує, стягнень та заохочень не має. По відношенню до представників адміністрації установи ввічливий, виконує їх законні вимоги. Працевлаштований на промисловій зоні установи. У відношенні до інших засуджених не конфліктний. Не приймає участь у суспільному житті коллективу засуджених відділення. Комісією установи від 10 квітня 2017 року відмовлено у застосуванні статті 101 КВК України; комісією установи від 19 травня 2017 року відмовлено в застосуванні статті 82 КВК України у зв`язку із недоведеністю засудженим свого виправлення. За час відбування покарання засуджений на шлях виправлення не став.

Відповідно до статті 158 Кримінально-виконавчого кодексу України, адміністративний нагляд встановлюється щодо осіб, зазначених у статті 3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", за постановою судді в порядку, передбаченому статтею 5 вищезазначеного Закону.

Відповідно до частини 1 статті 5 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» № 264/94-ВР від 01 грудня 1994 року, адміністративний нагляд встановлюється щодо осіб, зазначених у пунктах "б" і "г" статті 3 цього Закону, - в судовому засіданні одноособово суддею районного, районного у місті, міського та міськрайонного суду за місцезнаходженням установи виконання покарань за поданням начальника установи виконання покарань.

Згідно із пунктом «б» частини 2 статті 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» № 264/94-ВР від 01 грудня 1994 року, адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо під час відбування покарання їх поведінка свідчила, що вони вперто не бажають стати на шлях виправлення і залишаються небезпечними для суспільства.

Відповідно до статті 2 вказаного Закону, адміністративний нагляд встановлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими з місць позбавлення волі, і здійснення виховного впливу на них.

На підставі вищевикладеного, приймаючи до уваги посередню характеристику засудженого, те, що останній за час відбування покарання на шлях виправлення не став, суд приходить до висновку, що подання Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 законне та обґрунтоване та вважає за необхідне встановити адміністративний нагляд відносно останнього строком на 1 рік із застосуванням у повному обсязі обмежень, передбачених статтею 10 Закону України ''Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі'' № 264/94-ВР від 01 грудня 1994 року, у звяз`зку із чим подання підлягає задоволенню.

Керуючись статтею 539 Кримінально-процесуального кодексу України, Законом України Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі № 264/94-ВР від 01 грудня 1994 року, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Подання адміністрації Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 задовольнити.

Встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , терміном на 1 (один) рік, поклавши на нього наступні обмеження адміністративного нагляду:

- реєструватися в територіальному органі Національної поліції України від одного до чотирьох разів на місяць;

- заборона вживати спиртні напої в місцях їх продажу на розлив, тощо;

- заборона виїзду за межі встановленого місця мешкання без дозволу контролюючих органів;

- заборона виходу з будинку (квартири) з 22.00 год. до 06.00 год.

Ухвала суду може бути оскаржена до Апеляційного суду Полтавської області протягом семи днів з дня її отримання.

Суддя : ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 67941535
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку