open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 11-п/793/401/17 Справа № 696/712/17 Категорія: : ст. 34 КПК УкраїниГоловуючий у І інстанції Доповідач в апеляційній інстанції ОСОБА_1

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 липня 2017 року Колегія суддів судової палати в кримінальних справах апеляційного суду Черкаської області в складі:

головуючого суддів при секретарі ОСОБА_1 ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ОСОБА_4 з участю прокурораОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси подання керівника апарату Кам`янського районного суду Черкаської області про направлення матеріалів за скаргою ОСОБА_6 на бездіяльність слідчого в порядку ст. 303 КПК України, до іншого суду,

в с т а н о в и л а :

До апеляційного суду Черкаської області надійшло подання керівника апарату Кам`янського районного суду про направлення матеріалів за скаргою ОСОБА_6 на бездіяльність слідчого в порядку ст. 303 КПК України до іншого суду в межах юрисдикції суду апеляційної інстанції.

Відповідно до цього подання, 11.07.2017 р. до Кам`янського районного суду Черкаської області надійшла скарга матеріалів за скаргою ОСОБА_6 на бездіяльність слідчого в порядку ст. 303 КПК України, яка підлягає розгляду по суті.

В Кам`янському районному суді Черкаської області штатна чисельність судів складає чотири посади судді, з них три вакантні.

З 17.07.2017 р. по 28.08.2017 р. голова Кам`янського районного суду Черкаської області ОСОБА_7 знаходиться в щорічній основній відпустці, тому з 03.07.2017 р. на нього справи не розподілялися.

Згідно наказу № 16 від 23.06.2017 р. на час відсутності повноважних суддів надано право підпису фінансово-господарських документів, вихідної кореспонденції суду та право листування з підприємствами, організаціями та установами керівнику апарату ОСОБА_8 .

Таким чином, в Кам`янському районному суді неможливо утворити склад суду для розгляду матеріалів за скаргою ОСОБА_6 на бездіяльність слідчого в порядку ст. 303 КПК України, що є підставою для передачі кримінального провадження на розгляд іншого суду.

Заслухавши доповідача, прокурора, про направлення даного кримінального провадження на розгляд до Смілянського міськрайонного суду, колегія суддів вважає за необхідне направити матеріали за скаргою ОСОБА_6 на бездіяльність слідчого в порядку ст. 303 КПК України до Смілянського міськрайонного суду для їх розгляду по суті.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 34 КПК України кримінальне провадження передається на розгляд іншого суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках неможливо утворити новий склад суду для судового розгляду.

Кожному з учасників кримінального провадження гарантується доступ до правосуддя згідно ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яке не може бути обмежене часом знаходження суддів у відпустці.

Згідно ч. 2 ст. 306 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги.

Керуючись ст. 34 КПК України, колегія суддів,

у х в а л и л а :

Подання керівника апарату Кам`янського районного суду Черкаської області задоволити.

Матеріали за скаргою ОСОБА_6 на бездіяльність слідчого в порядку ст. 303 КПК України направити до Смілянського міськрайонного суду для їх розгляду по суті.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий :

Судді :

Джерело: ЄДРСР 67933583
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку