open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №521/10433/17

Номер провадження 3/521/4652/17

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 липня 2017 року суддя Малиновського районного суду міста ОСОБА_1 Іщенко, розглянувши у відкритому судовому засіданні справу, що надійшла з Малиновського ВП в місті ОСОБА_1 головного управління національної поліції в Одеській області, про притягнення до адміністративної відповідальності неповнолітнього ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешкаючого: місто Одеса, вулиця Степова, будинок № 2/4, кімната № 413, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 1751 ч 1 КпАП України, –

ВСТАНОВИВ:

05 липня 2017 року о 14 годині 45 хвилин, неповнолітній ОСОБА_2 курив тютюнові вироби у місці, де це заборонено законом, а саме у «Олексіївському сквері» у місті ОСОБА_1, чим порушив діюче законодавство.

За даним фактом інспектором Малиновського ВП в місті ОСОБА_1 головного управління національної поліції в Одеській області відносно неповнолітнього ОСОБА_2 складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 1751 ч 1 КпАП України.

ОСОБА_2 у суді свою вину у вчиненні правопорушення визнав повністю та підтвердив викладенні в протоколі обставини.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши особу яка притягується до адміністративної відповідальності суддя вважає, що в діях неповнолітнього ОСОБА_2 вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 1751 ч 1 КпАП України, за кваліфікуючою ознакою: куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом.

Вина ОСОБА_2 підтверджується зібраними в справі доказами, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії АА № 070788 від 05 липня 2017 року, рапортом інспектора, письмовими та наданими у судовому засіданні поясненнями неповнолітнього ОСОБА_2

Відповідно до вимог ст. 13 КпАП України, до осіб віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, які вчинили адміністративні правопорушення, застосовуються заходи впливу, передбачені статтею 24-1 цього Кодексу. У разі вчинення особами віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років адміністративних правопорушень, передбачених статтями 44, 51, 121-127, частинами першою, другою і третьою статті 130, статтею 139, частиною другою статті 156, статтями 173, 174, 185, 190-195 цього Кодексу, вони підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах. З урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи правопорушника до зазначених осіб (за винятком осіб, які вчинили правопорушення, передбачені статтею 185) можуть бути застосовані заходи впливу, передбачені статтею 241 цього Кодексу.

Суддя при застосуванні заходу впливу до особи яка вчинила правопорушення враховує: характер вчиненого правопорушення, особу ОСОБА_2, ступінь його вини, ставлення до вчиненого проступку, майновий стан, а також обставини, що пом’якшують відповідальність: то, що ОСОБА_2 вперше скоїв правопорушення, щиро розкаявся, є неповнолітнім, тому вважає, що необхідним і достатнім заходом впливу для нього є попередження.

Керуючись ст. ст., 241, 221, 252, 283, 284 КпАП України, –

ПОСТАНОВИВ:

Застосувати до ОСОБА_2 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 175-1 ч 1 КпАП України, захід впливу передбачений ст. 241 КпАП України, у вигляді попередження.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя: О. В. Іщенко

Джерело: ЄДРСР 67894105
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку