open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 761/24277/17

Провадження № 1-кс/761/15260/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 липня 2017 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві капітана поліції ОСОБА_3 , внесене по кримінальному провадженню №12017100100005244 від 05травня 2017 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, про тимчасовий доступ до документів (інформації) з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , -

В С Т А Н О В И В:

Вказаний слідчий за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури №10 ОСОБА_4 у цьому кримінальному провадженні, по кримінальному провадженню за №12017100100005244 від 05травня 2017 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів із правом їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовується тим, що ОСОБА_5 під час працевлаштування до ІНФОРМАЦІЯ_2 , подав завідомо підроблений документ, а саме: копію диплома серії НОМЕР_2 виданий ІНФОРМАЦІЯ_3 нафти і газу, хоча там не навчався.

04 травня 2017 року на адресу Шевченківського УП ГУНП у м. Києві надійшло спільне звернення народних депутатів, щодо використання ОСОБА_5 завідомо підробленого документу та надано копію Диплома серії НОМЕР_2 виданий на ім`я ОСОБА_5 , який закінчив ІНФОРМАЦІЯ_4 нафти і газу за спеціальністю «Економіка підприємства» і якому присвоєно кваліфікацію «економіст».

Згідно відповіді з ІНФОРМАЦІЯ_5 нафти і газу вказано, що ОСОБА_5 там не навчався. Диплом серії ЛО ВЕ №011956 від 1996 року ІНФОРМАЦІЯ_6 нафти і газу ОСОБА_5 не видавався. Під номером 242 в 1996 році зареєстровано диплом серії НОМЕР_3 , який видано на імя ОСОБА_6 .

10 липня 2017 року під час тимчасового доступу до речей та документів у ІНФОРМАЦІЯ_1 було вилучено належним чином завірену копію Диплома серії НОМЕР_4 виданий на ім`я ОСОБА_5 , який закінчив ІНФОРМАЦІЯ_4 нафти і газу за спеціальністю «Економіка підприємства» і якому присвоєно кваліфікацію «економіст`та документи, які подавались для вступу до навчального закладу.

Враховуючи, що Диплом спеціаліста серії НОМЕР_2 був використаний ОСОБА_5 для вступу до ІНФОРМАЦІЯ_1 і органом досудового розслідування встановлено, що він є підробленим оскільки Згідно відповіді з ІНФОРМАЦІЯ_4 нафти і ОСОБА_7 там не навчався то виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Відомості, що містяться в документах використовуватимуться як докази, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що підлягають доказуванню, встановлення причетних до кримінального правопорушення осіб, а також з метою надання документам належної правової оцінки, всебічного повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

З огляду на викладене, слідчий просив клопотання задовольнити та надати йому право тимчасового доступу.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України розгляд клопотання проведено без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Частиною 6 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя приходить до висновку, що у клопотанні доведено можливість використання як доказів документів та інформації, що містять приватну таємницю, у цьому кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 КК України, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

За таких обставин, слідчий суддя вважає, що у клопотанні доведено достатніх підстав вважати, що є необхідність тимчасового доступу та вилучення саме оригінали усіх вказаних слідчим у клопотанні документів, оскільки вони самі по собі або в сукупності з іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, а саме у кримінальному провадженні з правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 358 КК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159,161-166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві капітана поліції ОСОБА_3 , внесене по кримінальному провадженню №12017100100005244 від 05травня 2017 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, про тимчасовий доступ до документів (інформації) з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві капітану поліції ОСОБА_3 , право тимчасового доступу до документів (інформації) з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

1.Опису документів в особовій справі №ЦЗ-123.

2.Документу про вибір спеціалізації.

3.Заяви №ЦЗ-123.

4.Особової картки ОСОБА_5 ..

5.Автобіографії ОСОБА_5 ..

6.Копії диплому спеціаліста серії НОМЕР_2 .

7.Копії додатку до Диплома спеціаліста серії НОМЕР_2 .

8.Копії трудової книжки ОСОБА_5 ..

9.Копії Паспорта громадянина України ОСОБА_5 ..

10.Довідки ОСОБА_8 ..

11.Екзаменаційного листа № ЦЗ-123..

12.Медичної довідки ОСОБА_8 ..

13.Листка співбесіди від 25 червня 2009 року.

14.Диплому магістра серії НОМЕР_5 .

Службовим особам ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити слідчому реалізувати право тимчасового доступу шляхом надання оригіналів вищевказаних документів (інформації).

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення.

При виконанні даної ухвали слідчий в порядку ч.1, ч.2 ст.165 КПК України зобов`язаний пред`явити ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , її та залишити опис документів, які були вилучені, а ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , (його службові особи) в порядку ч.4 ст. 165 КПК України має право вимагати залишення копій вилучених документів.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя в порядку ст. 166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів оскарженню не підлягають.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 67842460
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку