open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 188/837/17

Провадження № 1-кп/188/91/2017

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 липня 2017 року Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

за участю прокурора: ОСОБА_3

за участю захисника: ОСОБА_4

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в cмт. Петропавлівка обвинувальний акт в кримінальному провадженні № 42016041880000025 від 22.06.2016р. та угоду про визнання винуватості відносно обвинуваченої:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

уродженки смт. Залізничне Петропавлівського

району Дніпропетровської області, зареєстрованої

та проживаючої за адресою:

АДРЕСА_1 , громадянки України,

освіта вища, працюючої менеджером Приватного

підприємства «Редакція газети «Степова Зоря», маючої

на утриманні неповнолітню дитину, раніше

не судимої, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ,

у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_5 згідно наказу № 42 від 07.08.2012р. призначена на посаду головного бухгалтера Комунального підприємства «Редакція районної громадсько-політичної газети «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області» з випробувальним терміном 1 місяць, згідно наказу № 51 від 07.09.2012 року ОСОБА_5 у зв`язку із закінченням випробувального терміну прийнято на посаду головного бухгалтера Комунального підприємства «Редакція районної громадсько-політичної газети «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області» (код ЄДРПОУ 02472039) (далі КП «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області»).

Згідно п.1.2 Статуту, який затверджений Рішенням Петропавлівської районної ради№83-8/VI від 17.05.2011, КП «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради» (надалі Редакція) є комунальним підприємством, здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України, чинного законодавства України, Закону України «Про друковані засоби масової інформації (преси) в Україні», Закону України «Про інформацію», Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», рішеннями засновника та цим Статутом.

Відповідно до п.1.3 Статуту засновником Редакції є Петропавлівська районна рада.

Згідно п.1.4 Статуту серед головних завдань Редакції, в тому числі, є висвітлення діяльності органів місцевої влади та місцевого самоврядування, висвітлення громадсько-політичного життя району. Відповідно до п.7.2 Статуту майно Редакції є спільною власністю територіальних громад району і надається її на правах повного господарського відання відповідно до чинного законодавства, рішення про реєстрацію та цього Статуту.

Згідно ч.7 ст.8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» головний бухгалтер:

- забезпечує дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, складання і подання у встановлені строки фінансової звітності;

- організує контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій;

- бере участь в оформленні матеріалів, пов`язаних з нестачею та відшкодуванням втрат від нестачі, крадіжки і псування активів підприємства;

- забезпечує перевірку стану бухгалтерського обліку у філіях, представництвах, відділеннях та інших відокремлених підрозділах підприємства.

Класифікатором професій ДК 003:2010, затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010р. № 327 передбачена посада головного бухгалтера (код 1231), яка віднесена до професій керівників, професіоналів та технічних службовців.

Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29 грудня 2004 року №336 затверджено Випуск 1 "Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності" Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (далі ДКХП).

Відповідно до розділу 2 ДКХП головний бухгалтер, відповідно до своїх завдань та обов`язків, забезпечує ведення бухгалтерського обліку, дотримуючись єдиних методологічних засад, встановлених Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", з урахуванням особливостей діяльності підприємства і технології оброблення облікових даних. Організовує роботу бухгалтерської служби, контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій. Вимагає від підрозділів, служб та працівників забезпечення неухильного дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів. Вживає всіх необхідних заходів для запобігання несанкціонованому та неправомірному виправленню записів у первинних документах і регістрах бухгалтерського обліку та збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну. Забезпечує складання на основі даних бухгалтерського обліку фінансової звітності підприємства, підписання її та подання в установлені строки користувачам. Здійснює заходи щодо надання повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух коштів підприємства. Бере участь у підготовці та поданні інших видів періодичної звітності, які передбачають підпис головного бухгалтера, до органів вищого рівня у відповідності до нормативних актів, затверджених форм та інструкцій. За погодженням з власником (керівником) підприємства забезпечує перерахування податків та зборів, передбачених законодавством, проводить розрахунки з іншими кредиторами відповідно до договірних зобов`язань. Здійснює контроль за веденням касових операцій, раціональним та ефективним використанням матеріальних, трудових та фінансових ресурсів. Бере участь у проведенні інвентаризаційної роботи на підприємстві, оформленні матеріалів, пов`язаних із нестачею та відшкодуванням втрат від нестачі, крадіжки і псування активів підприємства. Забезпечує перевірку стану бухгалтерського обліку у філіях, представництвах, відділеннях та інших відокремлених підрозділах. Організовує роботу з підготовки пропозицій для власника (керівника) підприємства щодо:

- визначення облікової політики підприємства, внесення змін до обраної облікової політики, вибору форми бухгалтерського обліку з урахуванням діяльності підприємства і технології оброблення облікових даних;

- розроблення систем і форм внутрішньогосподарського (управлінського) обліку та правил документообігу, додаткової системи рахунків і регістрів аналітичного обліку, звітності і контролю господарських операцій;

- визначення прав працівників на підписання первинних та зведених облікових документів;

- вибору оптимальної структури бухгалтерської служби та чисельності її працівників, підвищення професійного рівня бухгалтерів, забезпечення їх довідковими матеріалами;

- поліпшення системи інформаційного забезпечення управління та шляхів проходження обробленої інформації до виконавців;

- впровадження автоматизованої системи оброблення даних бухгалтерського обліку з урахуванням особливостей діяльності підприємства чи удосконалення діючої;

- забезпечення збереження майна, раціонального та ефективного використання матеріалів, трудових та фінансових ресурсів, залучення кредитів та їх погашення;

- виділення на окремий баланс філій, представництв, відділень та інших відокремлених підрозділів підприємства та включення їх показників до фінансової звітності підприємства.

Згідно ч. 3 ст. 18 Кримінального кодексу України службовими особами є особи, які постійно, тимчасово чи за спеціальним повноваженням здійснюють функції представників влади чи місцевого самоврядування, а також постійно чи тимчасово обіймають в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, або виконують такі функції за спеціальним повноваженням, яким особа наділяється повноважним органом державної влади, органом місцевого самоврядування, центральним органом державного управління із спеціальним статусом, повноважним органом чи повноважною службовою особою підприємства, установи, організації, судом або законом.

Крім того, відповідно до абз.4 п.1 Постанови Пленуму Верховного суду України № 5 від 26.04.2002 адміністративно-господарські обов`язки - це обов`язки по управлінню або розпорядженню державним, колективним чи приватним майном (установлення порядку його зберігання, переробки, реалізації, забезпечення контролю за цими операціями тощо). Такі повноваження в тому чи іншому обсязі є у начальників планово-господарських, постачальних, фінансових відділів і служб, завідуючих складами, магазинами, майстернями, ательє, їх заступників, керівників відділів підприємств, відомчих ревізорів та контролерів тощо.

Таким чином, враховуючи вищевикладене та згідно із вимогами ч. 3 ст. 18 Кримінального Кодексу України,головний бухгалтер КП «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області» ОСОБА_5 обіймає посаду, пов`язану з виконанням адміністративно-господарських функцій, у зв`язку з чим є службовою особою.

Судом встановлено, що ОСОБА_5 , являючись службовою особою, а саме головним бухгалтером КП «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області», у період часу з вересня 2014 року по лютий 2015 року, серпень 2015 року, з листопада 2015 року по квітень 2016 року та червень 2016 року, шляхом зловживання службовим становищем, перебуваючи за кордоном, що підтверджується витягом з бази даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України (в період з 12.03.2014 року по 17.06.2016 року)» №0.64-14129/0/15-16 від 07.07.2016, наданої Головним центром обробки спеціальної інформації Державної Прикордонної служби України, та інформацією Управління ДКР СБ України (матеріали АІС «Дельта-Потік»), безпідставно нарахувала собі заробітну плату на загальну суму 59 907, 93 гривень, в результаті чого здійснила заволодіння чужим майном, а саме грошовими коштами, та завдала шкоди державним інтересам в особі комунального підприємства «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області» на зазначену суму при наступних обставинах.

Згідно ст. 30 Кодексу законів про працю України працівник повинен виконувати доручену йому роботу особисто і не має права передоручати її виконання іншій особі, за винятком випадків, передбачених законодавством.

Відповідно до ст. 94 КЗпП та ст. 1 Закону України «Про оплату праці» заробітна плата це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, які власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Згідно ст. 57 КЗпП України час початку і закінчення щоденної роботи (зміни) передбачається правилами внутрішнього трудового розпорядку і графіками змінності у відповідності з законодавством.

Відповідно до ст. 142 КЗпП України трудовий розпорядок на підприємствах, в установах, організаціях визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку, які затверджуються трудовими колективами за поданням власника або уповноваженого ним органу і виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) на основі типових правил.

Відповідно до розділу III п.11 пп. «а» Типових правил внутрішнього трудового розпорядку для робітників і службовців підприємств, установ, організацій, затверджених постановою Державного комітету СРСР з праці і соціальним питанням від 20.07.1984 №213 (наведено мовою оригіналу) «рабочие и служащие обязаны работать честно и добросовестно, соблюдать дисциплину труда основу порядка на производстве, своевременно и точно исполнять распоряжения администрации, использовать все рабочее время для производительного труда, воздержаться от действий, мешающих другим работникам выполнять их трудовые обязанности».

Згідно розділу V п.14 «до начала работы каждый рабочий и служащий обязан отметить свой приход на работу, а по окончании рабочего дня уход с работы в порядке, установленном на предприятии, в учреждении, организации».

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні» підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи. Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені у паперовій або в електронній формі та повинні мати такі обов`язкові реквізити:

- назву документа (форми);

- дату складання;

- назву підприємства, від імені якого складено документ;

- зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;

- посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;

- особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Наказом Держкомстату від 05.12.2008 №489 «Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці» з метою подальшого вдосконалення державних статистичних спостережень підприємств, організацій щодо обліку особового складу, використання робочого часу та розрахунків з працівниками із заробітної плати затверджено типові форми первинної облікової документації підприємств, установ, організацій, в тому числі «Табель обліку використання робочого часу».

Відповідно до п. 1.6 Інструкції зі статистики кількості працюючих, яка затверджена наказом Державного комітету статистики України від 28.09.2005 №286 (далі Інструкція) форми державних статистичних спостережень на підприємствах заповнюються на основі типових форм первинної облікової документації. До первинної облікової документації для визначення кількісного складу працівників належить, в тому числі, табель обліку використання робочого часу та розрахунку заробітної плати.

Згідно п. 1.7 Інструкції відмітки в табелі обліку використання робочого часу про причини відсутності на роботі, тривалість робочого дня, понаднормову роботу та інші відхилення від нормальних умов праці здійснюються лише на основі документів, оформлених належним чином (листки непрацездатності, листки простоїв, довідки про виконання державних або громадських обов`язків тощо).

Натомість, судом встановлено, що ОСОБА_5 , обіймаючи посаду головного бухгалтера КП «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області», будучи службовою особою, на яку згідно Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29 грудня 2004 року № 336 покладено обов`язки по: забезпеченню дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, складання і подання у встановлені строки фінансової звітності, забезпеченню ведення бухгалтерського обліку, дотримуючись єдиних методологічних засад, встановлених Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", здійснення заходів щодо надання повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, у період часу з вересня 2014 року по лютий 2015 року, серпень 2015 року, з листопада 2015 року по квітень 2016 року, та червень 2016 року (точної дати та часу в ході судового слідства не встановлено), перебуваючи у не встановленому в ході судового слідства місці, умисно, протиправно, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи з єдиним умислом, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що грошові кошти не перебувають у її безпосередньому віданні, проте внаслідок службового становища вона мала право оперативного управління вказаними коштами, будучи відсутньою у вказаний період на своєму робочому місці в КП «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області» за адресою: вул. Героїв України, 44, смт. Петропавлівка Петропавлівський район Дніпропетровська область, та перебуваючи за кордоном, що підтверджується витягом з бази даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України (в період з 12.03.2014 року по 17.06.2016 року)» № 0.64-14129/0/15-16 від 07.07.2016, наданої Головним центром обробки спеціальної інформації Державної Прикордонної служби України, та інформацією Управління ДКР СБ України (матеріали АІС «Дельта-Потік»), усвідомлюючи, що в період перебування за кордоном вона не має можливості в повному обсязі виконувати свої посадові обов`язки, внесла в табелі обліку робочого часу, які є офіційними документами, завідомо неправдиві відомості про те, що вона відпрацювала:

1. За вересень місяць 2014 року 17 годин.

2. За жовтень місяць 2014 року 23 години.

3. За листопад місяць 2014 року 20 годин.

4. За грудень місяць 2014 року 23 години.

5. За січень місяць 2015 року 20 годин.

6. За лютий місяць 2015 року 20 годин.

7. За серпень місяць 2015 року 6 годин.

8. За листопад місяць 2015 року 20 годин.

9. За грудень місяць 2015 року 23 години.

10. За січень місяць 2016 року 19 годин.

11. За лютий місяць 2016 року 21 годину.

12. За березень місяць 2016 року 22 години.

13. За квітень місяць 2016 року 13 годин.

14. За червень місяць 2016 року 6 годин.

На підставі вказаних табелів обліку робочого часу, в які ОСОБА_5 внесла завідомо неправдиві відомості, всупереч вимогам ст.ст. 31, 57, 94, 142 КзПП України, ст.1 Закону України «Про оплату праці», Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», ОСОБА_5 була безпідставно нарахована заробітна плата у наступних розмірах:

- у вересні 2014 року в розмірі 3007,84 грн.

- у жовтні 2014 року в розмірі 3892,50 грн.

- у листопаді 2014 року в розмірі 3892,50 грн.

- у грудні 2014 року в розмірі 3892,50 грн.

- у січні 2015 року в розмірі 5190,00 грн.

- у лютому 2015 року в розмірі 5968,50 грн.

- у серпні 2015 року в розмірі 3167,75 грн.

- у листопаді 2015 року в розмірі 3892,50 грн.

- у грудні 2015 року в розмірі 7787,50 грн.

- у січні 2016 року в розмірі 5192,50 грн.

- у лютому 2016 року в розмірі 5192,50 грн.

- у березні 2016 року в розмірі 5192,50 грн.

- у квітні 2016 року в розмірі 2409,64 грн.

- у червні 2016 року в розмірі 1229,20 грн.

В ході досудового розслідування, у період часу з 20.09.2016р. по 28.09.2016р. Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області, на підставі ухвали слідчого судді Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області від 12.09.2016р., проведено перевірку додержання вимог законодавства про працю щодо законності та правильності складання та затвердження табелів обліку використання робочого часу, наявності фактів оплати праці за невідпрацьований робочий час з боку посадових осіб КП«РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області», про що складено відповідний Акт перевірки додержання суб`єктами господарювання законодавства про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування № 50/4.5-2, згідно якого контролюючим органом у вказаній сфері зафіксовано безпідставне нарахування та виплата заробітної плати головному бухгалтеру КП «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області» ОСОБА_5 у період перебування її за кордоном на загальну суму 70 325 гривень.

Згідно висновку комісійної судово-економічної експертизи №5422/5423-16 від 27.02.2017 висновки Акту перевірки додержання суб`єктами господарювання законодавства про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування №50/4.5-2КП «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області» (ЄДРПОУ 02472039), складеного Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області щодо зайво нарахованої заробітної плати головному бухгалтеру ОСОБА_5 за період з 01.09.2014 року по 30.06.2016 року документально підтверджується в сумі 59 907, 93 грн.

Таким чином, ОСОБА_5 , обіймаючи посаду головного бухгалтера КП «РРГПГ «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області», будучи службовою особою, діючи умисно, з корисливих мотивів, тобто усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, в порушення вимог ст.ст. 31, 57, 94, 142 КзПП України, ст. 1 Закону України «Про оплату праці», Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», усвідомлюючи, що в період перебування за кордоном вона не має можливості в повному обсязі виконувати свої посадові обов`язки, протиправно, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи з єдиним умислом, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що грошові кошти не перебувають у її безпосередньому віданні, проте внаслідок службового становища вона мала право оперативного управління вказаними коштами, шляхом внесення в табелі обліку робочого часу завідомо неправдивих відомостей, безпідставно, за період часу з вересня 2014 року по лютий 2015 року, серпень 2015 року, з листопада 2015 року по квітень 2016 року та червень 2016 року зайво нарахувала та отримала заробітну плату, в результаті чого заволоділа чужим майном грошовими коштами, призначеними для фінансування фонду оплати праці працівників комунального підприємства в сумі 59 907, 93 грн., з яких згідно відомостей про нараховану ОСОБА_5 заробітну плату 1 588, 84 грн. перераховано до фондів соціальної спрямованості; 11 826, 22 грн. перераховано податків та зборів, спричинивши таким чином державним інтересам в особі Комунального підприємства «Редакція районної громадсько-політичної газети «Степова Зоря» Петропавлівської районної ради Дніпропетровської області» матеріальну шкоду на загальну суму 59 907, 93 грн.

Між прокурором та підозрюваною ОСОБА_5 укладено угоду від 28 червня 2017 року по кримінальному провадженню № 42016041880000025 про визнання винуватості, за умовами якої ОСОБА_5 погоджується на призначення їй покарання за ч. 2 ст. 191 КК України у вигляді одного року обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із виконанням адміністративно-господарських функцій з ведення бухгалтерського обліку строком на 1 рік, за ч. 1 ст. 366 КК України у вигляді одного року обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із виконанням адміністративно-господарських функцій з ведення бухгалтерського обліку строком на 1 рік. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом часткового складання призначених покарань остаточно призначити покарання у вигляді одного року трьох місяців обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із виконанням адміністративно-господарських функцій з ведення бухгалтерського обліку строком на 1 рік 3 місяці. На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування основного покарання у вигляді обмеження волі з випробуванням з іспитовим строком один рік та застосуванням п. 1-2 ч. 1 ст. 76 КК України. Крім того, ОСОБА_5 зобов`язалась відшкодувати шкоду, завдану кримінальним правопорушенням в сумі 59 907, 93 грн. із розстрочкою виплати завданої шкоди рівними частинами у розмірі 1 000, 00 грн. щомісяця з дня укладення вказаної угоди про визнання винуватості. Підозрюваній ОСОБА_5 роз`яснені наслідки укладення угоди відповідно до ст. 473 КПК України.

Суд, вивчивши матеріали кримінального провадження та угоду про визнання винуватості, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно з ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Судом встановлено, що угода про визнання винуватості, укладена між прокурором та підозрюваною ОСОБА_5 повністю відповідає вимогам законодавства, оскільки її умови не суперечать вимогам КПК України та іншим Законам.

Слідчими органами правильно визначена правова кваліфікація дій обвинуваченої за ч. 2 ст. 191 КК України, які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та за ч. 1 ст. 366 КК України, які виразились у службовому підробленні, тобто внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Умови угоди відповідають інтересам суспільства та принципам гуманізму, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, є всі обґрунтовані підстави вважати, що укладення угоди було добровільним, обвинувачена має можливість виконати взяті на себе за угодою зобов`язання, є всі фактичні підстави для визнання винуватості, узгодженні сторонами вид і міра покарання відповідають ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченої, при призначені покарання враховано ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винної та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Крім того, ОСОБА_5 цілком розуміє положення ч.ч. 4,5 ст. 474 КПК України, а також усвідомлює наслідки невиконання угоди про визнання винуватості відповідно до ст. 476 КПК України.

Згідно п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України при прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право затвердити угоду.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваною ОСОБА_5 .

Керуючись ст.ст. 368, 370, 374, 472, 475 КПК України, суд -

ПРИСУДИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості від 28 червня 2017 року у кримінальному провадженні № 42016041880000025, укладену між прокурором Петропавлівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури юристом 2 класу ОСОБА_3 та підозрюваною ОСОБА_5 .

Визнати винною ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України, призначивши покарання:

- за ч. 2 ст. 191 КК України у вигляді одного року обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із виконанням адміністративно-господарських функцій з ведення бухгалтерського обліку строком на один рік;

- за ч. 1 ст. 366 КК України у вигляді одного року обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із виконанням адміністративно-господарських функцій з ведення бухгалтерського обліку строком на один рік.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом часткового складання призначених покарань визначити ОСОБА_5 остаточне покарання у вигляді одного року трьох місяців обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із виконанням адміністративно-господарських функцій з ведення бухгалтерського обліку строком на один рік три місяці.

На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_5 від відбування основного покарання у вигляді обмеження волі звільнити з випробуванням з іспитовим строком один рік з покладенням на неї відповідно до ст. 76 КК України обов`язків повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання та періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Покласти на ОСОБА_5 обов`язок відшкодувати шкоду, завдану кримінальним правопорушенням в сумі 59 907, 93 грн. із розстрочкою виплати завданої шкоди рівними частинами у розмірі 1 000, 00 грн. щомісяця з дня укладення вказаної угоди про визнання винуватості.

Речові докази в кримінальному провадженні: документи, вилучені згідно ухвали Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області, які перебувають в матеріалах кримінального провадження, - залишити в матеріалах кримінального провадження.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь держави процесуальні витрати на залучення експерта в сумі 14 856 (чотирнадцять тисяч вісімсот п`ятдесят шість) грн. 00 коп.

Захід забезпечення кримінального провадження не обирався.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ч. 4 ст. 394 КПК України до апеляційного суду Дніпропетровської області через Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Копія вироку підлягає негайному врученню обвинуваченій, захиснику та прокурору, інші учасники судового провадження мають право отримати копію вироку, звернувшись до суду із відповідною заявою.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 67770600
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку