open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 336/3818/17

Провадження № 3/336/1455/2017

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 липня 2017 року м. Запоріжжя

Суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Голубкова Марина Анатоліївна розглянувши адміністративний матеріал відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, не працюючого, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 про притягнення до адміністративної відповідальності за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

До Шевченківського районного суду м. Запоріжжя надійшов адміністративний матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП для розгляду по суті.

Вивчивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суд вважає, що вони не можуть бути розглянуті з наступних підстав.

Відповідно до положень ст. 278 КпАП України Орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує такі питання: 1) чи належить до його компетенції розгляд даної справи; 2) чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення; 3) чи сповіщено осіб, які беруть участь у розгляді справи, про час і місце її розгляду; 4) чи витребувано необхідні додаткові матеріали; 5) чи підлягають задоволенню клопотання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, їх законних представників і адвоката.

Так відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення особа, що притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, проживає за адресою ІНФОРМАЦІЯ_2, місцем вчинення адміністративного правопорушення є – Запорізька область м. Бердянськ, вул. Макарова, 5, місце обліку транспортного засобу – автомобіля ОСОБА_2 310 D – у протоколі не вказано.

Згідно положень ст. 276 КУпАП Справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення. Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 80, 81, 121 — 126, статтями 128 — 129, частинами першою і другою статті 130, статтею 132, частиною четвертою статті 133 і статтею 139 (коли правопорушення вчинено водієм) цього Кодексу, можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників.

А ні місце вчинення правопорушення, а ні місце проживання особи, що притягається до адміністративної відповідальності – не відносяться до територіальної підсудності Шевченківського районного суду міста Запоріжжя, а відтак суд приходить до висновку, що протокол про адміністративне правопорушення помилково направлений до Шевченківського районного суду м. Запоріжжя.

Враховуючи викладене суд приходить до висновку про доцільність повернення адміністративного матеріалу у відношенні ОСОБА_1 до Сектору дорожнього нагляду Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області для направлення за підсудністю.

Керуючись ст.ст. 268, 276, 278 КУпАП, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративну справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, за ч. 1 ст. 130 КУпАП повернути до Сектору дорожнього нагляду Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області (м. Бердянськ, вул. Свободи, 95, 71100) для направлення за підсудністю.

На постанову суду може бути подана апеляційна скарга в апеляційний суд Запорізької області через суд, який виніс постанову протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Суддя М.А. Голубкова

Джерело: ЄДРСР 67679888
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку