open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 496/1505/17

Провадження № 3/496/759/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2017 року м. Біляївка

Суддя Біляївського районного суду Одеської області Трушина О.І., розглянувши матеріали, які надійшли від Біляївського ВП УНП в Одеській області,

про притягнення до адміністративної відповідальності: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2, працюючого заступником директора ТОВ «Одеський облагрохім»,

за ст. 130 ч. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

В С Т А Н О В И В:

13.05.2017 року гр-н ОСОБА_1 порушив ст. 130 ч. 1 КУпАП, а саме: о 16:33 год. в м. Біляївка Одеської області по вул. Генерала Плієва керував автомобілем «Рено» реєстраційний номер LHR24170 з явними ознаками алкогольного сп'яніння (різкий запах алкоголю з порожнини рота, нестійка хода).

Від проходження медичного огляду у стаціонарному медичному закладі для визначення стану алкогольного сп’яніння відмовився в присутності двох свідків.

Своїми діями ОСОБА_1 порушив п. 2.5 ПДР України, за що передбачена відповідальність за ст. 130 ч. 1 КпАП України.

Відповідно до ст. 251 КУпАП фактичні дані, що стосуються справи, зокрема наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність особи в його вчиненні, інші обставини, встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, іншими документами.

У судовому засіданні ОСОБА_1 винуу вчиненні даного правопорушення визнав в повному обсязі, щиро розкаюється, в подальшому зобов’язується не вчиняти будь-які правопорушення, а також просив врахувати ту обставину, що у нього багатодітна сім’я і він має на утриманні свого тестя інваліда І-ї групи.

Від директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеський облагрохім» ОСОБА_2 надійшло клопотання, в якому він просить матеріали адміністративної справи передати на розгляд трудового колективу ТОВ «Одеський облагрохім», так як посвідчення водія потрібне йому для виконання службових обов’язків та сімейних обставин.

Винність ОСОБА_2 у вчиненні вказаного правопорушення повністю доказана матеріалами адміністративної справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії АП2 № 428562 від 13.05.2017 року, поясненнями свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4

Дії ОСОБА_2 кваліфікую за ст. 130 ч. 1 КУпАП – керування транспортним засобом особою в стані алкогольного сп’яніння, відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння.

Згідно до ст. 21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу. Про заходи громадського впливу, застосовані до осіб, які вчинили правопорушення, передбачені статтею 51, частиною першою статті 129, частинами першою і другою статті 130, статтями 156, 173, 176, 177, 178-180 цього Кодексу, власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган, або громадська організація повинні не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити орган (посадову особу), який надіслав матеріали.

Відповідно до вимог ст. 280 КУпАП при розгляді справи про адміністративне правопорушення суд зобов'язаний з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

З наказу № 03-к від 15.07.2012 року, виданого Товариством з обмеженою відповідальністю «Одеський облагрохім» вбачається, що ОСОБА_1 призначено на посаду заступника директора ТОВ «Одеський облагрохім» з 15.07.2012 року.

Відповідно до характеристики з місця роботи ОСОБА_1, він за час роботи на посаді заступника директора ТОВ «Одеський облагрохім» з 15.07.2012 року зарекомендував себе позитивно, як гарний фахівець, а також сумлінний в праці і акуратний, на протязі усього періоду роботи жодної скарги від співробітників та представників замовника на нього не надійшло, тільки позитивні відгуки.

Згідно посвідчення № 023332 від 13.05.2013 року ОСОБА_1 має право на пільги, передбачені законодавством для багатодітних сімей, діти: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4, ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_5.

Приймаючи до уваги щире каяття правопорушника, перше притягнення до адміністративної відповідальності, відсутність шкоди від скоєного, виключно позитивну характеристику за місцем роботи, а також те, що у нього багатодітна сім’я та клопотання трудового колективу, вважаю за можливе застосувати до ОСОБА_5 заходи громадського впливу та передати матеріали справи відносно нього на розгляд трудового колективу ТОВ «Одеський облагрохім» за місцем його роботи.

Керуючись ст. 21, ст. 130 ч.1, ст. 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Громадянина ОСОБА_1 звільнити від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, передавши матеріали адміністративної справи про його притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП на розгляд трудового колективу Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеський облагрохім» для застосування до нього заходів громадського впливу.

Про заходи громадського впливу, застосовані до ОСОБА_1 необхідно повідомити суд не пізніш як у десятиденний строк з дня отримання постанови суду.

Провадження у справі закрити.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області через Біляївський районний суд Одеської області протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя Біляївського районного суду

Одеської області: ОСОБА_7

Строк пред'явлення постанови до виконання

згідно Закону України "Про виконавче провадження"

Постанова набрала законної сили

"___" ____________ 2017 року.

Джерело: ЄДРСР 67648721
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку