open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Троїцький районний суд Луганської області

Справа № 433/1169/17

У Х В А Л А

Іменем України

10.07.2017 року Слідчий суддя Троїцького районного суду Луганської області Суський О.І.,

при секретарі Яковлєвій В.А.,

розглянув клопотання старшого слідчого Троїцького ВП ГУНП України в Луганській області лейтенанта поліції ОСОБА_1 про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, -

в с т а н о в и в :

До Троїцького районного суду Луганської області надійшло клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного ОСОБА_2 за ст. 336 КК України по кримінальному провадженню № 12015130590000053 з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, 11 лютого 2015 року до Білокуракинсько-Троїцького об’єднаного районного військового комісаріату, розташованого за адресою: пр. Перемоги, б. № 14, смт.Троїцьке Луганської області, на виконання ст. 65 Конституції України, ст.ст. 1, 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Указу Президента України №15 від 14 січня 2015 року «Про часткову мобілізацію», для проведення призову за мобілізацією був викликаний військовозобов’язаний ОСОБА_2.

Згідно з результатами військово-лікарської комісії від 11 лютого 2015 року, ОСОБА_2 визнаний за станом здоров’я придатним для проходження військової служби. Крім того, ОСОБА_2 не має правових підстав, передбачених ст.23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

13 лютого 2015 року, приблизно о 10 годині 30 хвилин, військовозобов’язаний ОСОБА_2 в приміщені Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, з метою ухилення від призову за мобілізацією, публічно відмовився отримувати повістку за мобілізацією та мобілізаційне розпорядження про необхідність явки 16 лютого 2015 року до ОРВК для подальшої відправки на збірний пункт, про що співробітником Білокуракінсько-Троїцького ОРВК був складений акт про відмову в отриманні повістки, після чого ОСОБА_2 в указаний термін до Білокуракинсько-Троїцького ОРВК без поважних причин не прибув.

25 грудня 2015 року ОСОБА_2 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 336 КК України, тобто в ухиленні за мобілізацією.

31 січня 2017 року до Троїцького районного суду Луганської області було подано клопотання про застосування відносно ОСОБА_2 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На даний час ОСОБА_2 ігнорує виклики слідчого та не з’являється до Троїцького ВП ГУНП України в Луганській області для проведення відповідних процесуальних дій без поважних причин, на даний час покинув межі Троїцького району Луганської області, та почав переховуватися від органів досудового розслідування, у зв’язку з чим суд знаходить заявлене клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 176-178, 184, 187-188 КПК України, -

у х в а л и в :

Клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - задовольнити.

Дозволити затримання підозрюваного ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Строк дії ухвали встановити терміном у шість місяців з дня її постановлення.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О.І. Суський

Джерело: ЄДРСР 67642461
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку