open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Єдиний унікальний № 500/3451/17

Провадження № 1-в/500/100/17

УХВАЛА

Іменем України

про встановлення адміністративного нагляду

27 червня 2017 року м. Ізмаїл

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області у складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , представника Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , засудженого ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Ізмаїлі подання начальника Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області про встановлення адміністративного нагляду відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Плиговкі, Міорського району, Вітебської області, Білорусь, болгарина, громадянина України, холостого, не працює, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

01.03.2010р. Ізмаїльським міськрайонний судом за ч.3 ст.185, ч.2 ст. 185, ч.4 ст.70 КК України до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік;

08.07.2010р. Ізмаїльським міськрайонний судом за ч. 3 ст.185, ч.4 ст.70 КК України до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки;

24.11.2011р. Ізмаїльським міськрайонний судом за ч. 3 ст.185, ч.4 ст.70 КК України до 4 років 6 місяців позбавлення волі,

встановив:

Начальник Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області (далі Ізмаїльський ВП) ОСОБА_5 звернувся до суду з поданням про встановлення адміністративного нагляду і обмеження по чотирьох пунктах відносно ОСОБА_4 , оскільки він після звільнення від відбування покарання на шлях виправлення не став, неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку, за місцем проживання характеризується негативно, заходи профілактичного характеру позитивних результатів не дали.

В судовому засіданні представник Ізмаїльської ВП за довіреністю від 27.06.2017 р. подання підтримав, просив задовольнити його та встановити відносно ОСОБА_4 адміністративний нагляд.

ОСОБА_4 в судовому засіданні визнав обставини, викладені в поданні та не заперечував проти встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Суд, розглянувши подання, вислухавши пояснення ОСОБА_4 та думку представника Ізмаїльської ВП, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що подання начальника органу Національної поліції слід задовольнити з таких підстав.

Так, відповідно п. 3 ч. 2 ст. 539 КПК України під час виконання вироків суд, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, має право вирішувати питання, які виникають під час виконання вироків.

ОСОБА_4 раніше засуджувався до позбавлення волі за вчинення умисних злочинів, після звільнення від відбування покарання на шлях виправлення не став, неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку, за місцем проживання характеризується негативно, заходи профілактичного характеру позитивних результатів не дали.

Впродовж вересня 2016 року травня 2017 року ОСОБА_4 неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності та на нього накладалися адміністративні стягнення 22.09.2016р., 17.05.2017р. та 17.05.2017р. - у виді 40 годин громадських робіт.

У зв`язку із вчиненням вищезазначених адміністративних правопорушень, 22 вересня 2016 року, 17 травня 2017 року двічі ОСОБА_4 письмово попереджався про те, що якщо він не припинить вести антигромадський спосіб життя, то відносно нього може бути встановлений адміністративний нагляд із застосуванням встановлених законом обмежень.

Вказані обставини підтверджуються відповідними характеристикою на громадянина ОСОБА_4 , постановами про накладення адміністративних стягнень, протоколами про адміністративні правопорушення, рапортами, а також даними письмових попереджень про припинення ведення антигромадського способу життя.

За місцем проживання ОСОБА_4 інспектором Ізмаїльського ВП характеризується негативно, як особа, яка за минулий період з боку сусідів та громадськості села мав зауваження, раніше судимий, та помічений у скоєнні крадіжок, заходи профілактичного характеру позитивних результатів не дали.

Відповідно до п. «в» ч. 1 ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» від 01 грудня 1994 р., суд вважає за необхідне встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_4 , оскільки він засуджувався більше двох разів до позбавлення волі за умисні злочини, після відбування покарання, не зважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушує громадський порядок і права інших громадян, вчинюючи адміністративні правопорушення.

Керуючись ст. 158 КВК України, п. «в» ч. 1 ст. 3, ст. ст. 5, 10 Закону України

«Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» від 01 грудня 1994 року №264/94-ВР, ст. 539 КПК України, суд

ухвалив:

Встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_4 строком на один рік.

Встановити відносно ОСОБА_4 наступні обмеження:

1. Заборонити йому виходити з житла з 22:00 годин до 06:00 години наступної доби;

2. Зобов`язати явкою на реєстрацію до Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області кожні перші 4 (чотири) п`ятниці кожного місяця;

3. Заборонити виїзд за межі Ізмаїльського району без дозволу Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області.

4. Заборонити відвідувати питні заклади, де здійснюється торгівля спиртними напоями на розлив.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Одеської області через Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя Ізмаїльського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 67396504
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку