open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
225/7265/16-ц

225/7265/16-ц

2/225/490/2017

УХВАЛА

21 червня 2017 року м.Торецьк

Суддя Дзержинського міського суду Донецької області Андреєв В.В., розглянув матеріали цивільної справи за позовом Релігійної громади Климентіївської парафії Горлівської єпархії Української православної церкви м.Дзержинська Донецької області до Торецької міської ради Донецької області про визнання права власності,-

ВСТАНОВИВ:

29 грудня 2016 року позивач звернувся до суду з вказаним позовом.

18 травня 2017 року представник Торецької міської ради надав суду клопотання про зупинення провадження у справі.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що Указом Президента України № 128/2017, підписаного 12 травня 2017 року, утворено військово-цивільну адміністрацію міста Торецька Донецької області. На виконання Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» припиняються повноваження Торецької міської ради, відповідно представництво інтересів Торецької міської ради по Довіреностям припиняється.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Судом встановлено, що Указом Президента України № 128/2017, підписаного 12 травня 2017 року, утворено військово-цивільну адміністрацію міста Торецька Донецької області.

В абзаці 4 частини першої статті 1 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» зазначено про те, що військово-цивільні адміністрації населених пунктів - це тимчасові державні органи, що здійснюють на відповідній території повноваження сільських, селищних, міських рад, районних у містах рад, виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад та голів та інші повноваження, визначені цим Законом.

Відповідно до ч.1 ст. 3 ЗУ «Про військові-цивільні адміністрації» у день набрання чинності актом Президента України про утворення військово-цивільної адміністрації припиняються згідно із цим Законом повноваження: сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, їх виконавчих органів, сільських, селищних, міських голів, інших посадових та службових осіб місцевого самоврядування, які працюють у цих органах місцевого самоврядування, - у разі утворення військово-цивільної адміністрації відповідного населеного пункту.

На виконання цього Закону повноваження Торецької міської ради припинено до набуття прав та обов’язків військово-цивільної адміністрації міста Торецька Донецької області.

18 травня 2017 року відповідно до п.2 ч.1 ст.201 ЦПК України судом зупинено провадження у справі.

Разом з тим відповідно до листа голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військової цивільної адміністрації від 16.05.2017 року за №508, рекомендовано виконавчому органу Торецької міської ради продовжувати діяльність по забезпеченню реалізації громадянами своїх конституційних прав, свобод і законних інтересів та життєдіяльності населення на території міста Торецьк до призначення керівника військово– цивільної адміністрації міста Торецьк.

Враховуючи, що Торецька міська рада продовжує свою діяльність, провадження по цивільній справі слід відновити.

Керуючись ст.204 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Відновити провадження по цивільній справі за позовом Релігійної громади Климентіївської парафії Горлівської єпархії Української православної церкви м.Дзержинська Донецької області до Торецької міської ради Донецької області про визнання права власності.

Призначити справу до судового розгляду на 17 липня 2017 року о 10.00 годині.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга в Апеляційний суд Донецької області через суд міста Торецька протягом п’яти днів з дня її проголошення, а особами, якщо ухвалу було постановлено без їх участі, які її оскаржують, протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 67271332
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку