open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

м.Гайворон, вул.Великого Кобзаря, 3 Кіровоградської області, 26300

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

385/699/17

2/385/402/17

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.06.2017 року

Гайворонський районний суд Кіровоградської області в складі: головуючого судді Сліпенко Р.Ю., при секретарі Казмірчук П.Б. розглянувши у судовому засіданні в місті Гайвороні справу за позовом ОСОБА_1 до Бандурівської сільської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

встановив:

ОСОБА _1 звернулася до Гайворонський районний суд з позовом до Бандурівської сільської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини. Позов мотивовано тим, що 25.05.2008 року померла тітка позивачки, ОСОБА_2, про що в книзі реєстрації актів про смерть 26.05.2008 року було зроблено відповідний запис №2277. Після смерті якої залишилося спадкове майно, що складається з земельної ділянки (паю), що розташований в с. Бандурове, Гайворонського району, Кіровоградської області, підтвердженням чого є копія державного акту про право приватної власності на землю. Позивачка позов мотивує тим, що вонан своєчасно, в установлений законом 6-ти місячний строк не звернулася до Гайворонської районної державної нотаріальної контори, оскільки тітка померла в іншій країні, про її смерть мені не було відомо, а після того як вона дізналася про даний факт, то для отримання свідоцтва про смерть витратила значний час, а тому без наявності свідоцтва про смерть тітки не могла вчасно звернутися до нотаріуса для прийняття спадщини, а тому змушена звертається з цією заявою до суду. Позивачка в судове засідання в судове засідання не з’явилася про час та місце слухання справи повідомлений в установленому порядку надала суду заяву в якій позов підтримала повністю та просить його задовольнити, визначити їй додатковий строк для прийняття спадщини на один місяць та просить справу розглянути в її відсутності. Відповідач, представник Бандурівської сільської ради в судове засідання не з’явився про час та місце слухання справи повідомлений в установленому порядку надав суду заяву в якій позов визнає повністю та просить справу розглянути в його відсутності. Розглянувши матеріали справи, суд приходить до висновку, що причини пропущення строку на прийняття спадщини є поважними так як спадкоємцем даного майна по закону являється позивачка, і позивачка дійсно не мала змоги оформити спадщину в нотаріуса, а тому позов підлягає задоволенню в повному обсязі. При визнанні позову ухвалюється судове рішення в порядку, встановленому ст. 174 ЦПК України. Згідно з ч. 4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 121, 1270, 1272 ЦК України,

ст.ст. 15, 174, 213-215 ЦПК України, -

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Бандурівської сільської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини задовольнити в повному обсязі.

Визначити ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, додатковий строк для прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2, яка померла 25.05.2008 року, на один місяць, тобто до 20 липня 2017 року.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку до Апеляційного суду Кіровоградської області через суд першої інстанції (Гайворонський районний суд) шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

Суддя: Р. Ю. Сліпенко

Дата документу 08.06.2017

Джерело: ЄДРСР 67252195
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку