open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 323/1567/17

Провадження № 1-в/323/272/17

УХВАЛА

іменем України

19.06.2017 р.

м

. Оріхів

Оріхівський районний суд Запорізької області в складі: головуючого судді Смоковича М.В., при секретарі судового Лукіній А.О, за участю прокурора Ілієнко Д.В., представника установи виконання покарань Подоляка Д.В., в присутності засудженого ОСОБА_3, розглянувши клопотання засудженого ОСОБА_3 про зарахування строку попереднього ув'язнення у строк покарання, -

ВСТАНОВИВ:

В державній установі «Оріхівська виправна колонія (№88)» відбуває покарання засуджений ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Від засудженого ОСОБА_3 надійшло клопотання про зарахування строку попереднього ув'язнення у строк покарання, згідно Закону України від 26.11.2015 року «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього увязнення у строк покарання», який набрав чинності 24.12.2015 року.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Законом України від 26.11.2015 року «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього увязнення у строк покарання»частина 5 статті 72 КК України, викладена в новій редакції: «Зарахування судом строку попереднього увязнення у разі засудження до позбавлення волі в межах того самого кримінального провадження, у межах якого до особи було застосовано попереднє увязнення, провадиться з розрахунку один день попереднього увязнення за два дні позбавлення волі».

Відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього увязнення у строк покарання», його дія застосовується до всіх осіб, щодо яких на момент набрання чинності цим Законом набрав законної сили обвинувальний вирок, покарання за яким не відбуте повністю.

Засуджений ОСОБА_3 відноситься до зазначеної категорії осіб, оскільки на момент набуття чинності вказаним Законом України, відносно нього набрав законної сили обвинувальний вирок, яким його засудженого до покарання у вигляді позбавлення волі, а покарання повністю не відбуте.

Відповідно до п. 3 Прикінцевих положень цього ж Закону, він застосовується за клопотанням засудженої особи, членів її сімї або захисника, суду, що виніс зазначений обвинувальний вирок, протягом двох тижнів з дня отримання відповідного клопотання судом або за власною ініціативою суду.

Враховуючи, що п. 3 Прикінцевих положень уповноважує суд, що виніс обвинувальний вирок, лише ініціювати питання застосування Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання», наведене засвідчує, що відповідний суд не наділений правом розглядати відповідне питання по суті і воно має вирішуватися судом, в межах територіальної юрисдикції якого виконується вирок.

З матеріалів особової справи засудженого судом встановлено, що ухвалою суду Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 22.04.2016 року застосовано ОСОБА_3 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вироком Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 01.02.2017 року громадянин України ОСОБА_3 засуджений за ч. 1 ст.125,ч.2 ст.185 КК України до двох років шести місяців позбавлення волі. В строк відбування покарання ОСОБА_3 зараховано строк тримання під вартою, з застосуванням ч.5 ст.72 КК України, починаючи з 22.04.2016 року по день постановлення вироку з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Вирок суду від 01.02.2017 року набрав законної сили 06.03.2017 року, відповідно до розпорядження Комунарського районного суду м. Запоріжжя про виконання вироку, що набрав законної сили.

У відповідності до ч.1 ст.4 Закону України «Про попереднє ув'язнення», ізолятори тимчасового тримання та слідчі ізолятори є місцями попереднього ув'язнення.

Таким чином, ОСОБА_3 перебував в місцях попереднього увязнення з 02.02.2017 року по 06.03.2017 року включно.

Враховуючи вищенаведене, на підставі ч. 5 ст. 72 Кримінального кодексу України в редакції Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього увязнення у строк покарання», керуючись ст. ст. 7, ч. 6 ст. 9, 206, п. 13 ч. 1 ст. 537, ст. 539 Кримінального процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання засудженого ОСОБА_3 про зарахування строку попереднього ув`язнення у строк покарання задовольнити.

Зарахувати у строк відбуття покарання засудженому ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, строк попереднього ув`язнення: з 02.02.2017 року по 06.03.2017 року включно з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційний суд Запорізької області протягом 7 днів з моменту оголошення.

Суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області М.В.Смокович

Джерело: ЄДРСР 67246900
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку