open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний унікальний номер № 237/2158/14-а

Провадження № 2-а/237/82/14

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2014 року м. Мар`їнка

Мар `їнський районний суд Донецької області у складі:

головуючого судді: Клікунової А.С.,

при секретарі: Харьковій Л. М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду Мар"їнського району адміністративну справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до дільничної виборчої комісії № 140326 територіального одномандатного виборчого округу № 59 м. Курахове Мар’їнського району Донецької області, відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Мар’їнської районної державної адміністрації в Донецькій області про включення до списку виборців за місцем проживання, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій просить включити її до списку виборців за місцем проживання.

Свій адміністративний позов ОСОБА_1 обґрунтовує тим, що 15 квітня 2014 року була знята з реєстрації за адресою м. Курахове Мар’їнського району Донецької області, вул. Побєди, 14/65, а 20 травня 2014 року була зареєстрована за іншою адресою, а саме: м. Курахове Мар’їнського району Донецької області, вул. Побєди, 4-а/22. За новою адресою мешкання до Державного реєстру виборців включена не була, тому просить включити її до списку виборців за новим місцем проживання.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з’явилася, але була належним чином повідомлена про час розгляду справи шляхом надіслання телефонограми на номер 050-555-90-65, зазначений в позовній заяві. Позивач надала заяву про розгляд справи у її відсутність у зв’язку із зайнятістю на роботі, на заяві наполягає.

Представник окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу № 60 надав заяву про розгляд справи у його відсутність, з позовними вимогами згоден, заперечень проти заяви ОСОБА_1 немає.

Представник відділу ведення Державного реєстру виборців Мар’їнської районної державної адміністрації Донецької області надала заяву про розгляд заяви без її участі, рішення постановити на розсуд суду, заперечень проти заяви ОСОБА_1 не має. Також надала витяг з Державного реєстру виборців, згідно якого ОСОБА_1 15.04.2014 року вибула з виборчої адреси: 85612, Україна, АДРЕСА_1.

Суд, відповідно до п. 5 ст. 173 КАС України вважає, що не прибуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Вивчивши позовну заяву ОСОБА_1, дослідивши копію наданого паспорту, відповідно до якого позивач дійсно зареєстрована за адресою м. Курахове, Мар`їнського району, Донецької області, вул. Побєди, 4-а/22 з 20 травня 2014 року, дослідивши роздрук персональних даних, що містяться у записі Державного реєстру виборців, відповідно до якого позивач дійсно вибула з виборчої адреси: 85612, Україна, АДРЕСА_1, 15 квітня 2014 року, суд вважає, що позовна заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 70 Конституції України, право голосу на виборах і референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення вісімнадцяти років. Згідно ч. 1 ст. 2 Закону України "Про вибори Президента України" право голосу на виборах депутатів мають громадяни України, яким на день голосування виповнилося вісімнадцять років. Згідно п. 1 ч. 2 ст.2 Закону України "Про вибори Президента України" документом, який підтверджує особу та громадянство України виборця на виборах, є паспорт громадянина України. Відповідно до ч. 2 ст. 3 цього ж Закону кожний громадянин України на виборах Президента України має один голос. Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку виборців. Згідно ч. 3 ст. 31 Закону України "Про вибори Президента України" до попереднього списку виборців на виборчій дільниці включаються громадяни України, яким виповнилося або на день виборів виповниться вісімнадцять років і які мають право голосу, та виборча адреса яких відповідно до відомостей Державного реєстру виборців відноситься до цієї виборчої дільниці. Виборець може бути включений до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці. Однак, як встановлено судом, відсутність даних про позивача у списках виборців унеможливлює реалізації його конституційного права голосувати на виборах, тому його порушені права підлягають судовому захисту.

Відповідно до ст.35 Закону України "Про вибори Президента України" внесення змін до уточненого списку виборців на звичайній виборчій дільниці здійснюється головою, заступником голови та секретарем дільничної виборчої комісії на підставі рішення суду, прийнятого у порядку та у строки, визначені Кодексом адміністративного судочинства України.

Адміністративні справи щодо уточнення списку виборців, відповідно до ч. 2 ст. 173 КАС України, розглядає місцевий загальний суд як адміністративний суд за місцем знаходженням відповідної комісії.

Відповідно до ч. 3 ст. 173 КАС України, позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 38, 70 Конституції України, ст.ст. 2, 76, 31 Закону України "Про вибори Президента України", ст. 8 Закону України "Про державний реєстр виборців", ст.ст. 160-163, 167, 173, 177 КАС України суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позовні вимоги ОСОБА_1 задовольнити повністю.

Зобов’язати дільничну виборчу комісію № 140326 територіального одномандатного виборчого округу № 59 м. Курахове Мар’їнського району Донецької області включити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 до списку виборців за адресою проживання: м. Курахове, Мар`їнського району, Донецької області, вул. Побєди, 4-а/22.

Копію постанови суду направити:

для виконання - на адресу дільничної виборчої комісії № 140326 територіального одномандатного виборчого округу № 59 м. Курахове Мар’їнського району Донецької області;

для відома - на адресу відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Мар’їнської районної державної адміністрації в Донецькій області.

Судові витрати у справи компенсувати за рахунок Державного бюджету України.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Апеляційна скарга може бути подана до Донецького Апеляційного Адміністративного суду протягом двох днів з дня проголошення постанови.

Суддя (підпис) А. С. Клікунова

Копія вірна:

Суддя :

Секретар:

Дата документу 22.05.2014

Джерело: ЄДРСР 67188704
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку