open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
справа № 216/44/17

2/216/919/17

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2017 року Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу

в складі: головуючого судді - Биканова І.Р.

за участю секретаря - Булгакової Д.А.

розглянувши в порядку ст.197 ч.2 ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування, -

В С Т А Н О В И В:

05.01.2017 р. та уточнено 08.02.2017 р. ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування.

В обґрунтування позову вказує, що за договором купівлі-продажу від 08.12.2016 р. вона придбала квартиру за адресою: АДРЕСА_1. Згідно довідки з місця проживання у вищевказаній кватирі зареєстрована відповідач, однак там не проживає. Факт реєстрації відповідача призводить до порушення її прав як власника майна, також змушує нести додаткові комунальні витрати по оплаті за комунальні послуги.

Позивач в судове засідання не з'явилася, про час, день та місце слухання справи повідомлена належним чином, представник позивача ОСОБА_3 надав суду заяву про розгляд справи в його відсутність, позов підтримує в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з'явилася, про час, день та місце слухання справи повідомлялася через оголошення у пресі.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини справи, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню, виходячи із наступного.

Судом встановлено, що відповідно до договору купівлі-продажу квартири від 08.12.2016 р. посвідченого приватним нотаріусом Криворізького міського нотаріального округу Дніпропетровської області Пахомовою Н.І., зареєстрованому в реєстрі за № 4982, та витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 08.12.2016 р. квартира АДРЕСА_1 на праві приватної власності належить позивачу - а.с.12-14, згідно довідки відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Центрально-Міської районної у місті ради від 14.12.2016 р. № 6099, за адресою: АДРЕСА_1, зареєстрована ОСОБА_2 - а.с.15, однак як слідує з акту ТОВ «Сітісервіс-КР» від 14.12.2016 р. відповідач не проживає за вищевказаною адресою з 2014 року - а.с.16.

Згідно ст.391 ЦК України, власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпоряджання своїм майном.

Однак як встановлено судом, відповідач і надалі зареєстрована у спірній квартирі, реєстрації якої чинить перешкоди позивачу у володінні, користуванні та розпорядженні належним майном, протиправно обмежує її у здійсненні свого права власності, чим порушуються вимоги ч.1 ст.321 ЦК України, якою передбачено, що право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.321,391 ЦК України, ст.ст. 10, 27, 31, 60, 169, 212-215 ЦПК Українисуд, -

В И Р І Ш И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування - задовольнити.

Визнати ОСОБА_2 такою, що втратила права користування квартирою АДРЕСА_1.

Сторони мають право оскаржити рішення подавши протягом десяти днів з дня проголошення рішення апеляційну скаргу в Апеляційний суд Дніпропетровської області через Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії рішення.

СУДДЯ:

Джерело: ЄДРСР 67188187
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку