open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 569/15780/16-к

справа № 569/15780/16-к

провадження № 1-кп/563/87/17

УХВАЛА

08 червня 2017 року м. Корець

Колегія суддів Корецького районного суду Рівненської області

в складі головуючого судді ОСОБА_1 , суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3

при секретарі ОСОБА_4

за участю прокурора ОСОБА_5 , ОСОБА_6

захисника ОСОБА_7

представника потерпілої ОСОБА_8

розглянувши у судовому засіданні кримінальне провадження відносно ОСОБА_9 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, п.6,9 ч.2 ст.115, ч.3 ст.185 КК України, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Корецького районного суду Рівненської області знаходиться кримінальне провадження відносно ОСОБА_9 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч.2 ст.15, п.6,9 ч.2 ст.115, ч.3 ст.185 КК України.

31 травня 2017 року до Корецького районного суду Рівненської області з Рівненського міського суду Рівненської області на підставі ухвали Рівненського міського суду від 13 березня 2017 року надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_9 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.185, ч. 5 ст. 185 КК України, для вирішення питання про його об`єднання з кримінальним провадженням за обвинуваченням ОСОБА_9 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, п.6,9 ч.2 ст.115, ч.3 ст.185 КК України.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_9 та його захисник ОСОБА_7 клопотання про об`єднання справ підтримали та просили його задоволити.

Прокурор ОСОБА_5 та прокурор ОСОБА_6 заперечили щодо об`єднання справ, оскільки об"єдання даних справ призведе до порушення правил підсудності, обвинувальний акт міг надійти до Корецького районного суду лише за ухвалою Апеляційного суду Рівненської області.

Представник потерпілої ОСОБА_8 заперечив проти об"єднання справ, оскільки порушений порядок направлення провадження до даного суду.

Колегія суддів заслухавши думку учасників кримінального провадження, ознайомившись з матеріалами кримінального провадження, приходить до наступного висновку.

В провадженні Корецького районного суду Рівненської області з 20 жовтня 2016 року знаходиться кримінальне провадження відносно ОСОБА_9 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, п.6,9 ч.2 ст.115, ч.3 ст.185 КК України, яке розглядається колегіально і яке перебуває на стадії судового розгляду, судом допитано всіх свідків за винятком свідка ОСОБА_10 ..

Відповідно до ч.1ст.334 КПК України, матеріали кримінального провадження можуть об`єднуватися в одне провадження ухвалою суду, на розгляді якого вони перебувають, згідно з правилами, передбаченимистаттею 217 цього Кодексу.

Отже, суд може об`єднувати своєю ухвалою в одне провадження матеріали кримінальних проваджень, якщо вони перебувають у нього на розгляді щодо кількох осіб обвинувачуваних у вчиненні одного злочину, або щодо однієї особи, обвинувачуваної у вчиненні кількох злочинів.

Положеннямистатті 32 КПК Українивизначено, що кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення.

Згідно вимогст. 34 КПК України, питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого є компетенцією апеляційного суду, тому суд вважає, що об"єднання кримінальних проваджень в даному випадку буде суперечити вимогам закону.

Крім того, прокурор ОСОБА_5 заявив клопотання про допит свідка ОСОБА_10 в режимі відеоконференції з Рівненським районним судом Рівненської області.

Учасники кримінального провадження не заперечили проти допиту свідка ОСОБА_10 в режимі відеоконференції.

Заслухавши учасників розгляду кримінального провадження, суд приходить до висновку про задоволення клопотання прокурора про проведення відеоконференції з Рівненським районним судом Рівненської області.

Також, захисником ОСОБА_7 подано суду клопотання про дозвіл на конвоювання обвинуваченого ОСОБА_9 для медичного обстеження до ЦМЛ м.Рівне, або будь-якого медичного закладу для обстеження лікарямита витребувати медичне заключення щодо стану здоров"я ОСОБА_9 ..

Обвинувачений ОСОБА_9 підтримав клопотання свого захисника.

Інші учасники розгляду кримінального провадження не заперечили проти задоволення заявленого клопотання.

Заслухавши думку учасників розгляду кримінального провадження, виходячи із змісту ч.4 ст.11 ЗУ "Про попереднє ув"язнення", ст. 49 Констинуції України, ст.6 ЗУ "Основи законодавства України про охорону здоров"я", суд вважає, що клопотання захисника підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст.32,34,334,217,336 КПК України, суд, -

ухвалив:

В задоволенні клопотання про об`єднання кримінального провадження відносно ОСОБА_9 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.185, ч. 5 ст. 185 КК України з кримінальним провадженням за обвинуваченням ОСОБА_9 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, п.6,9 ч.2 ст.115, ч.3 ст.185 КК України відмовити.

Кримінальне провадження № 569/15780/16-к відносно ОСОБА_9 обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.185, ч. 5 ст. 185 КК України повернути до Рівненського міського суду Рівненської області.

Клопотання прокурора про допит свідка ОСОБА_10 в режимі відеоконференції -задоволити.

Допитати свідка ОСОБА_10 з приміщення Рівненського районного суду Рівненської області о 14 год. 00 хв. 27.06.2017 року.

Зобов"язати секретаря судового засідання вищезазначеного суду виконати дії передбачені ч. 4 ст. 336 КПК України.

Клопотання захисника про дозвіл на конвоювання обвинуваченого ОСОБА_9 для медичного обстеження - задоволити.

Зобов`язати начальника Рівненського слідчого ізолятору організувати конвоювання ОСОБА_9 для проходження медичного обстеження та у разі необхідності, забезпечити проведення лікування у медичній установі.

При проведенні медичного обстеження, від медичної установи витребувати медичне заключення із наданням відповідей на наступні питання:

1. Якими хворобами хворіє ОСОБА_9 , їх важкість та характер протікання.

2.Якого медичного лікування потребує ОСОБА_9 (амбулаторне, стаціонарне).

3.Чи можливо надання повноцінного лікування ОСОБА_9 в умовах медичної частини Рівненського СІЗО.

Проведення медичного обстеження ОСОБА_9 доручити фахівцям ЦМЛ м. Рівне, або будь-якого іншою медичного закладу, при наявності лікарів відповідних

напрямків

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Суддя: ОСОБА_11

Суддя: ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 67013053
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку