open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 202/3786/17

Провадження №2/202/1943/2017

УХВАЛА

07 червня 2017 року суддя Індустріального районного суду м Дніпропетровська ОСОБА_1 розглянувши позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання договору іпотеки дійсним і звернення стягнення на предмет іпотеки, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська із позовною заявою до відповідачів ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання договору іпотеки дійсним і звернення стягнення на предмет іпотеки .

Згідно ст. 109 ЦПК України позови до фізичної особи пред’являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування .

Позови до юридичних осіб пред’являються в суд за їх місцезнаходженням.

Відповідно до ст.114 ЦК України позови, що виникають з приводу нерухомого майна, пред’являються за місцезнаходженням майна або основної її частини.

В поданій суду позовній заяві позивач просить суд визнати іпотечний договір від 20.11.2013 року, укладений між позивачем та ОСОБА_3; в рахунок погашення заборгованості за договором позики від 20.11.2013 року у розмірі 1050000,00 гривень звернути стягнення на предмет іпотеки за іпотечним договором, а саме на нерухоме майно: земельну ділянку загальною площею 0,06 га., кадастровий № 1221455800:02:001:0012, цільове призначення: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що знаходяться за адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с.м.т. Ювілейне, вулиця Коралова, земельна ділянка 11, та на квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, шляхом набуття ОСОБА_2 права власності на нерухоме майно та зареєструвати за ним право власності, однак нерухоме майно по територіальності не знаходиться в Індустріальному районі в м. Дніпро.

Відповідно до ст.115 ЦПК України, якщо суддя, вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, встановить, що справа не підсудна цьому суду, заява повертається позивачеві для подання до належного суду.

Відповідно до п.4 ч.3 ст.121 ЦПК України заява повертається у випадках справа не підсудна цьому суду .

Оскільки позовні вимоги підлягають розгляду в порядку виключної підсудності, вважаю, що зазначена заява даному суду не підсудна і підлягає поверненню позивачу.

Керуючись: ст. 109, ст.110, ст.114,115, п.4 ч.3 ст. 121 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання договору іпотеки дійсним і звернення стягнення на предмет іпотеки - повернути позивачу, роз’яснивши, що для вирішення спору йому необхідно звернутися до суду за місцем знаходження нерухомого майна.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Дніпропетровської області через Індустріальний районний суд, шляхом подачі у 5-ти денний строк з дня її проголошення апеляційної скарги.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з днів отримання копії ухвали.

Суддя: Л.П.Слюсар

Джерело: ЄДРСР 66980706
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку