open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 738/818/17

№ провадження 1-кс/738/286/2017

УХВАЛА

про надання тимчасового доступу до речей і документів

30 травня 2017 року м. Мена

Слідчий суддя Менського районного суду Чернігівської області ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залів м. Мена клопотання слідчого СВ Менського ВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Менського ВП ГУНП в Чернігівській області звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 . Клопотання мотивовано наступним.

13.07.2016 відбулись Загальні збори членів ІНФОРМАЦІЯ_2 , на яких головою правління споживчого товариства обрано ОСОБА_4 абсолютною більшістю голосів.

Основним документом, що регулює діяльність споживчого товариства є статут. Відповідно до підпункту «д» п. 19 Статуту Березнянського СТ, ч. 1 ст. 7 Закону України «Про споживчу кооперацію» виключно до повноважень Загальних зборів віднесено питання обрання голови правління споживчого товариства.

Статутом ІНФОРМАЦІЯ_2 також визначені процедура та порядок призначення виконуючого обов`язки голови правління споживчого товариства. Так, відповідно до п. 34 Статуту, рішення про звільнення з роботи голови правління споживчого товариства за власним бажанням або за згодою сторін приймається Правлінням ІНФОРМАЦІЯ_2 , на підставі заяви, поданої головою правління споживчого товариства. У разі звільнення голови правління споживчого товариства з займаної посади (незалежно від причин його звільнення) Правління ІНФОРМАЦІЯ_2 приймає рішення про призначення виконуючого обов`язки голови правління споживчого товариства на період до проведення виборів голови правління споживчого товариства в порядку, встановленому законодавством України та Статутом споживчого товариства.

Таким чином, відповідно до Статуту Березнянського СТ єдиним органом ІНФОРМАЦІЯ_2 , до повноважень якого віднесено питання обрання голови правління ІНФОРМАЦІЯ_2 , є Загальні збори членів ІНФОРМАЦІЯ_2 , а органом, уповноваженим вирішувати питання щодо призначення виконуючого обов`язки голови правління ІНФОРМАЦІЯ_2 є Правління ІНФОРМАЦІЯ_2 , а не Правління ІНФОРМАЦІЯ_3 .

15.07.2016 правління Менської райспоживспілки прийняло Постанову №10, якою призначено виконуючою обов`язки голови правління ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 , на підставі чого Державним реєстратором юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань ІНФОРМАЦІЯ_4 здійснено відповідну реєстрацію про зміну керівника юридичної особи, зміну складу підписантів ІНФОРМАЦІЯ_2 . Судовими інстанціями надана правова оцінка Постанові Правління Менської райспоживспілки №10 від 15.07.2016. Так Чернігівський окружний адміністративний суд і Київський апеляційний адміністративний суд дійшли висновку, що в силу Статуту ІНФОРМАЦІЯ_2 та діючого законодавства, постанова № 10 від 15.07.2016 не є рішенням уповноваженого органу управління юридичної особи ІНФОРМАЦІЯ_2 про зміни щодо керівника, а тому вказаний запис ІНФОРМАЦІЯ_5 скасовано, що і було виконано.

Незважаючи на рішення суду, статуту ІНФОРМАЦІЯ_2 та того, що голова правління ІНФОРМАЦІЯ_2 не є звільненим, Правлінням ІНФОРМАЦІЯ_1 прийнято Постанову № 12 від 13.04.2017, відповідно до якої призначено Речицьку ОСОБА_6 виконуючою обов`язки голови правління ІНФОРМАЦІЯ_2 , про що 18.04.2017 Державним реєстратором юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань проведено відповідні зміни.

Вказані відомості 24.04.2017 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017270170000204 та визначено правову кваліфікацію за ст. 356 КК України.

Поряд з тим правлінням ІНФОРМАЦІЯ_1 прийняло постанову № 10 від 31.03.2017 про надання відпуски ОСОБА_5 , а обов`язки в.о. голови правління ІНФОРМАЦІЯ_2 покладено на ОСОБА_7 . Вказаний документ так як і постанова № 12 від 13.04.2017 мають значення речового доказу по матеріалам кримінального провадження та є предметом скоєння злочину, адже прийняті рішення не відповідають статуту ІНФОРМАЦІЯ_2 , прийнятим судовим рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 12.01.2017 та Київського апеляційного адміністративного суду від 20.03.2017.

Таким чином на даний час постала необхідність в дослідженні та використанні як доказ наступних документів : Постанова № 10 від 31.03.2017 правління ІНФОРМАЦІЯ_3 , постанова № 12 від 13.04.2017 правління ІНФОРМАЦІЯ_3 , що перебувають у володінні юридичної особи ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою : АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевикладене, а також наявність достатніх того, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Подане слідчим клопотання погоджене з прокурором, відповідає вимогам ст.160 КПК України.

Під час розгляду клопотання у судовому засіданні встановлено, що відомості про дане кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 квітня 2017 року за № 12017270170000204.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що запитувана інформація знаходиться у документах та речах, що перебувають у володінні юридичної особи - ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою : АДРЕСА_1 .

Запитувана слідчим інформація належить до охоронюваної законом таємниці, матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та може бути використана як докази. Слідчим також доведено неможливість іншими способами отримати дану інформацію.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За таких обставин, клопотання слідчого СВ Менського ВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні юридичної особи ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159-166, 395 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Менського ВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати слідчому СВ Менського ВП ГУНП в Чернігівській області майору поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ з можливістю вилучення, до наступних документів: Постанова № 10 від 31.03.2017 правління Менської райспоживспілки, постанова № 12 від 13.04.2017 правління ІНФОРМАЦІЯ_3 , що перебувають у володінні юридичної особи ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали з 30 травня 2017 року по 30 червня 2017 року.

Наслідки невиконання ухвали слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів передбачені у ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 66815863
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку