open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

137/653/17

У Х В А Л А

16.05.2017р. смт. Літин

Cуддя Літинського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши подання начальника Літинської виправної колонії №123 підполковника внутрішньої служби ОСОБА_2 про вирішення питання про поміщення в приміщення камерного типу відносно засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , громадянина України, з середньою освітою, одруженого, до засудження не працюючого, раніше судимого, засудженого 07.11.2014 Хмільницьким міськрайонним судом Вінницької області за ст.ст.115 ч.1, 71 ч.1 КК України до 12 років позбавлення волі.

ВСТАНОВИВ:

До Лтинського районного суду Вінницької області надійшло подання начальника Літинської виправної колонії №123 підполковника внутрішньої служби ОСОБА_2 про вирішення питання про поміщення в приміщення камерного типу засудженого ОСОБА_3 .

Подання мотивоване тим, що 10 травня, до Літинської ВК-123 зі слідчих дій прибув засуджений ОСОБА_3 . На якого, 01.02.2017, у Літинській ВК, згідно постанови начальника установи, було накладено дисциплінарне стягнення у виді переведення до приміщення камерного типу строком на 2 місяці. Однак, засуджений не відбув даного стягнення, оскільки 07.02.2017 вибув на слідчі дії до Київського СІЗО. Вищевказане стягнення було накладене за порушення засудженим режиму відбування покарання, яке було виражене тим, що 31.01.2017 о 13-20 год., під час обходу камер ДІЗО, ПКТ в камері №8 був виявлений засуджений ОСОБА_3 , який спав на підлозі у не встановлений розпорядком час дня. Своїми діями засуджений порушив имоги ч.3 ст.107 КВК України. Від дачі письмого пояснення засуджений ОСОБА_3 відмовився в категоричній формі. На засіданні дисциплінарної комісії засуджений також додаткових пояснень не надав. За час відбування покарання ОСОБА_3 характеризується негативно, допускав порушення режиму відбування покарання, за які 23 рази притягуався до дисциплінарної відповідальності. Заохочень немає. На підставі викладеного, начальник Літинської виправної колонії №123 звернувся до суду із вказаним поданням та просить суд привести постанову від 01.02.2017 №5 у вілдповідність до вимог ст.135 КВК та вирішити питання про поміщення ОСОБА_3 в приміщення камерного типу.

Суд, вивчивши матеріали подання, приходить до наступного висновку.

Згідно вимог ст. 135 КВК України, питання про доцільність застосування стягнення до осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, вирішується на засіданні дисциплінарної комісії установи виконання покарань. Рішення про притягнення до відповідальності приймається більшістю голосів членів дисциплінарної комісії.

Частиною 6 ст.135 КВК України предбачено, що поміщення засудженого до приміщення камерного типу (одиночної камери) проводиться за рішенням суду. У разі прийняття на засіданні дисциплінарної комісії рішення про поміщення засудженого до приміщення камерного типу (одиночної камери) адміністрація установи виконання покарань протягом двадцяти чотирьох годин направляє до суду відповідне клопотання (подання) разом із рішенням комісії.

Нормами статті 132 КВК України визначено, що за невиконання покладених обов`язків та порушення встановлених заборон до осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, може застосовуватися такий захід стягнення як переведення засуджених, які тримаються у виправних колоніях, крім засуджених, які тримаються у виправних колоніях мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання, до приміщення камерного типу (одиночної камери) на строк до трьох місяців.

Із матеріалів подання судом встановлено, що засуджений ОСОБА_3 порушив норми, які визначають порядок і умови відбування покарання, а саме спав на підлозі у не встановлений розпорядком дня час. Із копії постанови начальника Літинської ВК-123 № 5 від 01.02.2017 (а.с.8) видно, що за вищевказане порушення до засудженого ОСОБА_3 застосвано дисциплінарне стягнення у виді переведення до приміщення камерного типу строком на 2 місяці. Однак, засуджений не відбув даного стягнення, адже вибував до Київського СІЗО, для проведення слідчих дій.

Заслуговує на увагу той факт, що дисциплінарне стягнення начальником установи було накладено на ОСОБА_3 ще 01.02.2017, тобто більше трьох місяців тому. За цей період засуджений порушень вимог режиму відбування покарання не допускав, що підтверджується довідкою про заохочення та стягнення. Тому, ураховуючи причини, обставини і мотиви вчинення порушення, поведінку засудженого, кількість і характер раніше накладених стягнень, а також те, що на даний час порушення втратило свою значимість, суд вважає, що до засудженого слід застосувати захід у виді переведення засудженого до приміщення камерного типу (одиночної камери) на строк 1 місяць .

Згідно ч. 1 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, вирішує питання пов`язані з виконанням вироку.

На підставі викладеного, керуючись ст. 132,135 КВК України та ст. ст. 537, 539 КПК України -

УХВАЛИВ:

Подання начальника Літинської виправної колонії (№123) задовольнити частково.

Привести постанову начальника Літинської ВК - 123 від 01.02.2017 №5 до вимог ст.135 КВК України.

Застосувати до засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , стягнення у виді поміщення засудженого до приміщення камерного типу (одиночної камери) на строк 1 (один) місяць.

Суддя:ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 66518975
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку