open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Апеляційний суд Кіровоградської області

№ провадження 22-ц/781/1188/17 Головуючий у суді І-ї інстанції Баранський Д. М.

Доповідач Кіселик С.А.

УХВАЛА

16.05.2017 року суддя Апеляційного суду Кіровоградської області Кіселик С.А., розглянувши матеріали апеляційної скарги Долинського районного відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області на ухвалу Долинського районного суду Кіровоградської області від 21 квітня 2017 року у справі за поданням старшого державного виконавця Долинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Стеблини О.В. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України; -

В С Т А Н О В И В:

Долинський районний відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області звернувся до Апеляційного суду Кіровоградської області з апеляційною скаргою на ухвалу Долинського районного суду Кіровоградської області від 21 квітня 2017 року, якою повернуто подання старшого державного виконавця Долинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Стеблини О.В. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України.

При вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження встановлено, що апеляційна скарга подана з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до ч.2 ст.294 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

З матеріалів справи вбачається, що ухвала постановлена 21 квітня 2017 року. Апеляційна скарга подана до суду 11 травня 2017 року, про що свідчить штамп на апеляційній скарзі (а.с.155), тобто з пропуском строку, оскільки останнім днем подачі апеляційної скарги є 10.05.2017 року. Як вбачається з матеріалів справи оскаржувана ухвала про повернення подання постановлена без сторін, в матеріалах справи, а саме до апеляційної скарги додано копію супровідного листа про направлення копії ухвали відповідно до якого копія ухвали скаржником отримана 03.05.2017 року за вхідним №2570 про, що скаржником зазначено і в апеляційній скарзі.

Клопотання про поновлення строку і причини пропуску строку в апеляційній скарзі не зазначено.

Частиною 3 ст.297 ЦПК України передбачено, що апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 294 цього кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними.

При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали особа має право звернутися до апеляційного суду з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Тому, заявнику необхідно протягом тридцяти календарних днів з моменту отримання копії ухвали надати до апеляційного суду Кіровоградської області заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду із зазначенням причин поважності пропуску строку на апеляційне оскарження та надання доказів.

Відповідно до ч.2 ст.297 ЦПК України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених ст.295 ЦПК України, а також у разі несплати суми

судового збору застосовуються положення ст.121 ЦПК України, згідно якої апеляційна скарга підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст.121,ч.2 ст.294, ч.2,3 ст.297 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Долинського районного відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області на ухвалу Долинського районного суду Кіровоградської області від 21 квітня 2017 року залишити без руху.

Запропонувати Долинському районному відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області протягом тридцяти календарних днів з моменту отримання копії ухвали надати до апеляційного суду Кіровоградської області заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду із наданням доказів поважності причин пропуску строку на апеляційне оскарження та зазначення поважних причин пропуску строку.

У разі виконання вимог у встановлений строк, апеляційна скарга буде вважатись поданою в день першого пред'явлення до суду.

В протилежному випадку у разі невиконання ухвали суду в зазначений строк заявнику буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Суддя апеляційного суду

Кіровоградської області С.А.Кіселик

Джерело: ЄДРСР 66491799
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку