open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа№ 640/5159/17

н/п 1-кп/640/543/17

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.04.2017 Київський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого - ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Харкові кримінальне провадження №42014220750000411 за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Баку Азербайджанскої Республіки, раніше не судимого, неодруженого, призваного 07 серпня 2014 року Красногвардійсько-Кіровським ОРВК м. Дніпропетровська на військову службу під час мобілізації, старшого прапорщика, слюсаря-монтажника, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 ,

в скоєні злочину, передбаченого ч.3 ст. 407 КК України, -

встановив:

ОСОБА_4 будучи військовослужбовцем за призовом під час мобілізації, на особливий період, і проходячи її на посаді слюсаря-монтажника відділення технічного обслуговування взводу матеріально-технічного забезпечення 3-го батальйону оперативного призначення військової частини НОМЕР_1 , в порушення вимог ст.ст. 2, 4 Закону України «Про Національну гвардію України», ст.ст. 9, 11, 16, 127, 128, 130 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст.ст. 1 - 4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, 07 жовтня 2014 року самовільно залишив без поважних причин військову частину НОМЕР_1 , яка дислокується за адресою: АДРЕСА_3 , та продовжував тимчасово ухилятися від військової служби до 05 березня 2017 року .

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 винуватим себе у скоєні злочину визнав, підтвердив факти та обставини вчинення злочину, викладені вище, їх не оспорював, у скоєному розкаявся.

Враховуючи, що обвинувачений визнав себе винним у вчинені злочину, йому роз`яснені наслідки вимог ч.3 ст. 349 КПК України, інші учасники судового провадження не оспорюють обставини даного кримінального провадження, суд вважає недоцільним дослідження доказів, щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Суд вважає доведеною вину ОСОБА_4 у вчинені злочину та кваліфікує його дії за ч.3 ст.407 КК України - самовільне залишення військової частини без поважних причин тривалістю понад один місяць, вчинене військовослужбовцем (крім строкової служби) .

Обставиною, яка пом`якшує покарання обвинуваченого, суд визнає його щире каяття.

Як особа ОСОБА_4 : має постійне місце проживання, є війковослужбовцем військової частини НОМЕР_1 , за місцем служби характеризується позитивно, раніше не судимий, холостий.

При призначенні покарання ОСОБА_4 суд, згідно з вимогами ст.65 КК України, враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, конкретні обставини за яким вчинений злочин, особу винного, наявність обставини, яка пом`якшує покарання обвинуваченого та відсутність обставин, які обтяжують покарання обвинуваченого, і вважає за необхідне призначити йому покарання в межах санкції встановленої ч.3 ст. 407 КК України у вигляді позбавлення волі. При цьому, враховуючи приведені обставини, суд приходить до висновків про можливість виправлення обвинуваченого без відбуття покарання, у відповідності до ст. 75 КК України .

З метою забезпечення кримінального провадження, суд вважає за необхідне продовжити обвинуваченому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем військового містечка військової частини де він перебуває, до набрання вироком законної сили, однак не більш ніж 60 днів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.370,371 КПК України, суд,-

засудив :

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.407 КК України та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком 2 роки.

На підставі ст.. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбуття покарання з випробуванням на строк 1 рік 4 місяці.

У відповідності до ч.1 ст. 76 КК України зобов`язати ОСОБА_4 : періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Продовжити ОСОБА_4 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому залишати територію - військового містечка № НОМЕР_2 військової частини НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_3 , без дозволу суду, до набрання вироком законної сили, однак не більш ніж 60 днів.

На вирок може бути подано апеляцію до апеляційного суду Харківської області протягом 30 днів з дня його проголошення через Київський районний суд м.Харкова.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копія вироку суду негайно вручити прокурору та обвинуваченому.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 66269777
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку