open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
809/217/17

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

21 квітня 2017 року

№ 876/5233/17

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Большакова О. О., перевіривши апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Калушавтотранс" на постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 16.03.2017 р. у адміністративній справі за позовом Калуського об"єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області до Публічного акціонерного товариства "Калушавтотранс" про про стягнення заборгованості,

встановила:


постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 16.03.2017 р. задоволено повністю адміністративний позов Калуського об"єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області до Публічного акціонерного товариства "Калушавтотранс" про стягнення заборгованості.

Не погоджуючись із даною постановою, апелянт подав на неї апеляційну скаргу.

Однак, подана апеляційна скарга не відповідає вимогам ч. 6 ст. 187 КАС України, а саме апелянтом до поданої апеляційної скарги не долучено документ про сплату судового збору у розмірі встановленому законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 87 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначені Законом України «Про судовий збір» від 08.07.2011 р. N 3674-VI.

Згідно із ч. 1 ст. 4 цього Закону судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. Частиною 2 статті 4 вказаного Закону (із змінами) визначено ставки судового збору, відповідно до якої, за подання до адміністративного суду апеляційної скарги на постанову суду сплачується 110 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви суб’єктом владних повноважень, а саме 110% від 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 1 січня 2017 року становив 1600 грн. Із позовної заяви та постанови суду першої інстанції вбачається, що предметом адміністративного позову є стягнення заборгованості, тобто даний адміністративний позов носить майновий характер.

Таким чином, розмір судового збору, що підлягає сплаті за подання до адміністративного суду апеляційної скарги становить 1600 грн. 00 коп.

Враховуючи те, що апелянт не долучив до апеляційної скарги документ про сплату судового збору у відповідності до вимог ст. 108 КАС України, апеляційну скаргу слід залишити без руху та надати строк для усунення недоліків.

Зазначені недоліки мають бути усунені шляхом надіслання на адресу Львівського апеляційного адміністративного суду оригіналу документа про сплату апелянтом судового збору за подання до адміністративного суду апеляційної скарги, у розмірі 1600 грн. 00 коп. за реквізитами: одержувач – УДКСУ у Галицькому районі м. Львова, код ЄДРПОУ – 38007573, рахунок – 31219206781004, банк одержувача – ГУДКСУ у Львівській області, МФО банку – 825014, призначення платежу – Судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Львівський апеляційний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 34668371 (суду, де розглядається справа).

Керуючись ст.ст. 87, 108, 187, 189, 212, 254 КАС України, суддя,


ухвалила:


Апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Калушавтотранс" на постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 16.03.2017 р. у адміністративній справі №809/217/17 за позовом Калуського об"єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області до Публічного акціонерного товариства "Калушавтотранс" про стягнення заборгованості – залишити без руху.

Зазначені в ухвалі недоліки апелянту слід усунути в 30-денний строк з моменту отримання копії цієї ухвали.

Роз’яснити особі яка подала апеляційну скаргу, що у разі не усунення зазначених недоліків, відповідно до ч. 3 ст. 108 КАС України апеляційна скарга буде повернута.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення.

На ухвалу протягом двадцяти днів з моменту набрання нею законної сили може бути подана касаційна скарга безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.



Суддя Большакова О. О.

Джерело: ЄДРСР 66107092
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку