open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

18.04.2017Справа № 910/6260/17Суддя Господарського суду міста Києва Турчин С.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 і додані до неї матеріали про скасування рішення від 17.08.2016 Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків

у третейській справі №52/16

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду міста Києва з заявою про скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 17.08.2016 у справі № 52/16.

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 підлягає поверненню, з огляду на наступне.

Згідно із ч. 2 ст. 51 Закону України "Про третейські суди", рішення третейського суду може бути оскаржене сторонами, третіми особами, а також особами, які не брали участь у справі, у разі якщо третейський суд вирішив питання про їх права і обов'язки у випадках, передбачених цим Законом, до компетентного суду відповідно до встановлених законом підвідомчості та підсудності справ.

Відповідно до ч. 1 ст. 122-1 Господарського процесуального кодексу України, сторони, треті особи, а також особи, які не брали участь у справі, у разі якщо третейський суд вирішив питання про їх права і обов'язки, мають право звернутися до господарського суду із заявою про скасування рішення третейського суду.

Згідно із ч. 4 ст. 122-2 Господарського процесуального кодексу України, до заяви про скасування рішення третейського суду додаються:

1) оригінал рішення третейського суду або належним чином завірена його копія. Копія рішення постійно діючого третейського суду завіряється головою постійно діючого третейського суду, а копія рішення третейського суду для вирішення конкретного спору має бути нотаріально завірена;

2) оригінал третейської угоди або належним чином завірена її копія;

3) документи, які подані на обґрунтування підстав для скасування рішення третейського суду;

4) документ, що підтверджує сплату судового збору;

5) довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника;

6) копії заяви про скасування рішення третейського суду та доданих до неї документів (матеріалів) відповідно до кількості учасників судового розгляду.

В порушення п. 1 ч. 4 ст. 122-2 ГПК України, заявником не додано оригіналу рішення третейського суду, яке оскаржується або належним чином завіреної, його копії, як це вказано у даній нормі.

При цьому, суд відхиляє твердження заявника щодо неможливості надати оригінал або належним чином завірену копію оскаржуваного рішення, оскільки заявник не позбавлений можливості звернутися до Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків для отримання оригіналу або копії оскаржуваного рішення.

Доказів звернення заявника до Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків для отримання рішення, після того, як останні дізнався про рішення третейського суду, матеріали заяви не містять.

Відповідно до ч. 5 ст. 122-2 ГПК України, заява про скасування рішення третейського суду, подана без додержання вимог, визначених у цій статті, повертається особі, яка її подала, в порядку, встановленому статтею 63 цього Кодексу.

Враховуючи вищенаведене, заява ОСОБА_1 про скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 17.08.2016 у справі 52/16, підлягає поверненню.

Керуючись, ст. ст. 63, 122-2 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

Повернути заяву ОСОБА_1 про скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 17.08.2016 у справі 52/16 і додані до неї документи без розгляду.

Роз'яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Суддя С.О. Турчин

Джерело: ЄДРСР 66047647
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку