open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8477/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Новак Р.В., при секретарі Нікітіній А.С., за участю прокурора Парьохи С.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві кримінальне провадження за клопотанням старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Свідлера М.С., про призначення позапланової документальної перевірки, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Свідлер М.С., за погодженням з прокурором групи прокурорів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України Парьохи С.Л. звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням про призначення позапланової документальної перевірки, в обґрунтування якого зазначив наступне.

Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12013220540000400 від 31.01.2013 за фактами вчинення підконтрольною ОСОБА_3 злочинною організацією упродовж 2013-2014 років тяжких та особливо тяжких злочинів, в т.ч. участі за попередньою змовою ОСОБА_4, ОСОБА_5 та інших осіб у вказаній злочинній організації, з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, участі у злочинах, вчинюваних такою організацією, зокрема за фактом незаконного заволодіння коштами Національного банку України, що призвело до заподіяння збитків Національному банку України у сумі 787 396 148 грн., які були надані у вигляді стабілізаційного кредиту ПАТ «Реал Банк», за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 та іншими статтями КК України.

У зв'язку з цим, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у призначенні позапланової документальної перевірки ТОВ «Експоекстрім» (ЄДРПОУ 37846600) з питань дотримання вимог податкового, валютного (бюджетного) та іншого законодавства і правильності визначення об'єкту оподаткування, повноти нарахування та сплати податків до бюджетів усіх рівнів за період з 10.08.2011 до моменту винесення ухвали.

Прокурор Парьоха С.Л. в судовому засіданні повністю підтримав клопотання і просив його задовольнити з наведених вище обставин.

Заслухавши думку прокурора в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Згідно з пунктом 78.1.11. Податкового кодексу України документальна позапланова перевірка проводиться у разі отримання судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанови слідчого, прокурора, винесеної ними відповідно до закону.

Згідно з ч. 3 Закону України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні прокурора, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на вищевказаних положеннях закону, приходжу до висновку про наявність правових підстав для призначення позапланової документальної перевірки ТОВ «Експоекстрім» (ЄДРПОУ 37846600) з питань дотримання вимог податкового, валютного (бюджетного) та іншого законодавства і правильності визначення об'єкту оподаткування, повноти нарахування та сплати податків до бюджетів усіх рівнів за період з 10.08.2011 до моменту винесення ухвали.

Керуючись ст.ст. 309, 376, 392 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Свідлера М.С., за погодженням з прокурором групи прокурорів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України Парьохи С.Л. - задовольнити.

Призначити позапланову документальну перевірку додержання вимог податкового законодавства ТОВ «Експоекстрім» (ЄДРПОУ 37846600) з питань дотримання вимог податкового, валютного (бюджетного) та іншого законодавства і правильності визначення об'єкту оподаткування, повноти нарахування та сплати податків до бюджетів усіх рівнів за період з 10.08.2011 по 14.02.2017, проведення якої доручити співробітникам Головного управління ДФС у Харківській області (61057, Харківська обл., місто Харків, вул. Пушкінська, будинок 46).

Для проведення перевірки, в разі необхідності, надати матеріали кримінального провадження.

Результати перевірки направити до Генеральної прокуратури України у термін передбачений законодавством України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Р.В. Новак

Джерело: ЄДРСР 66042959
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку