open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 760/3288/17

Провадження № 2-о-168/17

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2017 року м. Київ

Солом'янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Оксюти Т.Г.

при секретарі Горупа В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2 про розірвання шлюбу подружжям, яке має дітей,

в с т а н о в и в:

17 лютого 2017 року заявники звернулись в суд з заявою про розірвання шлюбу подружжям, яке має дітей.

Посилаються на те, що спільне життя у них не склалось, оскільки у них різні погляди на сімейне життя та ведення господарства. Сімейно-шлюбні стосунки не підтримують, спільного господарства не ведуть, у зв'язку з чим подальше збереження сім'ї вважають неможливим.

Заявники в судове засідання не з'явились, про дату та час розгляду справи повідомлені належним чином, надали заяви в яких свої вимоги підтримали у повному обсязі та просили справу розглядати без їх участі.

Згідно ч. 2 ст. 197 ЦК України фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання або за розпорядженням головуючого інший працівник апарату суду. У разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Врахувавши заяви заявників, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Частиною 1 ст. 109 СК України встановлено, що подружжя, яке має дітей, має право подати до суду заяву про розірвання шлюбу разом із письмовим договором про те, з ким із них будуть проживати діти, яку участь у забезпеченні умов їхнього життя братиме той з батьків, хто буде проживати окремо, а також про умови здійснення ним права на особисте виховання дітей.

Судом встановлено, що сторони перебувають у шлюбі з 23.08.2008 року, що підтверджується свідоцтвом про шлюб серії НОМЕР_1, виданим Відділом реєстрації актів цивільного стану Солом`янського районного управління юстиції у м. Києві.

Від шлюбу мають малолітніх доньок - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_2, виданим Відділом реєстрації актів цивільного стану Солом'янського районного управління юстиції у м. Києві, та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_3 виданим Відділом реєстрації актів цивільного стану Солом'янського районного управління юстиції у м. Києві.

06.02.2017 року сторони уклали нотаріальний договір про утримання та виховання ОСОБА_3, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Смичковою Л.Б., зареєстрований в реєстрі за № 78.

У вищезазначеному договорі сторони визначили, що малолітня донька ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрована та буде проживати разом з матір'ю ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1.

Також встановили порядок здійснення батьком - ОСОБА_1 право на виховання дитини, умови та розмір аліментів, додаткових витрат, які буде сплачувати на утримання доньки.

06.02.2017 року сторони уклали нотаріальний договір про утримання та виховання ОСОБА_4, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Смичковою Л.Б., зареєстрований в реєстрі за № 79.

У вищезазначеному договорі сторони визначили, що малолітня донька ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрована та буде проживати разом з матір'ю ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1.

Також встановили порядок здійснення батьком - ОСОБА_1 право на виховання дитини, умови та розмір аліментів, додаткових витрат, які буде сплачувати на утримання доньки.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що збереження сім'ї буде носити формальний характер.

Відповідно до ч. 3 ст. 109 СК України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі дружини та чоловіка і що після розірвання шлюбу не будуть порушені їхні особисті та майнові права, а також права їхніх дітей.

З огляду на наведене, заява підлягає задоволенню.

Керуючись ч. 3 ст. 105, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 112, 109 СК України, статтями 3, 4, 10, 11, 57-60, 88, 169, 209, 212-215, 218, 223-226 ЦПК України, суд, -

в и р і ш и в:

Заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2 про розірвання шлюбу подружжям, яке має дітей - задовольнити.

Розірвати шлюб між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, зареєстрований 23.08.2008 року Відділом реєстрації актів цивільного стану Солом`янського районного управління юстиції у м. Києві, за актовим записом № 1220.

Рішення може бути оскаржено до Апеляційного суду міста Києва через суд першої інстанції шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 65959756
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку