open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

16 лютого 2017 року 804/3604/16

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

судді Сидоренко Д.В., при секретарі Шпота Я.С., за участю:

позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - Малиш І.Ф.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Управління Укртрансінспекція у Дніпропетровскій області про визнання протиправною та скасування постанови.

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Управління Укртрансінспекція у Дніпропетровскій області про визнання протиправною та скасування постанови.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 17.01.2017 року справу прийнято до провадження та призначено до судового засідання.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 року № 442 " Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" утворено Державну службу України з безпеки на транспорті, реорганізувавши шляхом злиття Державну інспецію з безпеки на морському та річковому транспорті та Державну інспецію з безпеки на наземному транспорті

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1378 "Питання Державної служби з безпеки на транспорті" на Укратрансбезпеку покладено здійснення функцій і повноважень Укрморрічінспекції та Укратрансінспекції , що припиняються.

У відповідності до абз. 1 п.8 Положення про Державну службу України з безпеки на транспорті , Укртрансбезпека здійснює свої повноваження безпосередньо, через утворені в установленому порядку територіальні органи.

Пунктом 3 Постанови Кабінету Міністрів України № 592 від 26.06.2015 року "Деякі питання забезпечення діяльності Державної служби з безпеки на транспорті" утворені територіальні органи Державної служби з безпеки на транспорті як структурні підрозділи апарату Служби за переліком згідно з додатком 3, одним з яких є Управління Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області.

Таким чином, Управлінням Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області є правонаступником Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Управління Укртрансінспекція у Дніпропетровскій області.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає за необхідне допустити заміну первинного відповідача у справі - Державну інспекцію України з безпеки на наземному транспорті Управління Укртрансінспекція у Дніпропетровскій області, на його правонаступника - Управлінням Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області.

У судовому засіданні 16.02.2017 року оголошена вступна та резолютивна частина ухвали.

Ухвалу оформлено та підписано 21.02.2017 року.

Керуючись ст. ст. 55, 160, 165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Допустити заміну відповідача Управління Укртрансінспекції у Дніпропетровській області правонаступником Управлінням Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і не може бути оскаржена окремо, заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

Суддя

Д.В. Сидоренко

Джерело: ЄДРСР 65878494
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку